Spor la inspiratie!

In fiecare septembrie trecem prin acelasi ritual. Ne intrebam ce vom purta in sezonul care tocmai incepe? Ce fel de roluri vom juca, inspirate de directiile modei? Ce haina ne va face sa ne muscam buzele de dorinta, care geanta ne va impinge sa deschidem larg portofelul? In fata caror accesorii, imprimeuri, culori sau texturi vom ceda? Ce putem pastra, ce aruncam, ce reinventam?

trend1.JPG

Un lucru e cert: in toamna 2011 nu are loc o revolutie vestimentara, ci mai curand un rezumat al tendintelor din ultimii ani. Vom putea, in egala masura, sa dam iama in garderoba masculina dar si in cea a bunicii (iar daca nu avem bunici, sa devenim obisnuite ale targurilor vintage). Vom avea la dispozitie stilurile anilor 1960, 1970 cu o scurta oprire si prin anii ’40, iar apoi viraj catre actualitate si o directie Sportswear Chic.

 trend2.JPG

Paletele cromatice au mai multa viata decat intr-o toamna obisnuita, griul este inlocuit de marouri calde, rosul sangeriu sta alaturi de un portocaliu incandescent, galbenul mustar devine vedeta, verdele smarald se declina pana la tonuri de albastru indigo si turcoaz inchis (teal). Si in sfarsit, cele care au chef de hoinareala si spirit de aventura trebuie sa puna cap-compas pe directia Navajo/ Sioux.

trend4.JPG

Mi-am propus ca in zilele si saptamanile urmatoare sa analizez, disec si explic fiecare dintre directiile stilistice principale ale sezonului – lookuri, culori, imprimeuri, accesorii -, urmate apoi de piesele definitorii (cu recomandarea ca NU trebuie cumparate toate!).

 trend3.JPG

Asadar, prima pe lista (o voi posta diseara): inspiratia androgina, stilul masculin/ feminin, tomboys, preppy etc.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.