Competitivitatea e un lucru bun

„Competition is always a good thing. It forces us to do our best. A monopoly renders people complacent and satisfied with mediocrity.” ~~ Nancy Pearcey

Sa treci o data de o proba grea de creativitate poate fi o chestiune de noroc, a doua oara – o coincidenta, dar de trei ori la rand nu mai este o intamplare, ci o dovada ca ai talent, te pregatesti si iei concursul respectiv in serios.

Competitivitatea e un lucru bun Competitivitatea e un lucru bun(2)

Primele trei etape ale concursului Baneasa Styling Contest i-au trecut pe cei 30 de candidati prin diferite niveluri de creativitate. Daca ar fi fost sa judecam doar dupa declaratiile tuturor, moda era „o pasiune” pentru toti – insa noi am vrut sa vedem daca, alaturi de interesul pentru fashion & glam, originalitatea si cunostintele de styling sunt printre punctele lor forte.

De la o saptamana la alta, cei 30 de stilisti aspiranti au avut de conceptualizat 3 teme diferite (sa puna in valoare si sa infrumuseteze o piesa vestimentara kitsch, sa creeze o „uniforma” pentru o profesie mai putin obisnuita si sa imbrace o personalitate istorica), sa imprumute haine si accesorii din magazine, sa improvizeze detalii cu care sa completeze tinutele si, la final, sa prezinte tinuta pe un manechin.

Competitivitatea e un lucru bun

In sfarsit, la inceputul saptamanii trecute am analizat impreuna cu Ovidiu si Maurice rezultatele de pana acum, am trecut in revista notele acordate celor trei probe si am trecut la departajare.

Competivitatea e un lucru bun

Am pastrat in concurs doar 10 concurenti, iar urmatoarele 2 saptamani de semi-finala le vor testa acestora alte aptitudini: cat de bine se descurca sa creeze o experienta reusita de styling unor potentiali clienti, cum coordoneaza si gandesc tinute pentru mai mult de o singura persoana in timpul unei sesiuni de shopping, cum se descurca recomandand tinute complete unor cumparatori reali – nu doar virtuali!, cat de convingatori sunt…

Competivitatea e un lucru bun

Competivitatea e un lucru bun

Sambata, cand i-am intalnit pentru proba #4, cei 10 concurenti imbracau de zor membrii a zece familii separate. „Fotografia ideala de Craciun” fusese subiectul acestei penultime probe. Interpretarea temei, traditional vs modern, elemente de sarbatori vs elemente strict stilistice sau de moda, selectarea palete cromatice, coordonarea tinutelor intre membrii familiei, lucrul cu varste diferite, fara a mai pune la socoteala gusturi, siluete si bugete: despre asta vom discuta cu ei la urmatoarea intalnire.

Daca sunteti curioase sa vedeti rezultatele probelor, aici aveti proba 1, aici proba 2 si aici proba 3 – cat pentru urmatoarele doua, va tin la curent in scurt timp, promit!

Fotografii: Baneasa Shopping City

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Ana Lublin says:

    Foarte frumoasa initiativa; am intrat pe link-urile cu probe si unele chiar sunt deosebite; cel mai mult imi place diversitatea ideilor, viziunea fiecaruia. Asteptam castigatorul :)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.