Pentru femei adevarate

Oare o femeie adevarata e interesata de moda sau e doar o preocupare a cochetelor? Oare o femeie adevarata ar adopta copii sau e femeie daca doar ii naste? Oare o femeie adevarata poarta marimi mai mari de 48 la haine, cupa D la sutien si numere mai mari de 40 la incaltaminte sau trebuie sa fie o silfida, o gratioasa, o delicata? Oare o femeie adevarata este cea cu silueta de invidiat sau si toate celelalte? Oare o femeie adevarata isi vopseste firele albe sau ramane naturala? Oare o femeie adevarata uita sa se epileze si sa isi faca manichiura sau e intotdeauna impecabila? Oare o femeie adevarata munceste pentru un salariu obisnuit sau are neaparat cariera fulminanta? Oare o femeie adevarata poate fi timida si vulnerabila, sau doar cele puternice se califica?

Da, da, da si da – la toate primele variante ale intrebarilor. Si mai mult decat atat.

O femeie adevarata este preocupata de moda, este uneori neglijenta cu ea insasi, se bucura cand este complimentata pentru o tinuta, invidiaza in secret frumusetea si succesul altor femei, are o garderoba plina si nu are nimic de imbracat, este cocheta si frivola din cand in cand, este profunda si inteleapta in alte momente.

O femeie adevarata naste copii, adopta copii, nu poate sa ramana insarcinata, alege sa nu faca copii, amana sa faca copii, nu este sigura daca vrea sa aiba copii, are nepoti si stranepoti, iubeste copiii tuturor sau doar pe ai unora.

O femeie adevarata are sanii mici, are sanii imensi, are sanii de dimensiune oarecare, are sani adolescentini si fermi, are sani plini si lasati, are un san mai mare decat celalalt, traieste fara un san, isi mareste chirurgical sanii sau si-i micsoreaza, asteapta ziua cand ii vor creste sanii, se bucura de momentul cand isi desface sutienul, isi mangaie sanii cand probeaza un nou sutien seducator.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata a calatorit in jurul lumii, abia incepe sa descopere orasul si cartierul in care locuieste, calatoreste de ani de zile pe acelasi traseu, nu a fost niciodata sarutata, a fost sarutata de prea multe ori, inca nu stie cine e cu adevarat, e fericita cu cine a descoperit ca este, nu este niciodata multumita de viata ei, este zilnic recunoscatoare pentru viata ei.

O femeie adevarata are forme, este slaba ca o scandura, arata ca Christina Hendricks sau ca Keira Knightley, isi uraste fundul si gleznele, isi doreste sa aiba soldurile mai unduioase si bratele mai pline, isi apreciaza talia fina, sufera din cauza celulitei, nu isi suporta burtica rotunjita, are pielea neteda ca a unui bebelus, este infinita in geometrii, proportii si configuratii.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata si-a pastrat culoarea natuarala a parului din tinerete, isi schimba nuanta parului la fiecare 3 luni, a uitat ce culoare avea parul ei in copilarie, isi coloreaza suvitele profesional, isi acopera firele albe, se mandreste cu parul ei grizonat, poarta peruci, poarta palarii, esarfe si turbanuri, se tunde scurt ca un baiat, se tunde la chelie, isi lasa parul lung ca Cosanzeana, isi scurteaza parul la 40 de ani sau dupa prima nastere, invata sa si-l impleteasca si sa il coafeze ca o maestra, isi aduce aminte de sfatul bunicii cu pieptanatul de 100 de ori inaintea mersului la culcare, doarme cu bigudiuri, isi iubeste parul carliontat sau drept, se enerveaza cumplit cand traieste o „bad hair day”.

O femeie adevarata munceste de rupe pentru un salariu oarecare, face scoala la fara frecventa si inca nu are un job, isi creste copiii in timp ce lucreaza 12 ore pe zi, are suficient de multi bani incat sa nu aiba nevoie sa lucreze pentru un salariu, isi schimba des locul de munca, munceste de acasa, face cariera, viseaza la vacante, munceste oricum in fiecare zi.

