Modo-scop sau astro-fashion pentru 2012 (II)

Taur: 21 aprilie – 21 mai

Lux, calm si puritate: acestea sunt cuvintele de ordine ale femeii Taur. Adepta a stilului Zen vestimentar – desi nu o vei vedea niciodata imbracata in portocaliul monastic al calugarilor budisti – , este genul de femeie care detine o centura neagra foarte soft in ale minimalismului. Cu toate ca este o femeie atragatoare si pasionala, opteaza pentru siluete stricte (cu alura sexy), adora liniile geometrice, piesele cu croieli simple dar riguroase, materialele naturale (bumbac, matase, lana, casmir). De cele mai multe ori o vei vedea imbracand un sacou cambrat, care lasa sa se vada linia unui corset sau dantela unui furou.  Cand decide sa poarte materiale sintetice, acestea sunt de cea mai buna calitate, la limita de a fi confundate cu cele veritabile – altfel ii zgarie pielea si retina. Acelasi lucru se intampla cu nuantele aprinse (pe care le considera stridente) si cu materiale stralucitoare si paietate (pe care le numeste dramatice).

Stilul ei penduleaza intre un sic neo-sport si un spirit artistic contemporan, intre un clasicism actualizat si accente boem-vintage.

Din punct de vedere stilistic, 2012 este anul deciziilor: profesionale, personale, emotionale, financiare si, evident, vestimentare. Dorintele femeii Taur devin mai ambitioase, dar si mai spirituale. In sfera stilistica apar influente noi, minimalismul ei devine mai fluid, aspectul incepe sa ii surprinda si latura masculina, iar shoppingul este pus sub semnul importantei pentru viata reala, nu a impulsului.

Tinuta in care va straluci: un pantalon pallazzo dintr-un material foarte fluid, asortat cu top very Celine.

Piese in tendinte pe care le poate adauga in garderoba: un tuxedo, un costum negru cu pantalon harem sau cargo, tricotaje in stilul The Row.

Tauri din lumea modei: Miuccia Prada, Jean Paul Gaultier, Alexander Wang, Laetitia Casta, Audrey Hepburn, Linda Evangelista, Francisco Costa, Dries van Noten, Donatella Versace, Nicolas Ghesquiere

Gemeni: 22 mai – 21 iunie

In stilul femeii Gemeni se simte o anumita energie, una controlata. Alura ei cool se realizeaza printr-un echilibru savant intre masculin si feminin, este in acelasi timp ravisanta si exploziva, flegmatica si rationala. Silueta ei lejer androgina prefera pantalonii: fluizi, impecabil croiti, neaparat purtati cu tocuri inalte. Camasile pepit, foarte preppy, precum si camasile cu nota masculina, descheiate adanc, ii dau un aer fals neglijent dar categoric bransat la nou.

Urbana prin natura, femeia Gemeni incarneaza un paradox stilistic: nonsalanta unei parizience, eficienta unei new-yorkeze, neglijenta unei londoneze si confortul unei bucurestence. Stilul ei seduce printr-o serie de look-uri studiate, in care poarta mai ales piese basic combinate cu alte cheie, alese pentru efectul final.

Din punct de vedere stilistic, anul acesta femeia Gemeni va fi o masa ambulanta de contradictii. Se va indragosti la prima vedere de multe ori – de anumite trenduri, de culori, de viata, de barbati, de pantofi. De fiecare data, cu intensitate maxima, care apoi dispare subit. In 2012 va fi animata de dorinta nestavilita de a se schimba, iar garderoba ei va deveni scena unor rebeliuni adolescentine. Isi va schimba tinutele de 10 ori pe zi, va trece de la outfituri romantice la cele retro, de la cele rockabilly la unele de business, pentru ca la final sa se prabuseasca, epuizata si tot nehotarata, pe muntele de haine din mijlocul camerei. Pentru a se calma, va dori sa faca yoga, dar nici atunci nu va sti daca sa aleaga un maieu sau un tricou.

Tinuta in care va straluci: o camasa supradimensionata cu revere interesante marca Theyskens Theory, purtata cu pantaloni lungi sport in genul celor creati de Alexander Wang.

Piese din tendinte pe care le poate adauga in garderoba: o geanta-banduliera, o rochie extrem de minimalista ca cele din colectiile Calvin Klein.

Gemeni din lumea modei: Sonia Rykiel, surorile Olsen, Naomi Campbell, Heidi Klum, Adriana Lima, Alber Elbaz.

Rac: 22 iunie – 21 iulie

Visatoare, cocheta si romantica, femeia Rac isi pune imaginatia sa ii slujeasca garderoba. Pe vremea cand era copila, fusese fascinata de rochia cu crinolina purtata de Scarlett O’Hara. De atunci, a ramas acrosata de lookurile romantice si poarta cu placere vesminte care o fac sa viseze la soare. In ciuda atractiei sale pentru piese vaporoase si feminine, femeia Rac evita zorzoanele, volanele, imprimeurile florale, culorile dulcege, efectele siropoase. Albul pur – estival sau hibernal – este unul din preferatele sale, iar cand vine vorba de accesorii, le alege pe cele definite prin rafinament si eleganta: bijuuri spectaculoase dar clasice, linii de design inedite dar in metale patinate, nu stralucitoare… In spatele alurii ei de eroina Jane Austen-iana se ascunde totusi o femeie moderna si puternica.

