Easy like a Sunday morning #47

“November comes
And November goes,
With the last red berries
And the first white snows

With night coming early,
And dawn coming late.”
– Clyde Watson

Pentru mine, noiembrie are gust de chai latte, tarta de pere si risotto cu dovleac si salvie, miros de fum si ceata, culoarea diminetilor gri si sentimentul unor momente de indolenta, furate parca celei mai frumoase toamne din ultimii ani.

A revenit perioada zilelor prea scurte, a duminicilor ploioase petrecute sub o patura, a dupa-amiezelor in care lumina slaba a soarelui ne cade prafuita pe pleoape. Noiembrie poate fi momentul in care redescoperim linistea din casa, placerea de a scrie o scrisoare, calmul necesar pentru a asculta un album de la cap la coada, candoarea rememorarii unor amintiri din copilarie, dorinta de a reumple ceainicul, de a aprinde lumanari la 4 dupa-amiaza si de a tartina, cu rabdare, o felie de paine cu piure de castane. Yummy.

Au trecut foarte multe luni de cand nu am mai scris duminica pe blog, dar iata ca m-am intors: cu ceva resurse, cu inspiratie, cu chef de descoperit si impartasit. Chiar daca am continuat sa postez cate una-alta despre moda, trenduri, dileme stilistice, aberatii vestimentare si identitati stilistice, ultimele luni au fost un respiro. Uneori e nevoie sa te opresti, ca sa poti continua. Intre timp am trait mult si crescut cat era nevoie, am citit enorm, am ascultat in nestire podcasturi si am salvat sute de articole interesante, multi oameni au intrat in viata mea si altii au plecat, am experimentat retete savuroase si sarutari dulci-amare, am visat, am respirat si m-am limpezit. De duminica asta o luam impreuna de la capat: eu scriu, voi cititi; eu va povestesc ce intalnesc fascinant intr-o saptamana, poate imi impartasiti si voi din lucrurile cu care va incrucisati (daca o veti face, va multumesc de pe acum, doar asa ne imbogatim vietile!).

Asadar, va las sa-mi cititi recomandarile, sa aveti o duminica dulce si o lectura usoara!

~ Un serial
Vrajba (Feud)

Doua legende contemporane (Susan Sarandon si Jessica Lange) interpreteaza doua rivale cu adevarat legendare: Bette Davis si Joan Crawford. Marturisesc ca este unul din serialele pentru care am facut binge-watching in decurs de un weekend, dar a meritat din plin. In sfarsit, actrite de Hollywood care interpreteaza personaje de aceeasi varsta cu ele!

Dincolo de farduri si reflectoare, dincolo de rivalitatea celor doua scorpii, serialul este fantastic. Reia teme surprinzator de actuale (notorietatea obtinuta prin manipularea presei de scandal; actrite alese pentru frumusete si nu pentru talent; refuzul de a acorda actritelor de peste 50 de ani roluri principale; patriarhia la conducerea studiourilor de film), are un splendid styling de interioare si de tinute, iar dialogurile sunt inteligente si credibile. Deasupra acestora planeaza povestile tragice ale celor doua actrite: Bette care, in ciuda talentului imens, si-a dorit sa ii fie apreciata feminitatea neconventionala si simtita fragilitatea interioara si Joan, care desi nu putea sa accepte ca frumusetea si puterea ei de seductie se vestejesc, tanjea sa ii fie confirmat talentul. La finalul sezonului iti vine sa pui mana pe telefon si sa iti suni cea mai buna prietena…

Mai jos, trailerul. Scrieti-mi daca v-a placut si daca ati putut refuza o seara de binge-watching 🙂

~ Un album
The Atlas of Beauty, de Mihaela Noroc

Recunosc ca, de acum cativa ani cand i-am descoperit pagina de facebook, am tot sperat ca fotografiile Mihaelei Noroc sa isi gaseasca cumva drum spre bibliotecile sau noptierele cat mai multor femei. Iata ca acum e posibil.

„The Atlas of Beauty” a strans 500 de portrete din intreaga lume – din Romania in Mongolia, din Guatemala in Iordania, din Israel in Brazilia, din Franta in Irak – si s-a transformat intr-un splendid album. Dincolo de frumusetea strict estetica a portretelor, The Atlas of Beauty este un minunat exercitiu de descoperire si observare a diversitatii, a acceptarii naturii noastre non-standardizate, o lectie de feminism si feminitate pe care am putea-o transmite fiicelor noastre: „orice femeie e frumusete, indiferent de varsta, etnie, statura sau statut.”. Pentru ca, nu-i asa, o fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte.

Mihaela Noroc va fi prezenta la Bucuresti in 25 noiembrie, la targul Gaudeamus, dar pana atunci puteti comanda albumul de aici.

