Ce este si ce face trupul tau

Cand vine vorba de corpurile noastre, suntem obisnuite si (de multe ori) educate sa observam deficientele, defectele, neajunsurile. Ajungem sa credem ca trupurile nu ne sunt indeajuns de suple, nu destul de puternice, insuficient de sexy, nu prea mai sunt nici tinere, parca nici foarte netede… Ne concentram atentia pe tot ceea ce corpurile noastre nu sunt si ne simtim obligate sa corectam toata viata acele dezavantaje. Desigur, corpul tau e al tau si doar tu decizi cand si daca necesita schimbari.

Acelasi lucru se intampla si cand faci corelatii intre fizicul tau si stil, moda, imbracaminte. De cele mai multe ori, dam vina pe corpul nostru pentru ca nu se conformeaza unei croieli, in loc sa ne punem problema daca acea haina e facuta dupa si pentru conturul nostru. Ne incapatam sa intram intr-o anume masura, ne incapatanam sa ne cramponam de o cifra aleatorie, in loc sa observam care haina ni se aseaza cel mai bine pe trup. Suntem nostalgice sau traim frustrari raportandu-le la corpul nostru din trecut – inainte de sarcina, pe vrea cand…, cand aveam x ani -, ca si cum se presupune ca viata stagneaza, noi hibernam, iar evolutia noastra (biologica si emotionala) nu se intampla.

Nu intentionez sa va conving nu aveti dreptate sau nu vedeti adevarul. Vorba ‘ceea, cu contrariul am inceput articolul! As vrea doar sa va propun o alternativa.

Daca ati gandit, chiar si o singura data, in unul din felurile de mai sus, incercati urmatoarea perspectiva: mai blanda, de impacare nu de lupta, pornita din recunostinta, compasiune si mirare nu din furie si descurajare.

Timp de un minut, ganditi-va la ce este trupul vostru, in loc de ceea ce nu este. Concentrati-va pe ce poate face – acum, aici -, in loc de a pune in prim plan ce nu poate face.

Poate dansa? Poate alerga? Poate tine in echilibru un bebelus pe soldul stang, in timp ce deschizi usa casei? Poate canta si poate desena si poate rade cu lacrimi? Poate imbratisa si poate da nastere unei „vietati”? Poate avea un orgasm? Poate opera un microscop, un telescop sau o… motostivuitoare? Poate auzi, vorbi si sopti si striga, gusta sarutari si toate aromele lumii, vedea rasarituri si arta, simti atingeri si ploaia pe piele? Poate merge pe bicicleta si poate inota? Poate merge pe tocuri si se poate undui? Poate alerga un maraton? Poate respira?

Lista de lucruri pe care trupurile noastre le pot face e infinita, iar ele se achita de ele zilnic, cu firesc. Corpul nostru nu ne cearta, nu ne invinovateste, nu ne stanjeneste, nu se rusineaza de noi, nu ne umileste, nu gandeste urat despre noi. Trupurile noastre sunt miraculoase, al vostru nu e o exceptie de la asta, aveti nevoie doar sa va amintiti ca traiti in el si cu el.

Daca v-am pus putin pe ganduri, ma bucur. Asta am intentionat. Iar acum ma folosesc de acest moment de introspectie ca de o ancora, pentru a va lansa o a doua invitatie.

Aceea de a ne intalni in luna martie, la o serie de 2 workshopuri iesite din tipar pe care l-am creat impreuna cu Ioana Dumitrache. Le-am numit „Dincolo de centimetri”, pentru ca nu despre ele vom discuta: nu despre ce nu sunt trupurile femeilor si in ce nu incap corpurile femeilor, nu despre marimi si circumferinte, nu despre kilograme si etichete, nu despre standarde false si conformarea la un tipare.

Despre ce vom vorbi? Lista e lunga, punctez mai jos temele-cheie:

  • cum ne imbracam feminin, modern si armonios, cand nu ne incadram in marimi standard
  • de ce conteaza sa nu ne cramponam de cifrele de pe eticheta
  • cum ne identificam silueta si tinutele potrivite fiecarei morfologii
  • care sunt cele 5 detalii-cheie pe care invatam sa le cautam intr-un outfit
  • 10 mituri false despre imbracarea siluetelor plus-size
  • cum ne evidentiem zonele corpului care ne plac cu adevarat (jocuri de lumini si umbre, plasari de puncte focale, acrobatii cu accesorii)
  • lenjeria modelatoare necesara: cum le alegem, cand le purtam si caror tinute se potrivesc
  • propriile definitii ale feminitatii si senzualitatii
  • culori si imprimeuri care ni se potrivesc
  • branduri, magazine si platforme de e-commerce pe care le recomandam
  • tips & tricks de styling
  • motivatie interioara, sanatate, acceptarea si intelegerea propriului corp
  • imaginea despre sine si imaginea din oglinda

Ne dorim sa ne intalnim toate – dar in special speram sa cunoastem femei a caror frumusete se impiedica in lipsa de diversitate a marimilor din magazine, pe cele a caror bucurie a stilului se stinge la cabina de proba, pe cele a caror feminitate se sfieste la rasfoirea unor pagini de revista…

Asadar, la final de an, Ioana si cu mine va dam intalnire la seria a doua a „Dincolo de centimetri” :  in 8 si 15 decembrie, zile de duminica, intre orele 12:00 – 15:00), la Grey Matter Hub.

Costul participarii la cele 2 intalniri este de 300 lei/ persoana, vor fi disponibile doar 30 locuri/ grupa de workshop, iar ca sa va rezervati locul trimiteti-ne un mesaj la inscrieri@imagematters.ro

Va incumetati sa va schimbati perspectiva, la final de an? 🙂

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

3 comentarii la acest post

  1. 1
    Laura says:

    Foarte interesant articolul, multumesc pentru postare 🙂

  2. 2
    Violeta says:

    Exact la asta ma gandeam si eu si ce bine se nimereste dar, pentru „long distance”, cand ne pregatesti ceva? E frustrant:) ca aceste intalniri sunt doar in Bucuresti? Iti doresc o primavara inflorita, insorita si plina de inspiratie si articole optimiste – asa ca tine:)!

  3. 3
    Roxana says:

    Aveti un blog de nota 10, big like 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.