Din punct de vedere stilistic, in acest an femeia Rac isi va pune ordine in garderoba, isi va definitiva si stabili stilul vestimentar.  Pentru cele care sunt timide, 2012 le va contracara sensibilitatea printr-o afisare curajoasa a senzualitatii, ele renunta la romantism si gratie in favoarea unei treceri la actiune: balerinii devin pantofi cu toc, fustele plisate devin conice si ajustate pe corp, camasile isi pierd un nasture, parul nu mai este prins in coc sau coada ci lasat despletit, mersul si postura devin mai hotarate.

Tinuta in care va straluci: o rochie simpla alba, cu croiala chemise.

Piese in tendinte pe care le poate adauga in garderoba: sandale cu talpa ortopedica sau platforma, cu imprimeu floral; o bluza cu guler crosetat sau o rochie cu talia cazuta, in stilul anilor ’20.

Raci din lumea modei: Oscar de la Renta, Vera Wang, Gisele Bundchen, Estee Lauder, Giorgio Armani, Natasha Poly, Norma Kamali.

Leu: 22 iulie – 21 august

Seducatoare, dramatica si eleganta, femeia Leu adora sa se fie dorita. Daca garderoba ei ar putea scoate un strigat de razboi, acesta ar semana cu ragetul leului de MGM: stilul ei este la fel de flamboaiant ca al unei super-productii hollywoodiene, iar hainele multicolore precum o pelicula Tehnicolor. Creatura glamour prin excelenta, femeia Leu iubeste piesele mulate sau foarte decoltate, cu decupaje sau aplicatii, stralucitoare sau in nuante de rosu, roz fuchsia, albastru cobalt sau oranj, colectioneaza bijuterii masive (gablonturi sau autentice), traieste in sutiene push-up si smokey eyes. Tendintele de revival ale anilor ’70 din sezoanele trecute au incantat-o, cu pantaloni din piele si lurex, rochii maxi decoltate si cu spatele gol si piesele disco couture. Eleganta ei baroca cu ascendent de jet-setter se va bucura acum de rochiile paietate ale anilor ’20.

Din punct de vedere stilistic, in 2012 femeia Leu invata sa poarte si piese androgine. Pantalonii tigareta sau easy fit sunt totusi purtati cu o camasa ultra-ajustata, gentile-plic sunt curcubeu de culori dar cu linii rezervate, rochiile sac le poarta prinse in talie. Face asadar un salt stilistic inainte, excesul ei de senzualitate si dramatism se distileaza printr-o tandrete redescoperita, iar teatralitatea se transforma in serenitate. Tot in acest an, femeia Leu isi va supune garderoba unei detoxifieri intense: adio topuri decoltate si transparente, ramas bun platforme cu talpa din plexiglas, la revedere genti din scai, slipi tanga si pantaloni albi mulati cu talie joasa!

Tinuta in care va straluci: o rochie vaporoasa, asimetrica, intr-o culoare opulenta

Piese in tendinte pe care le poate adauga in garderoba: o geanta-plic metalizata din piele stantata, ca de piton; o curea-cordon, cu un ciucure imens din fir de matase; o camasa alba din matase, fara nasturi, petrecuta, in stil Dries van Noten sau Paul&Joe.

Lei din lumea modei: Iman,Stephanie Seymour, Gabrielle “Coco” Chanel, Michael Kors,Yves Saint Laurent, Ines de la Fressange.

Fotografii: nymag.com, wildfoxcouture.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

9 comentarii la acest post

  1. 1

    Daca eram femeie mi se potrivea la Gemeni… Oricum imi suna familiar cateva aspecte… 😀
    Foarte ingenioasa idee acest Astro-Fashion-scop!

  2. 2
    coco says:

    hmmmm…ceva-ceva…dar mie chiar imi place portocaliul 🙂

  3. 3
    Alina says:

    Foarte interesanta ideea! Nu obisnuiesc sa citesc horoscopul, insa acesta mi-a placut la nebunie. Super!

  4. 4
    Andriana says:

    Asta cu „centura neagra soft in minimalism” e asa de adevarata. Mai rau e ca parca m-am nascut cu ea, elementele decorative ma incanta pe modele, dar pe mine le simt in plus. In schimb, cred ca multor femei Taur le place feminitatea evidentiata prin haine, siluetele putin retro, volanele la rochii. Si cu dantela, ai nimerit perfect! 🙂

  5. 5
    Anca says:

    Nu mi se potriveste deloc descrierea. Eu sunt taur, dar imi plac foarte mult culorile tari, imprimeurile si paietele, iar stilul minimalist nu se afla in topul preferintelor mele. Oricum e draguta ideea acestui modo-scop.

    • 5.1
      Irina says:

      Ah, Anca… Vezi ca am mai raspuns cuiva ca acest horoscop/ zodiac fashion e complet inventat, nu au cum sa se potriveasca si ar fi chiar amuzant sa gasesti similaritati! 🙂 ia-l si tu cu mai mult simt al umorului…. 🙂

  6. 6
    Annie says:

    Irina – stilist personal, astrolog.

    Asa sa te recomanzi de acum inainte :))

    • 6.1
      Irina says:

      Hahahahaha! Da, chiar azi ii scriam unei prietene ca. tinand cont de succesul acestui modo-scop, in cazul in care vreodata dau faliment ca stilist, ma voi recalifica astrolog! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.