~ Un articol
The Miracle Morning

Avem vieti ocupate. Suntem atat de ocupati, incat uitam sa ne ocupam… de noi. Desi pe mine nu ma conving retetele facile si promisiunile de tip „facand asta timp de 1 minut pe zi, viata ti se va transforma radical”, Hal Elrod pare sa fi descoperit o formula interesanta. A condensat-o in 6 practici matinale, de la respirat adanc si vizualizare, la scris intr-un jurnal si facut sport timp de 60 de secunde. Ma indoiesc ca vietile se schimba radical in 6 minute; pe de alta parte, 6 minute azi, 6 minute maine… si poate macar diminetile sunt transformate. Cuma r fi sa va imaginati ca va incepeti ziua altfel? De testat, aici.

~ Niste muzica
Stacey Kent

Lansat in urma cu cateva saptamani, noul album al lui Stacey Kent este o placuta compilatie de melodii de jazz in franceza si engleza. Vocea ei surprinzator de proaspata e o placere pentru auz, iar melodiile sunt o incantare pentru zilele astea ploioase de final de toamna. Una din melodiile mele preferate este „I know I Dream”. Have a listen…

~ Un artist
Livia Coloji, ilustrator de carte

Am descoperit-o pe Livia via Instagram si m-au fermecat ilustratiile ei naive, nostalgice, complexe, copilaroase, magice. Am citit apoi cu nesat cateva interviuri si am incercat sa imi imaginez cum sunt viata, visele, diminetile, noptiera, conversatiile cuiva cu suflet de etern copil. Care ii este oare culoarea preferata? Sau cuvantul favorit? Ii plac mai mult pisicile si vulpile sau hipopotamii si pasarile? Are o poveste pe care o stie pe de rost? Incercam sa imi imaginez cat de frumoase ar fi serile cu povesti ale unui copil care adoarme sub un mare desen inramat semnat de Iulia, in loc de a adormi privind un afis de la Ikea. Nu ca as avea ceva cu Ikea… Anyways, cred cu tarie ca talentul merita sprijinit. Asa ca va invit sa vizitati siteul Liviei aici si sa ii cumparati creatiile (ilustratii, esarfe si tricouri pictate, brose din ceramica etc) de pe etsy, aici.

~ Shopping

Colectia Duality, de la Chemistry Studio

In fiecare sezon scriu despre colectiile Chemistry. Asta pentru ca, intr-o lume care hainele sunt o „consumabila”, creatiile Chemistry dureaza. Au calitate, sunt rezultatul unei munci meticuloase, uneori surprind prin culoare, alteori prin detalii dar raman minimaliste, modern-elegante, perfect conturate si comode. Mai jos, patru dintre preferatele mele. Puteti vizita showroom-ul din strada Eliza Zamfirescu sau le puteti comanda online, de aici.

Accesoriile din piele Zig Leather

Stiti cum se spune, ca sofisticarea se observa prin accesorii? Sunt total de acord. De la un punct incolo (a se citi, de la o varsta incolo), putem aduce mici slefuiri stilului si imaguiii noastre. Fara sa epateze, acele obiecte vor straluci cu discretie si ne vor imprumuta din nota lor de distinctie. Un portofel elegant din piele va inlocui portofelul din fas, care se inchide cu velco. Un breloc din piele va lua locul celui din plastic. Nu vom mai scotoci dupa pix sau stilou prin geanta, pentru ca le vom pastra ordonate intr-un etui. Ati inteles ideea. Eu am descoperit produsele Zig Leather intai in librariile Diverta (prima chestie cumparata a fost un accesoriu pentru castile telefonului, ajuta sa nu se mai innoade in geanta!). Api i-am revazut la targul Materia, de unde am plecat acasa cu un sfert din standul lor. Portofele pentru ei si ele, tocuri pentru ochelari, penare, coperti de pasapoarte si mini-caiete, genti si mini-rucsace, curele pentru aparatele foto, huse pentru telefoane, portcheiuri si brelocuri, bratari, pana si semne de carte! Le puteti cumpara aici, pentru cele de mai jos am facut coup de foudre.

Delicatete din portelan, la What If I Fly

Figurine cu balerine, pandantive cu pisicute, porcusori cu spatele acoperit de stele aurii, zaruri multicolore, masti, casute in culori fondante, lilieci albi deloc inspaimantatori si bile cu buline aurii, inele cu ovaluri pictate gingas. Mici povesti fragile, iesite din maini talentate si din doua suflete indragostite de portelan si miniaturi. Anca Popescu si Anca Negescu sunt cele doua creatoare care semneaza obiectele What If I Fly. Le puteti cumpara de pe whatififly.ro, in concept store-ul Molecule-F din Promenada si, pentru ca colectia e mult mai bogata decat online, de cate ori le intalniti la targurile de designer.

