Easy like a Sunday morning #1

Inaugurez astazi o noua rubrica. Scurta, concisa, usoara ca o spuma de capsuni sau o bluza din panza topita. Punctez in ea cateva lucruri care mi-au atras cu adevarat atentia: carti, bloguri, evenimente, cursuri, filme, gadgeturi, piese vestimentare sau accesorii, retete, locuri… That’s it, de asta se numeste „Easy like a Sunday morning”.

easy like a Sunday morning

Un blog

~Late Afternoon Blog

Am descoperit total intamplator blogul semnat de Liz Cherkasova, Late Afternoon. Este o oaza luminoasa de frumusete si liniste. Paginile blogului ei adapostesc fotografii cu propriile tinute, escapade la plaja sau shopping, retete delicioase, simple idei de decor si infrumusetare a spatiilor in care locuieste, totul ilustrat cu fotografii absolut superbe. O data ce incepeti sa il cititi, va veti reintoarce des la paginile lui.

late afternoon

Un album

~Dangerous Women: The perils of Muses and Femme Fatales

L-am descoperit saptamana trecuta la Londra si l-am cumparat pronto. Este o abordare surprinzatoare si indrazneata a 50 de femei legendare – reale, mitologice, imaginare -, din timpuri biblice pana azi; este o altfel de istorie a feminismului, cu cate un „portret” pe fiecare pagina. Cartea are de toate: femeile prezente in mituri si legende (Venus, Medeea, Pandora, Ariadna, Francesca da Rimini, Julieta), seducatoarele (Eva, sirenele lui Orfeu, Circe, Maya pictata de Goya, Seherezada), femeile emancipate (Gala lui Dali, Sapho, Tracey Emin), femeile puternice (Cleopatra, Isabella d’Este, Madame de Pompadour, Wallis Simpson, Jackie Kennedy), pana la muze si femei fatale (Camille Claudel, Juliette Drouet, Frida Kahlo, Dora Maar, Marylin Monroe). Fiecare pagina este insotit de cate un tablou celebru.

Dangerous Women

Un film

~ Dior & I

Ma fascineaza viata „din spatele usilor inchise” (imi place sa ma strecor pe paliere ascunse ale hotelurilor, sa iau lifturi de marfa in mall-uri, sa vad ce se intampla dupa cortinele de la Opera). Documentarul lui Frédéric Tcheng, „Dior & I”, pare sa fie genul de film care ma va tine lipita de ecran. Judecand dupa trailer si recenzii, filmul pune sub lupa primirea lui Raf Simons la carma artistica a casei de moda, procesul de creatie al colectiei Haute Couture pentru toamna 2013 si, desigur, viata din ateliere, frenezia din timpul prezentarii colectiei si reactiile celor implicati. Habar nu am daca filmul va rula si pe ecranele noastre, dar daca il gasim online ne putem delecta cu el pana in iulie, luna show-urilor Haute Couture la Paris.

Shopping

~ Palazzo cu imprimeu floral, Mango

Pantalonii negri n-au aratat niciodata mai moderni si mai feminini. Ideali pentru primavara aceasta, o pereche de palazzo cu un imprimeu floral multicolor se potrivesc absolut oricarei siluete si ar trebui sa ocupe un loc in garderoba oricarei femei. I-as purta impreuna cu un top la fel de inflorat si niste bratari masive, la un cocktail, iar in weekend le-as adauga o camasa din denim. Ii gasiti la Mango.

mango

Un gadget

~LumoLift

In jurul nostru prolifereaza chestiile denumite „wearable devices” – de la gadgeturi care urmaresc cat alergi si cate calorii consumi, pana la smartwatches. Lumo Lift e diferit si oh-so-binevenit! E mic si are forma unei pastile; il agati la gulerul camasii, chiar pe clavicula, cu ajutorul unei inchizatori magnetice. Ce face LumoLift? Vibreaza si bazaie discret in momentul in care stai cocosata sau ai o postura defectuoasa. Cu alte cuvinte, e un reminder istet, care te ajuta sa iti indrepti coloana in momentele cand esti asezata sau stai in picioare. Include si un pedometru si iti calculeaza si caloriile consumate. Nu e un gadget ieftin, il gasiti aici.

lumo

Atat pentru saptamana acesta, see you next Sunday!

Daca nu ati apucat sa va inscrieti la newsletter, o puteti face aici: primiti saptamanal mini-lectii de stil, tips& tricks pentru garderoba ta, idei de outfituri, direct in inbox!

PS: nu uitati ca am deschis inscrierile la Style Masterclass. Aici aveti toate informatiile.

 

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

3 comentarii la acest post

  1. 1
    Teodora says:

    Lovely idea! Imi place mult de tot noua rubrica de duminica!

  2. 2
    Iulia says:

    Imi place foarte mult aceasta noua rubrica. Mai avem nevoie din cand in cand de cate o noua sursa de inspiratie. Cat despre blogul pomenit, cred ca am sa devin si eu o fana a acestuia.

  3. 3
    olesea says:

    Imi place foarte mult aceasta rubrica! Abia astept urmatorul articol!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.