30 days of styling

Majoritatea dintre noi lucram zilele acestea de acasa si ne-am reconfigurat programul, spatiul de locuit, obiceiurile, insa asta nu inseamna ca ne reducem garderoba la pijamale si tinutele zilnice la tricou+jeansi, si nici ca ne refugiem in nesfarsit shopping (sau scrolling) online.

Reformuland retoric, v-as putea intreba: „conteaza ce imbracati, atata vreme cat nu va vede nimeni?”

Da, fara discutie. Ceea ce simtim in functie de cum ne imbracam se numeste Enclothed Cognition.

Acum la fel de mult ca inainte, simtim nevoia unor ancore de normalitate. A unor rutine la care sa apelam zilnic, ca sa ne simtim pregatite pentru ziua care se desfasoara in fata noastra. A unor rutine de stabilitate, care sa ne ofere senzatia de continuitate.

In acelasi timp imi dau seama ca ne e dificil sa ne imaginam cum ne va arata realitatea peste 2 luni, peste 3 luni sau la vara. Dar ne putem gandi si sustine pentru maine, pentru o saptamana, pentru o luna.

De aceea, am re-gandit programul meu online de self-styling, pentru a va fi acea ancora si reper stilistic, pe un orizont de timp realist (30 de zile), cu un cost care reflecta ajustarea la aceasta perioada, si pastrand acelasi principiu de a te ajuta sa:

iti fructifici la maxim garderoba
sa iti cultivi zilnic creativitatea
sa iti creezi tinute suprinzatoare din ceea ce deja ai in dulap
sa primesti zilnic o doza de frumos si educatie vestimentara

So, in semn de multumesc si din dorinta de a ramane in continuare impreuna

noul program online „30 days of styling” costa 215 lei
incepe la 1 iunie
si are, de azi, usile deschise pentru inscriere!

Il puteti oferi si sub forma de cadou femeilor dragi din viata voastra, ale caror zile de nastere sunt in perioada urmatoare. E un alt fel de #payitforward.

Ca sa luati parte la program, trimiteti-mi astazi un mesaj la inscrieri@imagematters.ro

Ce inseamna 30 days of styling?

30 de „teme pentru acasa”: 30 de idei de tinute insotite de 30 de mini-lectii de stil (imagini care sa te inspire in constructia tinutei + explicatia stilistica „din spatele” tinutei).
Le primesti prin email, cate una pe zi, si le pui in practica cu hainele din propria garderoba

La ce ma ajuta fotografiile inserate in fiecare lectie? Trebuie sa le reproduc?

Stilul e o chestiune in primul rand vizuala, pe langa gust, cunostinte tehnice si creativitate. Imaginile alese pentru fiecare tema sunt posibile variante de compunere si re-stilizare ale temei propuse in ziua respectiva; sigur ca nu trebuie reproduse, nici nu ai avea, cum pentru ca nu ai exact aceleasi piese in garderoba ca persoana fotografiata!

De exemplu:
– daca in tema iti recomand sa construiesti o tinuta pornind de la o piesa de culoare roz, vei avea 10 imagini cu outfituri diferite ca stil dar toate avand o piesa centrala roz.
– daca in tema iti recomand sa imbraci o fusta imprimata si un top in una din culorile imprimeului, alaturi vei vedea 10 imagini cu fuste diferit imprimate si in diferite croieli, fiecare avand un alt fel de top.

Asta inseamna inspiratie. Fiecare tema este o invitatie la explorare, la cultivare a propriei tale creativitati, pana si un exercitiu de memorizare vizuala (iti vei aduce aminte ca in garderoba ai piesa X care acum se dovedeste ca poate fi asortata cu piesa Y).

Cat de complicate sau trendy sunt tinutele din cele 30 de lectii? Ce faci daca stilul tau e o combinatie intre casual si clasic, sau nu iti doresc sa il schimbi ci doar sa incerci ceva putin diferit.

Nu-mi doresc sa transform participantele la „30 days…” in fashioniste sau shopaholice. Insa ma straduiesc ca temele oferite sa le ajute sa iasa din tiparul unor tinute simple – fie prin ideile de asortare a unor piese, fie prin accesorizare sau combinare a culorilor. Niciuna dintre teme nu face trimitere la o piesa in tendinte doar intr-un anumit sezon, si nici la vreun brand popular pe moment.
Fiecare tema in parte este gandita astfel incat sa includa fie o piesa basic, fie o culoare la indemana oricui, fie un accesoriu care (teoretic) se gaseste in garderoba oricarei femei. Drept exemplu, iata mai jos o parte din tinutele facute in primavara trecuta de una dintre participantele la programul extins („60 days of styling”), si ea tot cu o garderoba clasica. Te imaginezi purtand asa ceva peste un an?

Va trebui sa faci shopping, sa iti cumperi haine noi? Sau „lucram” cu ce ai deja in dulap?

Nici una dintre cele 30 de teme si exercitii stilistice din „30 days of styling” nu iti cere sa cumperi haine sau accesorii noi. Din contra! Scopul meu este sa iti explorezi garderoba actuala, sa fructifici si sa storci maximum din toti banii cheltuiti pana acum pe haine, incaltaminte si accesorii, sa iti ofer inspiratie pentru tinute cat mai diverse – tocmai ca sa poti vedea bogatia intregii tale garderobe si sa nu mai traiesti cu impresia ca ai doar 10 tinute in dulap.

Puteti citi aici cele mai frecvente intrebari legate de programul extins.

Iar daca ati ajuns la concluzia ca conteaza cum va imbracati, chiar daca nu iesiti din casa, trimiteti-mi un mesaj la inscrieri@imagematters.ro