Making a splash: costumele de baie pentru vara 2009

In aceasta vara, costumele de baie sunt accesorizate cu genti, ochelari de soare, tocuri inalte si haine din piele.

intro swimwear

Vara 2009 este una fierbinte – la propriu si la figurat, iar visele ne sunt deja populate de albul stralucitor al nisipurilor din Maldive sau de turcoazul apelor din Caraibe, atat de asemanator nuantelor rochiilor vaporoase de la Gucci.  Cu un Vogue Collections intr-o mana si o Margarita in cealalta, sa trecem in revista propunerile designerilor in materie de swimwear.

Ca intotdeauna, tendintele vestimentare isi pun amprenta si asupra costumelor de baie. Asimetrii, decupaje si transparente, culori incandescente si colour blocking, glamour si retro sunt cateva dintre directiile principale. Costumele de baie sunt supraincarcate de accesorii – familiarele palarii cu boruri foarte largi, ochelari de soare, genti, slapi, carora li se adauga sepci cu boruri din plastic colorat, geci din piele, trenchuri scurte, blazere, sandale cu tocuri foarte inalte.

Paul Costelloe, Lacoste S/S 09

Miss Sixty, Emilio Pucci S/S 09

Max Azria, Jean Paul Gaultier S/ S 09

Milly, Cynthia Steffe S/S 09

Desi costumul de baie intreg domina si in acest sezon podiumurile, de aceasta data abordarea designerilor este diferita.

Abaete, Michael Kors S/S 09

Michael Kors, Emporio Armani, Abaete, VPL, Oscar de la Renta, Vuitton, Yigal Azrouel, Hermes, D&G aleg varianta clasica retro – modele de inspiratie nautica, cu buline sau dungi late, foarte putin decupate, in culori primare (rosu, galben, bleumarin) sau negre.

Chanel, Emilio Pucci S/S 09

Hermes, Emporio Armani S/S 09

VPL, Christian Dior Resort S/S 09

Louis Vuitton, Yigal Azrouel S/S 09

Diane von Furstenberg, Oscar de la Renta S/S 09

La capatul opus al spectrului, designerii ne propun costume de baie create pentru a poza pe marginea pisicinei, nu pentru inotat lungimi de bazin: bikini si monokini cu decupaje extreme, sutiene cu bretele asimetrice sau costume de baie cu decolteuri diagonale, drapaje grecesti impodobite cu inele sau sofisticate broderii aurii.

Abaete, Danielle Scutt S/S 09

Miss Bikini Luxe 2009

Colectia Herve Leger a debordat de modele «bandage», futuriste, cu decupaje diverse sau sutiene bandeau, deloc pudice, exprimand senzualitate, tinerete si decadenta. In diverse culori, costumele de baie sumare acopera siluetele manechinelor cu benzi de materiale, imaginativ incrucisate astfel incat ceea ce acopera sa fie la fel de incitant ca ceea ce este dezgolit.

Herve Leger S/S 09

Herve Leger S/S 09

Marios Schwab si Gucci reusesc sa alature doua trenduri – bretele asimetrice si decupaje, dand nastere unor indraznete efecte vizuale.

Decupajele si taieturile se impun cu autoritate, atat in zona costumelor de baie intregi, cat si a celor bikini. La Carmen Marc Valvo si Rosa Cha, decupajele sunt discrete si folosite cu prudenta, Amanda Wakeley decolteul foarte adanc rimeaza cu taieturile laterale, iar Dsquared 2 ofera trei interpretari diferite ale decupajelor.

DSquared2, Stella McCartney S/S 09

Rosa Cha S/S 09

Universul costumelor de baie a devenit de cateva sezoane foarte colorat ; culorile neutre apar sporadic, iar paleta de culori dominanta este incandescenta, foarte aprinsa. Rozul fuchsia la Jean Paul Gaultier, Dior si VPL, galben si oranj la Danielle Scutt, Michael Kors, Herve Leger, verde smarald alaturi de nuante de albastru si turcoaz la Pucci, Diane von Furstenberg, Paul & Joe sunt cateva dintre cele care puncteaza colectiile.

Cat despre imprimeuri, sunt mai putin prezente decat in sezoanele precedente. Stella McCartney foloseste contururile unor frunze de palmier; Gucci, Versace, Henry Holland si Badgley Mischka – flori tropicale sau grafisme, Cavalli si Westwood la imprimeuri animale, iar D&G, Pucci si Michael Kors apeleaza la dungi late, nautice, in zig-zag sau orizontale.

Badgley Mischka, Versace S/S 09

Gucci, House of Holland S/S 09

Emilio Pucci, Three as Four S/S 09

Just Cavalli, Vivienne Westwood S/S 09

Michael Kors S/S 09

Foto: nymag.com, style.com

articol pentru fashionandbeauty.ro

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.