~ O reteta de toamna
Salata cu dovleac la cuptor, smochine caramelizate si branza feta

Am tot asteptat sa apara smochinele proaspete, iar saptamana asta mi-am incercat mana cu aceasta reteta. E un deliciu, o sarbatoare de toamna pentru papilele mele gustative! Va jur ca imi ploua in gura in timp ce o mancam…

Aveti nevoie de un dovleac, vreo 15-20 de smochine, o rodie, o cutie mica de branza feta, o cutie de rucola, cateva crengute de cimbru proaspat, plus alte cateva condimente. Cat dovleacul si smochinele stau la cuptor, va ocupati de dressingul pentru salata si taiati branza in cuburi (sau o sfaramati). In 40 de minute va asezati la masa, cred ca merge cu o portie mica de cus-cus alaturi. Pofta buna 😉

Doua evenimente

Lumea din maneca

„Alohomora! Expecto Patronum! Wingardium Leviosa!” De cand am vazut primul Harry Potter, mi-am dorit sa pot folosi vrajile din film. Momentul inca nu a aparut daaar… voi puteti merge marti, pe 21 noiembrie, la Point, la primul atelier de magie practica pentru adulti din Romania. Veti putea invata principii din lumea magiei pe care sa le folosit in cotidian, cand credeti ca aveti nevoie de un as in maneca. Mi se pare o idee…magica, ce parere aveti?

„Sa zicem ca ești cu prietenii si vrei sa le arati ca poti prezice viitorul 101% sau ti-ai propus sa nu mai platesti in pub. Sa zicem ca vrei sa inveti cum sa transformi un strain intr-un prieten intr-o secunda sau cum sa faci rost de numarul de telefon al oricui. Pentru toti cei care vor sa aiba parte de astfel de experiente am creat «Lumea din maneca»”, spune Andrei Garjob, magicianul care conduce si organizeaza atelierul.

Pe pagina evenimentului gasiti toate detaliile necesare participarii; inscrierile se fac la contact@andreigirjob.ro, iar atelierul costa 130 lei.

Workshopul meu, „Cu Stil, la orice varsta”

In cazul in care nu ati primit newsletterul (o ocazie buna sa va abonati chiar acum, cu un click aici!), luni seara va astept in Bucuresti Mall, de la ora 19.30, cu un nou workshop de stil.

Plecand de la urmatorul gand – ca un stil armonios si o garderoba frumoasa nu sunt definite de etapa de viata in care ne aflam -, va voi vorbi despre:

… ce inseamna sa experimentezi stilistic evitand ultra-comercialul si vulgarul, cand ai in jur de 20 de ani
… cum iesi din zona de confort stilistic, fara sa reunti la identitatea stilistica deja formata, dupa ce implinesti 30-35 de ani
… cum recunosti ca ceea ce ai considerat sexy, feminin, cool sau potrivit pana acum, nu ti se mai potriveste dupa 40 si ceva de ani
… ce posibilitati moderne, sofisticate si colorate iti ofera lumea modei, chiar daca varsta iti incepe cu 5 sau 6 sau 7 🙂
… cum sa te imbraci cu stil, indiferent de varsta dar potrivit ei, fara sa incerci a recupera trenduri sau look-uri pe care nu le-ai testat la vremea potrivita!

Mai sunt cateva locuri libere la workshop, asa ca grabiti-va sa va rezervati locul trimitand un mesaj la marketing@anchorgrup.ro. Ne vedem maine seara, da?

Credit foto: siluk.ro (Silviu Racheriu)

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

6 comentarii la acest post

  1. 1
    Natalia says:

    Mi-a lipsit ” Easy like a sunday morning”! Credeam ca ai renuntat. Trimit la schimb un film reusit: http://www.imdb.com/title/tt2380331/ – Words and pictures. Sper sa iti placa filmul. Toate cele bune!

  2. 2
    Dea says:

    Bine ai revenit! Îmi era dor de rândurile tale de duminica!

  3. 3
    Oana says:

    Ahhh ce dor imi era de articolele tale de duminica .

  4. 4
    Ana says:

    Apreciez generozitatea cu care impartasesti cu noi crampeie de bucurie si idei despre cum ne putem face ziua si viata mai frumoasa. Intr-o lume online care ne bombardeaza cu informatie (nu mereu relevanta sau de calitate) trierea poate deveni anevoioasa. Pentru mine, lista ta de recomandari este ca un dar de la Mos Craciun primit duminica. Da, Mos Craciun poate sa vina oricand! Intai ma bucur cand vad mesajul in inbox, dar nu il citesc imediat. Fie, recunosc, trag putin cu ochiul. Am un mic ritual pentru citirea acestui articol, care merita sa fie savurat pe indelete. Il citesc impreuna cu o cafea sau un ceai, asezata comod si pregatita sa descopar minunatiile din el. Uneori, ajung sa citesc articolul luni dimineata, ca acum. Desi sunt la birou, ritualul este respectat. Aburii de cafea si articolul tau ma ajuta sa imi creez oaza mea de 5 minute, timpul meu doar pentru mine printe mailuri, telefoane si liste de to do. Si parca lunea cenusie mi se pare mai prietenoasa. Multumesc!

  5. 5
    Gabriela says:

    Esti o sursa de inspiratie Irina. Mereu! Multumesc

  6. 6
    Diana says:

    Ce ma bucur ca nu ai inchis rubrica, asa cum am presupus! Pentru mine e un strop de bucurie saptamanala. Multumesc ca iti impartasesti micile descoperiri si placeri cu noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.