O femeie adevarata poate fi atat de sfioasa incat nu poate privi o chelnerita in ochi cand comanda o cafea, are un tupeu fantastic cand cere foc unui barbat, tine discursuri in fata a sute de oameni, alege sa taca in loc de a plasa banalitati si clisee intr-o conversatie superficiala, stie sa faca conversatie sampanizanta, este sufletul petrecerii, prefera sa stea acasa singura si sa citeasca in loc de a iesi intr-un club, vorbeste mult dar este neinteleasa, este mereu tacuta, danseaza salsa cu un strain, invata sa zambeasca cand un barbat flirteaza cu ea.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata are uneori manichiura neingrijita si este neepilata pe alocuri, nu se epileaza niciodata sau doar se rade la subrat si pe picioare din cand in cand, se epileaza total, nu suporta ceara fierbinte, are abonament la un salon de epilare definitiva, este atenta la fiecare fir de par de pe corpul ei si al altor femei, isi penseaza sprancenele intr-o forma perfecta, nu s-a pensat niciodata, tocmai si-a descoperit primul fir de par pubian, nu intelege daca pilozitatea e o chestiune de rusine feminina sau de naturalete acceptata, nu stie cum sa reactioneze cand observa un subtioara neepilata, habar nu are cum sa se raporteze la firescul fizic si la asteptarile barbatilor fata de aspectul unei femei.

O femeie adevarata isi subliniaza frumusetea naturala cu discretie, poarta machiaj complet si gene false cand face sport, nu stie sa aplice un strat de mascara, habar nu are sa traseze un cat-eye cu un dermatograf, se intreaba daca se cade sa poarte ruj rosu pe timp de zi, are un BMI mult peste medie, abia acum invata sa manance sanatos, se urca zilnic pe cantar, nu se cantareste niciodata, a invatat sa calculeze caloriile tuturor alimentelor, gusta din toate cate putin, se bucura de spuma unei bai, isi studiaza ridurile de expresie, vergeturile si cicatricele, se vede in oglinda asa cum e.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata face dragoste cu un barbat si/sau cu mai multi, sau cu o alta femeie, sau cu ambele sexe, nu face sex niciodata, nu este pregatita sa faca dragoste, e prea obosita sa mai faca sex, e pregatita sa seduca oricand, e excitata, e placida, se gandeste sa devina abstinenta, isi exploreaza sexualitatea, isi cumpara sex toys, poarta slipi cu Hello Kitty, are un bici, gaseste ca „50 shades of grey” e cea mai mare prostie de la „Codul lui Da Vinci” incoace, roseste cand vede o scena de sex intr-un film, vorbeste vulgar, tresare cand i se saruta mana.

O femeie adevarata are menstruatie in fiecare luna, tocmai a avut prima menstruatie, a intrat demult la menopauza.

O femeie adevarata se dedica unui scop nobil, se straduieste sa schimbe macar comunitatea in care traieste, este egoista pana peste poate, este preocupata doar de propria bunastare si de mica ei lume, face gesturi de caritate, doneaza timp, atentie, energie, dragoste, sange, organe, ovule.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata vorbeste tare si rade cu pofta intr-un bar, sopteste intr-un muzeu, murmura un cantec de leagan, urla cand e furioasa, tipa de bucurie, isi coboara vocea cand e obosita, chicoteste cand flirteaza, ofteaza la filme lacrimogene, isi drege vocea tremuratoare cand are emotii, canta ca o soprana la dus, gafaie cand alearga sau urca treptele in fuga, respira intretaiat cand e atinsa intr-un anume fel.

O femeie adevarata are parinti care au muncit pentru fiecare banut, vine dintr-o familie bogata si nu a cunoscut grijile materiale, pune bani deoparte pentru viitorul ei si al familiei ei, ofera de fiecare data bani unui batran cersetor de la colt de strada, daruieste bani sau timp unei cauze in care crede, isi face siesi cadouri cand are chef, strange bani pentru zile negre, e zgarcita, are un porcusor-pusculita de cand era copil, isi depaseste lunar bugetul de pe card, e chibzuita, are in telefon numarul unui consultant financiar.

O femeie adevarata este pioasa, este atee, este agnostica, nu isi pune problema divinitatii, merge saptamanal la biserica, si-a construit propria relatie cu un Dumnezeu al ei, crede ca dragostea e singura putere care conteaza si vindeca.

