Cincisprezece tinute pentru ultima luna de primavara

Nu stiu ce parere aveti voi, dar in fiecare am traiesc sentimentul ca luna mai este adevara esenta a primaverii. Copacii sunt infrunziti, iarba e de un verde crud exploziv, soarele straluceste in fiecare zi dar inca nu arde, weekendurile sunt facute pentru picnicuri si calatorii, iar bujorii, oh bujorii, sunt in floare… Cu vremea insorita vine si cheful de a aduce un suflu nou garderobei, de a ne resuscita stilul personal, de a fi mai cochete, mai colorate, mai involanate, nu vi se pare?

In fine, dupa ce puneti la hibernare si pastrare hainele de iarna (post factum, ma puteti suna pentru un Refresh & Renew, stiti asta, da?), treceti prin urmatoarele 15 idei de tinute pentru o doza buna de inspiratie, iar la final intrebati-va daca nu ar merita sa va puneti la incercare vana creativa, participand la 60 days of styling. Pentru ca urmatoarea tura incepe in cateva zile, insa primiti inspiratie timp de 2 luni, pana la mijlocul verii. Just sayin’…

Anyways, mai jos aveti preferatele mele, cu o portie de recomandari de shopping la unele dintre ele. (Articolele marcate cu asterisc sunt disponibile in magazinele de brand din Bucuresti Mall).

1. In stil marinaresc

Sunt sigura ca aveti in garderoba cateva topuri cu dungi bleumarin orizontale. Bretone, nautice, cum vreti sa le spuneti… Daca vreti sa schimbati vitezele stilistice si sa aduceti putina culoare acesei piese clasice, investiti intr-un top cu dungi orizontale rosii, galbene sau verzi. Adaugati o fusta alba si ochelari de soare.

Recomandarea mea: tricourile cu dungi alb-rosii si maneci lungi, de la H&M (intre 59,90-89,90 lei)*

2. Pasteluri, cat cuprinde

Sunt diafane, luminoase, atat de potrivite pentru primavara! In oricare alt anotimp par sa isi piarda din delicatete, insa acum le putem asorta cu fructele, sorbeturile, inghetatele si racoritoarele anotimpului: galbenul delicat cu socata si inghetata de lamaie, rozul cu bujorii si capsunii, movul deschis cu liliacul, albastrul luminos cu hortensiile…

3. Etnic si artizanal

Poate are de-a face cu anotimpul in care ne reintoarcem la gradini, pajisti, picnicuri campenesti sau la simplele vizite prin piata, insa primavara asta e numa’ buna pentru a asorta la o tinuta casual o geanta sau un cos din rafie, rachita, papura, iuta. Sa le umplem cu un brat de bujori, flori de soc, kilograme de cirese si chiar ceapa verde, zic eu!

Recomandarea mea: o mini-geanta impletita din bambus, de la Mango*, o geanta mare impletita din rafie, de la Zara*; un cos impletit, de la Les Vacances d’Irina (aici) , o papornita autentica romaneasca, de la Chlor.ro, sau un cos impletit, de la Oysho.

4. Rosu radical

Rochii fluide, salopete comode, topuri care lasa umerii dezveliti, papuci exotici, cercei seducatori: rosul atinge si coloreaza totul. Daca pana acum nu ati indraznit sa purtati aceasta culoare incandescenta, dati-i o sansa. Macar cat sa va coloreze obrajii.

5. Dungi verticale colorate

Se tot poarta de cateva veri incoace, cand bleu, cand rosii, dar de fiecare data in tonuri decolorate de soare. In primavara asta va veti intalni cu alte variante, iar intre cele mai dulci sunt cele roz alternate cu alb. Asortati-le cu o alta piesa alba, bej sau cu una albastru deschis, din denim.

Recomandarea mea: o fusta midi cu dungi albe si roz, de la Mango*, si o rochie cu dungi albe si roz, de la Zara*

6. Noduri si aliante

Pantalonii cu talie inalta ai acestui sezon vor arata splendid purtati cu topuri scurte. Linia lor se aliaza la fel de bine cu o camasa lejera, innodata frontal.

7. Carouri nemuritoare

Sunt unul din motivele textile pe care le prefer, mai mult chiar decat imprimeurile florale, bulinele sau animal print-ul. Mi-as umple garderoba de fuste, pantaloni, camasi, dar mai ales rochii si, in ultima vreme, accesorii acoperite de mici patrate alb-albastre.

