Ziua 1

Inainte de a construi ceva – orice: o cladire, o relatie, un business, un blog, o imagine -, e nevoie sa intelegem CE construim.

Well, poate cu exceptia lui Kevin Costner, care se incapatana cu a lui „If you build it, they will come”, o metafora pentru „cat timp crezi ca imposibilul e posibil, exista o sansa sa il transformi in realitate” (btw, daca n-ati vazut Field of Dreams, cautati-l online; e vechi, dar bun).

Ziua 1

Ideea e: inainte de a porni la drum lung, e bine sa ai o harta. Inainte de a te casatori, e ideal sa te gandesti si sa simti daca te vezi stand langa acel om zi dupa zi, an dupa an. Inainte de a-ti decora casa, e de preferat sa vizualizezi cum ti-ai dori sa arate la final.

Lucrurile se intampla similar si cand e vorba de stilul personal. Nu pot indruma o persoana spre stilul, garderoba si imaginea dorita, fara sa inteleg ce isi doresc. Iar a intelege ce isi doresc nu e o chestie simpla, nu poate fi un raspuns banal la intrebarea „ce vrei?”

In realitate, pentru ca demersul sa fie frumos si pozitiv, eu am invatat sa fiu cu cativa pasi inaintea femeii (sau barbatului, dupa caz!) care si-a propus sa se ocupe de stilul ei, sa anticipez ce dorinte are, ce nevoi are, cat de mult efort e dispusa sa depuna, cat timp e dispusa sa investeasca in ea insasi.

Asa ca prima chestie pe care o fac cu clientele cu care incepe un program de Style Coaching este sa descifram impreuna ce isi doresc, apoi sa decidem cum se va intampla acest lucru.

Incepem cu un moodboard, facem liste de cuvinte, „traducem” imagini in cuvinte, stabilim obiective, pasi, bugete, puncte de reper temporale…

Impreuna, cream o imagine de ansamblu, o viziune daca vreti sa ii spuneti asa – desi suna grandios.

Ziua 1

„What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.” – Zig Ziglar

Fara sa ne cenzuram, aprofundam o simpla intrebare: „Ce iti doresti cu adevarat?” Ne jucam de-a clarvazatoarele, de-a zanele, de-a ursitoarele si vorbim despre ce isi doreste femeia respectiva sa fie, sa faca, sa aiba. Iar apoi lasam toate posibilitatile, ideile, visurile, aspiratiile sa iasa la suprafata, ca bulele de sampanie! Pentru ca, vedeti voi, ceea ce ne dorim cu adevarat ne este la indemana: uneori asteapta sa fie verbalizat, alteori sa fie trecut pe hartie, deseori sa fie visat cu ochii deschisi, dar intotdeauna asteapta si sa trecem la actiune.

Asa ca astazi, in prima zi din an – cat inca sunteti pline de entuziasm, energie, optimism si mai ales de magie interioara -, va invit sa faceti urmatorul exercitiu.

Timp de o ora, oferiti-va timp si creati imaginea pe care o doriti pentru voi insiva in 2016. Faceti o mica sedinta de brainstorming, cat timp beti o cafea, un ceai, un cocktail Mimosa. Imaginati-va cum intentionati sa traiti si sa fiti stilistic in anul care tocmai incepe.

Ziua 1

Ce fel de femeie va doriti sa fiti? Visati sa aveti o prezenta mai eleganta, mai feminina sau mai relaxata, mai putin conformista? Vreti sa fiti mai mai creative, mai colorate, mai indraznete? Va doriti sa fiti mai cumpatate la shopping sau mai hotarate in fata dulapului? Sa va simplificati garderoba, tinutele, deciziile stilistice? Sa va clarificati cu privire la hainele care va plac, culorile care va bucura, tipul de tinute in care va simtiti frumoase? Simtiti ca e cazul sa schimbati ceva la silueta, coafura, machiajul, garderoba, atitudinea voastra?

Nu va cenzurati. Cu cat sunteti mai sincere cu voi insiva, cu cat sunteti mai indraznete cu propria viziune, cu cat intelegeti cat de mult va doriti sa fiti acea noua persoana, cu atat mai bucuroase si mai motivate veti fi la final.

Lasati moodboardul, listele, hartiile sa se „aseze” cateva zile, apoi reveniti la ele. Rafinati ce ati scris. Selectati si prioritizati dorintele. Alegeti-le pe cele mai relevante. Iar apoi luati decizia sa puneti lucrurile in practica: cu rabdare, cu tenacitate, cu relaxare, cu bucurie interioara. O faceti pentru voi, la urma urmei.

Iar daca simtiti ca va pot fi alaturi in aceasta calatorie, va astept in Style Vision Board, singurul program 1:1 de style coaching, in ale carui 3 sedinte intensive va ghidez sa va identificati propriul stil si tinutele care va reprezinta, sa va inventariati si ordonati dulapul, sa va stabiliti cele mai clare si mai personale obiective stilistice si, cel mai important, sa faceti trecerea de la imagini din Pinterest pe care le admirati la propria voastra imagine, exact asa cum vi-o doriti. Imi puteti scrie la inscrieri@imagematters.ro, perioada inceputului de an e cea mai motivanta pentru demararea unui astfel de proiect personal!

La Multi Ani, dragele mele! Va doresc sa aveti un an plin de inspiratie, curaj, feminitate si frumos!

Buy me a coffee. ☕ Daca ti-a placut acest articol sau daca ceea ce scriu in newsletter si pe Instagram te-a ajutat sa iti cultivi stilul, sa-ti infrumusetezi tinutele sau sa iei decizii vestimentare mai educate, m-as bucura sa-mi sprijini munca cumparano cafea virtuala, aici. Sau doua. Multumesc

Inscrie-te la newsletterul nostru!
Primesti saptamanal mini-lectii de stil, tips& tricks pentru garderoba ta, idei de outfituri, direct in inbox!

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

4 comentarii la acest post

  1. 1
    Corina says:

    Irina, te-ai gandit sa faci cursul si in Cluj? Cu siguranta ai avea multe participante, eu imi doresc tare mult sa te vad!

  2. 2
    Natalia says:

    LA MULTI ANI!

    Iti doresc un an cu multe impliniri, dar din acelea care ajung direct la suflet :).

    O carte: http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/o-iubeam-top-ii-225805.html
    Am citit-o intr-o singura dupa-amiaza. Pur si simplu nu ai cum sa o lasi din mana.

    Cu drag,
    Natalia

  3. 3
    Teodora says:

    La multi ani!!! Iti doresc ca 2016 sa iti aduca fericire, inspiratie, sanatate si multe bucurii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.