Pentru femei adevarate

O femeie adevarata e inalta, maiestuoasa, scunda, bondoaca, slaba, durdulie, slaba, bruneta, blonda, satena, roscata, grizonanta, alba, are parul verde, turcoaz, roz sau rosu, este frumoasa, exotica, uratica, inteligenta, educata, inteleapta, mandra, galagioasa, buna, sensibila, vulnerabila, dragalasa, nesigura, plina de vitalitate si mister, sclipitoare, indrazneata, discreta, vesela, ingandurata, blanda, seducatoare, masculina, feminina, androgina, modesta, creativa, pragmatica, autentica, relaxata, calma, nervoasa, copilaroasa, radioasa, sentimentala, intelectuala, hedonista, sexy, rebela, distinsa, delasatoare, remarcabila, originala, senzuala, empatica, artagoasa, aroganta, harnica, cocheta, libera, capricioasa…

O femeie adevarata este ea insasi, este mama ei, tatal ei, fratii si surorile ei, fiicele si fii ei, generatii de matusi, bunice si strabunice, experientele ei, dorintele, aspiratiile si visurile ei.

O femeie adevarata este (in) toate celelalte femei.

Si mai mult decat atat…

Scriu pe Style Diary de aproape 8 ani pentru toate femeile adevarate.

Astazi, pentru ele – pentru voi – , un multumesc din inima (pentru ca reveniti aici si ma cititi de fiecare data) si o „haina” noua a blogului, pe masura sezonului. <3

Inscrie-te la newsletterul nostru!
Primesti saptamanal mini-lectii de stil, tips& tricks pentru garderoba ta, idei de outfituri, direct in inbox!

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

11 comentarii la acest post

  1. 1
    claudia says:

    Multumesc! Un cadou neasteptat intr-o superba dimineata de toamnă, cadou care m-a facut sa constientizez o data in plus privilegiul de a fi femeie…..(In privinta blogului, as spune ca i-ai compus o tinuta relaxată, dar foarte atrăgătoare.).

  2. 2
    Ionela says:

    Buna ziua. Desi va citesc de mult timp, nu am comentat niciodată. Va multumesc pentru toate informatiile pe care le oferiți si care m-au ajutat sa-mi inteleg garderoba. Asa am reusit sa elimin orice lucru care nu ma avantajează. Frumoasa postarea de azi. Ma simt o femeie adevarata cu toate defectele si calitățile mele. Nu sunt miss, dar ma simt bine cu mine si sunt fericita. Am o fetita frumoasa foc si altceva nu-mi doresc. Lucrurile vin si pleaca, iubirea ramane. Nu contează ce iubesti. Eu azi iubesc si simt ca sunt eu.

  3. 3
    Teodora says:

    Postarea de azi este food for soul! O alegere minunata pentru schimbarea de look a blogului.

  4. 4
    nicole says:

    Felicitari! Si la mai mare! Multumim pentru tot ceea ce faci pentru noi…femeile adevarate!

  5. 5
    Alexandra says:

    Felicitari pentru cei 8 ani impliniti si pentru noua
    infatisare a blogului!

  6. 6
    Andrea Ghita says:

    Multumesc Irinei Markovits pentru cei trei ani in care pune la dispozitia Revistei Baabel continutul acestui blog plin de frumusete si sens si o felicit pentru noua imagine. In acelasi timp nu pot sa nu remarc ca Stylediary este savurat si de barbati. Or revista, sub noul ei slogan, pare sa ignore barbatii fara de care e greu sa fim „femei adevarate”

  7. 7
    Andriana says:

    Irina, frumos articol, ca si sufletul celei ce l-a scris. Citesc style diary de cam 5 ani din cei 8… Multumesc pentru tot!

  8. 8
    Alexandra says:

    Imi place foarte mult noua infatisare a blogului! Iar articolul este minunat!

  9. 9
    ANGELA says:

    Irina , se intampla destul de rar sa existe oameni in prezența cărora mintea si sufletul ti se deschid , astfel încât sa ai revelatia unor adevaruri demult stiute si in acelasi timp sa fii uimit ca abia acum le-ai aflat …… ma bucur ca te -am descoperit si citesc adesea blogul tau cu incantare… Multumiri !

  10. 10
  11. 11

    absolut minunate pozele. superbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.