Making the magic happen: Style Diary, Portobello si Peroni Collaborazioni

„Ciao ragazze!” Asa ar trebui sa va salut, avand in vedere ca astazi scriu cateva randuri despre Peroni Collaborazioni Inverno.

Stiind ca saptamana aceasta urma sa ma intalnesc cu Nadia, jumatatea mea creativa din echipa Peroni, m-am documentat despre ce presupune eleganta italiana, ce inseamna petrecerile apres ski, cine sunt personalitatile ale caror stiluri sunt reprezentative in Peninsula, cat de mare este diferenta intre sarmul masculin si seductia feminina in Italia, ce nivel de eleganta este recomandata pe partie si in afara ei, cine poarta Missoni si cine Pucci, ce altceva in afara de Gucci, Armani, Fendi inseamna lux…

www.catalingeorgescu.ro

(FYI, in nici unul din cazurile de mai sus nu apare a te imbraca intr-o rochie ultra-mulata, creata din steagul Italiei, nici a o copia pe Monica Bellucci din ultima campanie Dolce & Gabbana, oricat de tentant si seducator ar parea…)

Aceasta prima discutie cu Nadia a avut loc chiar in Portobello, magazinul si atelierul ei. Am prins una dintre ultimele zile insorite ale celei mai lungi si linistite toamne, poate asta a fost motivul pentru care am vorbit linistite despre haine, pisici si calatorii, am pipait ultimele ei creatii (fuste de matase, rochii din dantela, niste minunatii…), am facut comparatie intre o catifea bej capuccino si un casmir maro espresso, am rasfoit cateva carti de stil si reviste de moda…

Cel mai important, insa, am inceput sa ne jucam cu idei: Nadia schitand cateva crochiuri, eu alaturand imagini, cuvinte, mostre de materiale pentru un moodboard care sa ilustreze tema proiectului.

Suntem inca departe de cristalizarea unui design sau a unei idei, iar rezultatul este un mister total. Totusi, deja stim ca vom folosi un material pretios, tactil, care sa invite la atingere si sa fie specific sezonului de iarna; vrem neaparat ca piesa sau accesoriul sa fie versatil(a), sa poata fi purtat in multe feluri, indiferent de silueta, varsta sau stilul celei care il va purta; sa fie o piesa care sa nu se demodeze si, mai ales, sa sugereze lux si eleganta. De asemenea, ne-am hotarat ca nu vom merge in directia unui design experimental, avangardist, ci vom lasa „materia prima” sa vorbeasca.

In urmatoarele saptamani vom pune cap la cap ideile noastre, Nadia va crea piesa concreta plecand de la interpretarea stilului italian si a temei after ski party, eu voi documenta procesul de creatie si, din cand in cand, voi posta aici cate un sneak peek, un „tras cu ochiul” in atelierul Nadiei.

PS: daca sunteti curioase ce fac si celelalte doua echipe, intrati pe paginile de Facebook si Tumblr ale Peroni (Peroni Nastro Azzurro Romania si Peroniro.tumblr.com), sau pe cele doua bloguri (Mauvert si High Street Cardigans).

Fotografii: portobello.ro; www.catalingeorgescu.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    ioana says:

    Ce mult ma bucur ca ai luat in considerare si „ce nivel de eleganta este recomandata pe partie si in afara ei”.
    Ma ingrozisem citind in alta parte despre „luxul pe partie” si despre cum el consta in blanuri fabuloase or smth 🙂

    N-am inteles foarte clar daca obiectul vostru trebuie sa poata fi purtat si pe partie, sau doar la evenimente apres-ski? Daca trebuie sa fie si pe partie, inainte de orice altceva trebuie sa va ganditi la materialele tehnice, cu caracteristici speciale de respirabilitate, rezistenta la vant etc – cele care asigura confortul fara de care luxul si eleganta sunt imposibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.