Un #mirrorselfie pe zi

Arta pozatului in oglinda. Ati observat ca pare sa fie un soi de talent nou, pentru cultivarea caruia prevad ca va aparea o academie unde se vor preda cursuri de „posing for outfits”? Sau poate nu, vom vedea.

Lasand la o parte ubicuitatea lui #ootd (in momentul in care scriu acest articol, Instagram listeaza aproape 70 milioane de fotografii cu ante-numitul hashtag; mai exact 69,536,840!), in demersul vostru stilistic zilnic imortalizarea tinutelor capata un scop practic:

Creaza o arhiva vizuala a ceea ce ati purtat de-a lungul unei perioade
Devine un exercitiu de identificare ale unor tipare vestimentare (cum si daca accesorizati tinutele, daca faceti vreodata layering, care sunt cele mai repetate lungimi sau croieli din garderoba) si ale piesele la care apelati cel mai frecvent
Este un instrument prin care verificati daca realitatea din oglinda arata la fel de bine ca tinuta din imaginatia vostra
Capata puterea unor remindere, prin povestile tinutelor imbracate: lunea in care v-ati hotarat sa purtati galben la birou, joia in care ati purtat doua imprimeuri, duminica in care ati imbracat prima rochie de vara, miercurea in care abia ati avut energie sa va ridicati din pat, vinerea in care va pregateati pentru o intalnire romantica…
Poate fi o varianta de motivare: cum ar fi sa (va) promiteti ca o luna intreaga nu purtati jeansi, no matter what?
Ajunge sa fie o forma fantastica de a va documenta si urmari evolutia stilistica: de luni pana vineri, din aprilie pana in iunie…

Pentru ca, nu-i asa?, imbracatul e o experienta volatila: uneori e atat de usor sa construiesti o tinuta incat, literalmente, dureaza 2 timpi si 3 miscari, iar in alte dati te trezesti cocosata de maldarul de haine probat, descurajata de nenumaratele optiuni, esecuri si minute care se scurg, frustrata de „iarasi nu am ce sa imbrac”!

Astea fiind spuse, pentru ca in cateva zile incepe o noua tura de #60daysofstyling (si parte din acest exercitiu stilistic este ca participantele sa isi fotografieze tinutele), am facut mai jos un sumar al celor mai simple si cool posturi de incercat, suplimentate de cateva secrete (doua secrete, sa fiu sincera) drept introducere in arta autoportretului in oglinda.

Disclaimere, mai in gluma, mai in serios:
1. Nu voi face trimitere la unghiuri complicate de pozare, folosire de filtre, iluminare, aplicatii de editare sau alte chestii tehnice. Doar ca sa stiti.
2. Consider de la sine inteles ca va veti fotografia intr-o oglinda mare, in care va puteti vedea din cap pana in picioare. Acasa, in lift, in spatiile comune de la birou, intr-o cabina de proba.
3. Vorbim de fotografii in posturi firesti. Nu va voi spune cum sa va cambrati talia, cum sa faceti semnul victoriei sau un #duckface, cum sa va sugeti burta sau

Postura #1: Un sold expus si acelasi picior intins in exterior

Se pare ca este postura care alungeste silueta si ajuta privirea sa parcurga intreaga tinuta cu usurinta. Ca sa incercati postura #1, pozitionati-va corpul paralel cu oglinda, stati fata in fata cu reflectia voastra. Sprijiniti-va pe piciorul drept (sau stang, e totuna), eventual plasati o mana pe acelasi sold (drept sau, respectiv, stang – dar va puteti pune mana in buzunar sau sa o lasati pe langa corp) si inclinati-va usor capul. Aveti grija ca piciorul intins spre exterior sau in fata sa aiba varful pe sol, cu calcaiul sau tocul pantofului ridicat. Zambiti.

one leg out

Postura #2: Picioarele usor indepartate

Self-explanatory. Cu corpul asezat paralel cu oglinda si picioarele putin indepartate, o mana lasata pe langa corp si privirea indreptata spre ecranul telefonului. O postura buna pentru momentul cand vreti sa subliniati linia sau croiala unei tinute.

legs apart

Postura #3: Incrucisarea

Aveti la dispozitie doua variante pentru aceeasi postura: fie incrucisati unul dintre piciore trecandu-l peste glezna celuilalt, fie doar indoiti piciorul si il lipiti de glezna (cu varful lipit de podea). Aducand genunchiul indoit cu cateva grade inspre oglinda, piciorul va parea mai lung si mai subtire. Ceea ce, well, ne dorim toate, nu-i asa? Este o postura buna si pentru zilele cand ati imbracat o fusta sau o rochie ampla, o pereche de pantaloni palazzo sau niste culottes.

crossover

Postura #4: Sprijinita pe un picior

Derivata din postura #3, aceasta e ultra-comoda si fireasca. Corpul paralel cu oglinda sau asezat in semi-profil, un picior putin indepartat de corp, genunchiul usor flexat, o mana pe langa corp sau intr-un buzunar. Asta-i tot.

flexat

Iata si secretele…

1. Strategia plasarii telefonului in imagine

Nu exista o astfel de strategie, just go with the flow, telefonul apare implicit in cadru. Asta e. Pozitionati-l spre lateralul corpului tau, in dreptul fetei deasupra capului. Incercati mai multe variante, pana gasiti unghiul cel mai bun.

2. Cand vreti sa va fotografiati tinuta de sus, dar nu in oglinda

…folositi castile telefonului drept cablu si butonul de volum pe post de declansator. Wow!

Pentru ca tot ne gasim la inceput de luna, de ce sa nu incepeti un astfel de exercitiu de „documentare vizuala” a stilului vostru? Pe cont propriu, in ritmul vostru, pe temele oferite de mine in „60 days of styling”… Pana la finalul verii puteti avea imaginea completa, de ansamblu, a cum arata stilul vostru estival! Think about it, dar nu prea mult – urmatoarea tura incepe luni, 5 iunie! Inca va puteti inscrie, trimitandu-mi un email aici. Va tin pumnii!

Fotografii: pinterest.com; refinery29.com; whowhatwear.com, popsugar.com, huffingtonpost.com,

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Insecticide says:

    Foarte draguta idee! Am observat ca in ultima perioada si eu imi fac un selfie in oglinda inainte sa ies pe usa daca imi place cum m-am imbracat si nu pentru a-l posta undeva, doar sa-mi aduc aminte :)). Pozitia la care apelez cel mai des este cea cu picioarele putin departate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.