30 de recomandari – stilistice, dar nu numai – pentru vara 2020

A devenit o traditie pe blog, nu-i asa? Aproape in fiecare anotimp fac o lista, mai frivola sau mai serioasa, care compune un posibil tablou stilistico-culturalo-educativ al sezonului in curs. Vara 2020 nu face exceptie, desi este o exceptie de la ritmul familiar estival. Asadar, de la culori si accesorii care merita experimentate, la carti si filme si expozitii recomandate, iata cateva directii care vor face din vara asta una agreabila, poate chiar memorabila…

1. In materie de accesorizare si compozitie a tinutelor, vei cauta simplificarea si minimalismul.
2. Vei opta pentru o pereche de pantaloni scurti cu lungime invers proportionala volumului camasii purtate.
3. Pentru a da o dimensiune literara vacantelor tale pe taramuri mioritice, vei citi una din urmatoarele (sau pe toate): Calatorie in Romania, a lui Sacheverell Sitwell; Drum intrerupt, a lui Patrick Leigh Fermor; Acasa, pe drum. 4 ani teleleu, de Cosmin Bumbut si Elena Stancu; Athenee Palace, de Rosie G Waldeck, Memoria frunzelor moarte, de Marie-Helene Fabra Bratianu sau proaspat lansatul volum Prin Romania. Carnete de drum, a lui Mirel Banica.
4. Te vei converti in purtatoare a bermudelor din denim.

5. Pentru a fi la curent cu impactul epidemiei de covid-19 asupra viitorului modei, vei citi si analiza articole de specialitate, cum e acesta.
6. Pentru a fi in ton cu citricele de sezon, vei purta un jeans oranj decolorat – sau o fusta portocalie.
7. Pentru a face impresie buna in oras, vei investi intr-un scooter Vespa produs in colaborare cu Dior.
8. Iti vei gandi tinutele de seara in cheie androgina, street-chic.

9. Vei inlocui borcanul de Nutella, ascuns in spatele pungilor cu pudra de ceai verde matcha si faina de orez, cu unul de unt de arahide. E la fel de dulce, dar mai sanatoasa.
10. Legand un siret sau cordon subtire de jur-imprejurul bazinului, vei crea efectul „talie joasa” pe toate fustele ample pe care le vei imbraca
11. Vei continua sa alegi sandale minimaliste, cu barete ultra-fine si tocuri medii.

12. Dupa ce vei fi studiat copertile Vogue Italia pe luna iunie (realizate de copii), vei reflecta de doua ori inainte de a arunca la gunoi mazgalelile celui mic…
13. Vei invata sa asortezi micile tale rochii ample doar cu bascheti masivi.

14. In loc de a trage o fuga pana la mare, vei prefera sa faci o cura de Shinrin Yoku, vechea practica japoneza a „baii de padure”.
15. In zilele caniculare, te vei imbraca in verde absint si verde menta, ca sa induci o senzatie de racoare.

16. Iti vei scurta pantalonii de costum sau, daca ai chef sa investesti in piese noi, iti vei cumpara un sacou asortat cu bermude, ambele din in.
17. Vei asorta slipul costumului de baie cu un tricou larg, inodat in talie.
18. Daca tot discutam de bikini: vei lua aminte la exemplul Prada si te vei perfectiona in arta transformarii prosopului de plaja in mini-jupa petrecuta

19. Vei continua cu mix-and-match-ul imprimeurilor delicate florale sau de alta natura
20. Pentru a face sa dispara orice urma de concurenta si gelozie feminina, iti vei disimula splendida silueta in amploarea comoda a unei rochii caste din poplin de bumbac

21. Iti vei ornamenta gleznele cu accesorii demne de a-ti impodobi gatul.
22. Reiterand moda de acum 7-8 ani, vei reincepe sa iti incarci incheieturile bronzate cu bratari exotice masive.

23. Vei acorda atentie brandurilor de lenjerie intima care promoveaza, prin produsele si comunicarea lor echilibrata, frumusetea tuturor morfologiilor feminine. Preferatele mele sunt Understatement Underwear, Lorette Lingerie, Moons and Junes si NuNude.

24. Daca tot am ajuns la branduri si daca esti tentata sa faci shopping, fa un efort constient si orienteaza-te catre proiecte romanesti: Noon Atelier, Komoda Design, Muna, Of Simple Stories, Fereya, Verlinne, De.La.Irina, Victoria Finala, Poemi, Pure Cosmetics, Black Button Books, Diana Cojocaru, Atelierul de portelan, Mica Cera si cate si mai cate…

25. Din cand in cand, te vei imbraca in nuante de mov, liliachiu, lavanda si lila

26. Ca sa ai suficienta energie pentru a gestiona conflictele dintre copiii tai si ai vecinilor, a pregati picnicuri de weekend pentru 12 persoane si a face fata tuturor proiectelor domestice pe care le ai in derulare, vei pregati niste sandwich-uri gurmande pentru cafeaua de dimineata.
27. In speranta ca dai o nota de sofisticare celor mai simple tinute urbane, iti vei strange parul in coada, adaugand o esarfa din matase.

28. Te vei stradui ca, cel putin de doua ori pe saptamana, sa te imbraci in alb din cap pana-n picioare.

29. In zilele cu ploaie, vei proba in fata oglinzii de acasa toate tinutele pe care nu stii daca vei apuca sa le imbraci pana la finalul sezonului
30. …vei decide ca aceasta e vara in care te ocupi, in sfarsit, de stilul si garderoba ta; prin urmare, te inscrii in editia de august a lui 30 days of styling, pentru ca septembrie sa te gaseasca alta!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

10 comentarii la acest post

  1. 1
    Tatiana Plaiasu says:

    Foarte frumos articolul, mutumim Irina! 🤗🤗🤗

  2. 2
    mariana raiciu says:

    Minunat 🙂 am dus dorul!

  3. 3
    alina says:

    Felicitari!

  4. 4
    Oana says:

    Multumesc mult pentru recomandari!

  5. 5

    Foarte interesante bratarile pentru glezna, arata piciorul mai sexy! Multumesc pentru recomandare!

  6. 6
    Roxana says:

    Pregateste ceva si pentru toamna-iarna, te rog! Imi place gustul tau stilistic!
    Multumesc

  7. 7
    Eva says:

    Câteva sfaturi și pentru iarnă în curând?

  8. 8
    Lara says:

    Frumos articolul din vara, asteptam varianta pentru toamna, multumim:)

  9. 9
    Iana says:

    Cum arata un blog abandonat? Asa:

    • 9.1
      Irina says:

      :))) Iana, daca ai stii cat ma amuza genul acesta de comentariu – in special venit din partea cuiva care nu tin minte sa ma fi sustinut in mod pozitiv vreodata. Nu tin minte sa fi citit vreun comentariu din partea ta, nu tin minte sa te fi intalnit la vreun workshop sau curs, nu tin minte sa fi primit vreun DM cu sugestii de teme de articol, si care intre timp a beneficit de articolele mele gratuite de pe blog. Dar cat de usor e sa lasi un comment malitios si… gratuit, nu-i asa? Daca ti se pare ca am abandonat scrisul, te invit sa cumperi revista Psychologies – am trecut pe print, ca sa zic asa, iar din iulie pana acum am scris vreo 20 de articole, editat vreo alte 60-70 de articole si trimis spre tipar trei editii complete de reviste. Cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.