Recomandarea mea: o rochie cu carouri alb-albastre, de la Mango*, o pereche de pantaloni cu aceleasi carouri, de la Zara*, o pereche de espadrile cu carouri, pe Zoot, fusta maxi Edita Lupea, pe welovecouture.ro, geanta mica de umar cu carouri, la Mango* sau camasa cu maneci involanate , la H&M*.

8. Denim reinventat

Fiecare nou sezon aduce cu el o reinterpretare a denimului, iar primavara asta pare ingemanata cu fustele midi din denim. O croiala usor evazata, cu sau fara nasturi frontali, avantajeaza orice silueta si poate fi purtata si cu tenisi, espadrile, balerini si tocuri inalte.

Recomandarea mea: fusta clos in degrade, de la Inais by Simiz; fusta midi clasica, de la Mango*; fusta din denim prespalat, la Pull&Bear sau fusta clos cu nasturi aurii, de la Nissa* 

9. Alb, din cap pana-n picioare

Este pretentios dar, oh, cat e de rafinat! O bluza fluida alba si un pantalon palazzo alb; un top din dantela si jeansi albi; o rochie alba din in si tenisi albi din panza; o camasa alba din poplin si o fusta alba plisata: orice combinatie este permisa, iar outfitul invita la punctarea cu accesorii colorate.

10. Albastru deschis, ca cerul de vara

Nuantele de bleu parca nu au aratat niciodata atat de bine ca in primavara asta. O rochie bleu este adorabila, racoroasa, cocheta si ultra-usor de purtat.

11. Bej-nud, bej-blush, bej cafe-au-lait si nuante similare

Este genul de paleta cromatica ce nu se va demoda niciodata, indiferent de moda sau tendinte. Alaturi de negru sau rosu ramane intr-o zona stilistica clasic-eleganta, asociata cu nuante fluorescente sau cu animal print capata valente moderne, insa alaturi de alb, crem si auriu mat este expresia rafinamentului suprem.

12. Jocuri de alb si negru

Nu ar trebui rezervate doar celor indraznete, mai ales pentru ca albul si negrul sunt atat de „sigure” incat nu ai cum gresi cu ele, indiferent cum le combini sau asortezi. Poti face un pas in afara zonei tale de confort stilistice purtand o fusta plisata care integreaza ambele non-culori, la care adaugi o bluza cu imprimeu alb-negru.

Recomandarea mea: fusta plisata in alb si negru, H&M*; rochie-furou, cu mix de imprimeuri alb-negru, Mango*

13. Rochia-camasa, in garderobele tuturor

Am scris la un moment dat un articol, Pledoarie pentru rochia-camasa. Asta pentru ca mi se pare, alaturi de rochia petrecuta, cea mai versatila tipologie de rochie. Cautati in primavara asta un model cu maneci trei-sferturi, usor evazata, la care sa asortati o geanta impletita si ochelari de soare cu rame albe.

Recomandarea mea: rochie-camasa din lyocell, BSB*; rochie-camasa cu dungi alb-albastre, H&M; rochie-camasa cu imprimeu Lure, pe welovecouture.ro sau rochia-camasa neagra, de la Mango*

14. Roz, ca bujorii (din obraz si din gradina)

Selectia aceasta nu ar fi completa fara o tinuta roz. Sunt sigura ca unora dintre voi le este greu sa poarte roz, cu atat mai putin din cap pana-n picioare, dar merita incercata sub forma unui imprimeu, a unei perechi de balerini, a unor cercei sau a unei genti. Se potriveste mai multor nuante decat ati crede…

15. Tweed, nu doar pentru toamna

Asociem tweedul, stofa aceea cu fire multicolore, cu sezonul autumnal, cu inspiratia British Heritage, cu clasicele sacouri Chanel, cu vestimentatia de business. Insa multe dintre sacourile semi-elegante ale acestei primaveri sunt croite dintr-un tweed subtire, in culori deschise – alb, bleu, gri pastel, roz. Le veti putea purta cu jeansi in nuante decolorate si espadrile dungate.

Hai, spuneti-mi: care dintre cele 15 va fac cu ochiul? Pe care le bifati, probati, purtati pana la finalul lui mai?

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    lalu says:

    wow, questa selezione è pazzesca!! adori i panieri, gli abiti maxi , il rosso, il bianco..insomma w l’estate!!
    LaLu

  2. 2
    Alina says:

    M-ai convins sa imi caut ceva roz. Sper sa si gasesc acel rozzz 🙂 Am o fusta alba care ma asteapta cu ceva pe masura ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.