Cum te-ai descrie, intr-un cuvant?

In pauze luate intre sesiuni de stil, cani de ceai si peripluri prin magazine, mai „frunzaresc” youtube, as you do, cand vrei sa te relaxezi dar nu ai chef sa citesti ceva major, serios. Am gasit ieri filmuletul asta, care m-a emotionat profund, este pentru „gradina sufletului” ca sa zic asa.

Cat de dificila intrebare, cat de relevant raspunsul!

Interesant, o sa vedeti, cum unele dintre persoane se descriu printr-un cuvant aspirational, un atribut in care ar visa sa se transforme.  Oare in asta rezida puterea cuvintelor?  Imi si imaginez interpretarea data de un psiholog, care vede filmuletul acesta – o persoana se descrie ca „feeling good in her own skin”, dar cuvantul care ii sta pe buze este „weird”, cum face una dintre fetele filmate.  Sau alte cateva persoane care s-au descris drept „fun”, „funny” sau „hillarious”, fara sa aiba nici cea mai mica urma de zambet pe chip…  La polul opus, bruneta cu carlionti mari, pistrui si un chicotit plin de viata, care se descrie drept „bubbly”?  Nici nu mi-o inchipui altfel decat neastamparata, efervescenta, pusa pe glume, optimista si plina de viata!  Este fantastic cat de multa putere interioara iti poate oferi o imagine de sine pozitiva – ati fi spus ca e frumoasa fata care s-a descris drept „beautiful”? Nu neaparat, si nu spun asta cu rautate.  Nu e decat o dovada ca, uite, pana si eu din pacate gandesc uneori in sabloane si clisee.  Si spun asta cu tristete.

Anyway, interesant si ca exercitiu al primelor impresii, nu vi se pare? Cu ce cuvinte ati fi asociat persoane din film?

Si mai interesant ar fi sa aflu voi ce atribut ati alege pentru a va descrie?

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.