Pot sa (mai) port pantofii metalizati? (II)

Incaltamintea metalizata: de la sneakersi cu straluciri de pietre pretioase, pana la oxforzi aurii, botine argintii patinate si botine acoperite de glitter si paiete.

Din prima parte a povestii ati inteles, sper, ca acest trend pare sa realizeze imposibilul: sa transforme pantofii masculini, cu toc jos, in acel accesoriu de impact care ridica orice tinuta la statutul de cool sau eleganta. Cele care au adoptat tendinta au avut doua variante: directia androgina, a alaturarii unor mocasini sau brogues cu pantaloni business, sau directia cool urbana, in care sneakersii stralucitori stau alaturi de jeansi si tricouri. cat despre asocierea lor cu rochiile sau fustele, regula e simpla: nimic mulat, nimic provocator.

Va promisesem inca cateva idei si reguli (in completarea primelor 3), pentru ca sa va fie mai usor sa ii alegeti, purtati, asortati..

4. Foloseste-i in locul perechii de pantofi de culoare neutra
Ii poti folosi in acelasi fel cum ai face-o cu o pereche de sandale negre, pantofi negri sau escarpeni bej-nud. Spre exemplu, in acest sezon iti pot inlocui incaltamintea neutra – pantofi gri deschis, maro cognac, bej nud – cu varianta lor metalica: o pereche de oxforzi de culoarea bronzului sau niste Duc de Guise aramii arata splendid cu bleumarinul si griul uniformelor business. Just a thought, girls…

Ideea este ca nuantele metalice pot fi la fel de versatile ca cele neutre mate, pot fi asortate cu o larga paleta de culori, se potrivesc multor tinute si, nu in ultimul rand, adauga acea tusa finala de stralucire non-stridenta potrivita unor contexte de zi.

5. Mix & match de metale

Tocmai pentru ca nuantele metalice sunt neutre, se potrivesc cu orice – asadar, nu va fie teama sa alaturati doua tipuri de metale (insa fara sa mai adaugati vreo tusa metalica sau accesoriu metalic tinutei!). Puteti cauta o incaltaminte in care sa se regaseasca doua tonuri metalice: spre exemplu, un pantof sport urban cu suprafata
argintie patinata, iar lateralul talpii sau varful intr-o nuanta de bronz patinat.

Directia cea mai eleganta este reprezentata de alaturarea a doua nuante metalice complementare – auriu si bronz, argintiu si cositor, bronz si cupru.

6. Rezumati-va la „metale” traditionale
Pana invatati cum sa va descurcati cu aceasta noua moda, rezumati-va la incaltaminte in culori metalice traditionale: auriu, argintiu si declinarile lor apropiate (bronz, cositor, alama).

Daca suprapuneti aceste nuante si unor modele de incaltamine simpla, clasica, masculinizata (in locul uneia foarte moderne, de tipul balerini cu talpa platforma sau botine cu talpa zimtata groasa), atunci perechile cumparate vor fi mai longevive, le veti putea pastra mult timp in garderoba. In plus, nuantele traditionale fac mai usor tranzitia de la un sezon la altul. O pereche de escarpeni aurii se potriveste si rochiei albe din dantela pentru o seara de vara, si celei din catifea verde inchis purtate in timpul sarbatorilor de iarna.

7. Pentru jobul de zi

Desi incaltamintea metalica se incadreaza la „glamorous”, o puteti adauga – cu moderatie si decenta! – si unei tinute de zi, de birou. Niste balerini metalici discreti, o pereche de mocasini din piele metalica invechita sau o pereche de pantofi masculini, cu sireturi pot fi optiuni care completeaza garderoba de birou.

E adevarat: ei ar trebui sa fie exceptia si nu regula; ii veti putea purta doar atunci cand codul vestimentar si contextul permite; in nici un caz nu aduceti la birou incaltamintea de seara! Si, repetand ce am scris mai sus: nu ii purtati la birou cu fuste conice mulate, pantaloni stramti sau skinny , city shorts samd.

8. 24/7, adica de dimineata pana seara

Ca orice „fashion item” care e departe de a fi un clasic, conteaza ce stil selectezi si carei tinute ii adaugi.

Balerinii si sandalele cu talpa ortopedica se asorteaza unei tinute casual, de weekend: o rochie maxi lejera, o rochie-camasa sau o rochie Tshirt, o salopeta imprimata, pantaloni scurti. Niste kitten heels, o pereche de Mary-Janes, oxforzii si pantofii Duc de Guise merg la o tinuta de birou sau una smart casual, cu jeansi si un sacou masculin. Tenisii simpli sau cu talpa ortopedica, dar si cei slip-ons (fara sireturi) arata bine cu o rochie-camasa sau la niste suprapuneri de tricotaje fine. Sandalele cu barete delicate, o pereche de sling-backs, escarpenii cromati „oglinda” sau multicolori sunt un „must” pentru o tinuta de seara seducatoare.

9. Cocheti si feminini? Sau masculini si cool?

Pentru prima varianta, balerinii cu botul ascutit, sandalele si pantofii cu tocuri inalte merg cu rochii lejere, fuste cu asimetrii, culottes retro. Pentru directia alternativa, pantofii masculini, mocasinii, oxforzii, sneakersii arata bine cu tinute baietesti: jeansi boyfriend sau largi, pantaloni cu mansete suflecate, pantaloni tigareta lejeri

Spuneti-mi: voi purtati deja pantofi aurii, argintii, cromati? La ce tinute? Vi se par cool, jucausi, avangardisti?

Fotografii: pinterest.com

Ai nevoie de motive sa te inscrii la newsletterul meu? Iti trimit saptamanal idei si sfaturi de tinute, sugestii pentru lista ta de shopping, plus tips&tricks de stilism personal care sa te ajute sa te imbraci diferit!

Inscrie-te cu un singur click!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

4 comentarii la acest post

  1. 1
    criss says:

    Buna Irina,

    Multumim pentru articol, voi aplica sfaturile tale cat de curand.
    Citindu-l am descoperit o mica greseala si m-am gandit sa te anunt: „4.Foloseste-i in locul perechii* de pantofi de culoare neutra”.

  2. 2
    Mihaela says:

    Hello, multumiri pentru articol! Eu am o pereche de brogues argintii si ii port dar mai ales vara. Am si problema ca i-as prefera cu sosete, chiar daca foarte joase. si ii port la blugi tip boyfriend dar voi incerca si varianta de mansete suflecate 🙂

  3. 3
    claudia says:

    Sincera sa fiu, pantofii metalizati ma cam ,,sperie,,.Am o singura perche de balerini aurii, cu varful ascutit, cumparati in primavara asta de la Benvenuti.Nu stiam ca au fost/sunt in tendinte.I-am luat pentru ca sunt comozi si de un auriu foarte discret.I-am purtat decat in timpul liber, in doua tinute cu fuste lungi si camasa alba.
    Am citit cu atentie postarile tale legate de ei, dar tot nu indraznesc sa ma gandesc la o alta ,,achizitie,,….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.