Lectura de sambata dimineata

Azi m-am trezit foarte devreme, nu stiu de ce. In timp ce asteptam sa fiarba apa pentru ceai, mi-am dat seama ca a trecut si luna octombrie. Unde s-a dus? A facut-o cineva mica-mica si a bagat-o intr-un buzunar, cand dormeam? Imi dau seama ca, de fapt, senzatia asta ca timpul intra la apa, ca se contracta, apare doar atunci cand suntem foarte ocupati sau foarte indragostiti. Pentru ca altfel, atunci cand nu avem mare lucru de facut si gandurile ne umbla aiurea, ni se pare ca orele se intiiiiind precum caramelul, rasina sau elasticul, iar intr-o buna dimineata ne trezim, ca mine astazi, ca 365 de zile au trecut while we were sleeping.

Abia astept sa vina decembrie, pentru ca imi voi cumpara – pentru prima oara – un calendar de advent. Le stiti sigur, sunt acele calendare in forma de brad, casuta, tablou etc, cu fiecare zi desenata pe o „casuta” in care se ascunde o bomboana de ciocolata. Ma voi trezi in fiecare dimineata stiind ca ma asteapta o bomboana (sod the kilos, in caz ca indrazneste cineva sa imi spuna ceva!), cu un moment de constiinta treaza si prezenta ca „DA, astazi chiar este o alta noua zi”, facand un countdown catre o zi cu muuuulte cadouri, multa muzica, multa familie, multa dragoste, mult vin fiert si multa fericire.

tumblr_ks2n1uinoy1qzjbm9o1_500.jpg

Tocmai a aparut soarele peste blocuri, iar Cookie, pisicul meu negru, mi s-a asezat somnoros pe tastatura.

Revenind la viata asta prozaica, haideti sa vedem ce citim azi…

Ruben Toledo on fashion, art and staying inspired – „Fashion illustration is democratic and I like that.  A lot of people don’t go to museums to see art, but everyone has an opinion about fashion”.  Adica un fel de pret-a-porter al artei, pentru ca daca nu multi inteleg un tablou de Bacon, aceiasi isi pot cumpara, toti, un tricou de la H&M. Pe Fashion Informer.

The return of the king of patchwork – „life has been a chart”, spune Carlos Falchi pentru NY Times.

The queen V – nici nu ma gandesc sa fac vreun intro pentru articolul din The Moment, va las sa il cititi. E minunat.

The relentless rise of power jeans – Sarkozy, Medvedev, Blair si Obama ii poarta, ce sa faca muritorii de rand – ii scot din garderoba sau nu? Oare ii cumpara de la Gap? Pe Wall Street Journal.

The new must-have accessory – din dorinta de a atrage clienti mai multi si mai tineri, multi designeri creaza aplicatii pentru iPhone, fie pentru a cumpara online, fie doar pentru a le vizualiza colectiile. Tot pe Wall Street Journal.

Red October, a Russian fairy tale – Dr. Zivago, Mongolia, uniforme si caciuli cazacesti, Matrioska sunt numai cateva dintre elementele reinterpretate in tendintele din toamna, datorita fascinatiei designerilor cu Mama Rusia. Hillary Alexander ne explica mai multe in The Telegraph

Dare to be yourself – pentru ca tot scriam zilele trecute despre a fi autentic si a-ti descoperi propria poveste (pe care o poti “traduce” si prin intermediul vestimentatiei), am citit acest articol in Psychology Today.

How to wear puffy coats – fara sa arati ca Michelin man, vrea sa spuna articolul din The Times.

PS: acest post ar fi trebuit sa apara, evident, sambata dimineata. Din cauza unor probleme ale serverului, apare abia acum. Nevertheless, lectura placuta!

Maroon 5 – She Will Be Loved

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Lucia says:

    cred ca o sa-ti placa mult de tot ideea de Adventskalender; eu m-am bucurat de asa ceva timp de opt ani, in scoala generala. Am avut un coleg mai talentat la desen, care impreuna cu tatal lui (prin cls a 5a)a facut un calendar imens in forma de casuta, pe care il foloseam in fiecare an; de asemenea, cu 4 saptamani inainte de sosirea Craciunului se face un Adventkranz, o coronita asa cum sunt cele pe care le pun americanii pe usa la intrare, numai ca aceasta are si 4 lumanari, sta pe o suprafata plana :-). In fiecare saptamana premergatoare sarbatorii se aprinde pe rand, cate o lumanare. Si la ei exista Sf Nikolaus, pe 6 decembrie. In acea zi noi faceam „ciorapelul” care consta in faptul ca fiecare venea cu cate un ciorapel (a nu se confunda cu simpla soseta), facut, cusut de obicei de dragutzele bunicute, pe care il umpleam cu dulciuri si jucarii; la scoala le agatam pe un fel de sfoara deasupra tablei, ca si cum ar fi fost la uscat, ii numerotam si faceam tombola; erau niste momente magice pentru niste copiluti asa mici 🙂 pana si acum cand simt miros de turta dulce, imi aduc aminte de ciorapel 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.