Easy like a Sunday morning #6

O duminica poate inseamna explorare a unui oras lenes, adormit inca de veselia petrecerilor de sambata noaptea – eu astazi descopar Clujul, la pas, dupa trei seri de concerte. Poate insemna visare cu ochii deschisi, intr-o gradina sau o camera in penumbra albastra a dupa-amiezii, sau simpla relaxare, la terasa unei cafenele, cu privirea agatata cand de albastru cerului, cand de trecatori.

Easy like a Sunday morning

Suntem in ultima saptamana de iunie, iar vremea este perfecta: cand soare stralucitor, auriu, cand neasteptate rafale de ploaie racoroasa, o combinatie care da nastere celui mai irezistibil si imposibil de copiat parfum de vara… Totul pare posibil in toiul verii, nu-i asa?

Easy like a Sunday morning

Un blog

~ Bookslut.com

Bookslut.com a inceput in 2002 ca un joc, o modalitate de a-i distra pe Jessa Crispin si Michael Schaub cand se plictiseau de joburile lor. (Jessa este redactor-sef a siteului, iar Michael este managing editor). In scurt timp, Bookslut s-a transformat in cel mai citit site independent dedicat cartilor si literaturii – de la fictiune, poezie si carti de bucate, la romane politiste si autobiografii. Este cu adevarat un portal spre lumea scrisa a culturii.

O aplicatie

~TuneIn

Am descoperit intai siteul, iar apoi aplicatia. Pe laptop, tableta sau telefon puteti asculta acum sute de posturi de radio (practic, optiunile sunt nesfarsite), albumele preferate sau genurile de muzica pe gustul vostru. Eu ii tin drept fundal discret in zilele in care lucrez din birou. Sper sa ii pot prinde si „la drumuri lungi”, in masina, cand nu am timp sa imi lucrez propriul playlist.

TuneIn Radio

 Shopping

~Reduceri la Stefanel

Unul din magazinele mele preferate si-a inceput perioada de reduceri si promotii, in magazine o mare parte din colectie are preturile reduse cu 40%-50% . Colectia de vara mizeaza mult pe alb, rosu pur, bleu, nuante de crem si verde salvie, punctat de galben mustar, turcoaz profund, motive folk, dungi nautice, imprimeuri exotice si florale. Am facut o minima selectie de recomandari pentru voi, cu piese care merita cu adevarat investitia (adica nu sunt doar sezoniere): bluza tip ie; fusta din piele intoarsa; salopeta cu spatele decupat; rochia maxi din bumbac; bluza petrecuta tip kimono; fusta din dantela crem.

Recomandari Stefanel


Un film

~5 to 7

Un film de dragoste neobisnuit de non-comercial, pe care nu il veti vedea pe ecranele noastre (dar il puteti cauta online!). Olivia Thirlby si Anton Yelchin au o relatie descrisa prin aceasta expresie frantuzeasca: „cinq a sept” inseamna o aventura extra-conjugala dar nu neaparat secreta (in care eventualii soti/ sotii sunt pusi la curent), o relatie cu reguli clare, in care te implici pe propriul risc. Glenn Close, care o joaca pe mama lui Yelchin, sumarizeaza lucrurile frumos, cu o singura propozitie: „There are two forces on earth you never want to be fighting: one is Mother Nature, the other is Love”.

O reteta

~Mini-tarte cu capsuni

A venit vara, anotimpul capsunilor. Chiar daca nu va pricepe la gatit dulciuri, va garantez ca veti reusi sa faceti aceste tarte miniaturale cu capsuni, delicioase si adorabile. Iar apoi veti repeta reteta, toata vara 🙂

Strawberry-Tarts-530_1

Arta

~ Gustave Caillebotte: „Rue de Paris, temps de pluie”

Impresionistii nu imi plac in mod special, dar le apreciez romantismul. Unul dintre cei mai talentati a fost Gustave Caillebotte, iar „Rue de Paris, temps de pluie” este probabil cel mai cunoscut tablou al sau. Panza pictata in 1877 a fost de curand supusa unei curatari complete si unei restaurari extraordinare (curatarea anterioara a avut loc in 1960, cand tabloul a fost achizitionat de Institul de Arta din Chicago). Filmuletul descoperit de mine ne poarta, pas cu pas, prin metamorfoza acestei picturii: fantastic felul in care griul se transforma in bleu, cerul devine luminos, iar perla din cercelul femeii cu umbrela capata contur.

Un eveniment

~ Style Conversations: RSVP Fashion

Sambata urmatoare, 4 iulie, va invit la ultimul workshop al acestei veri.  Ce tinute moderne puteti purta, ca invitate, la o cununie civila sau la o nunta moderna? Va asortati sau nu cu partenerul? Ce imbracati la un brunch sau la o cina al fresco? La RSVP Fashion discutam despre tinutele potrivite tuturor evenimentelor estivale si vom descifra codurile vestimentare de pe invitatiile ocaziilor speciale: de la cele clasice si des intalnite, la cele moderne, creative, non-conformiste. Va puteti rezerva locul doar scriind la inscrieri@imagematters.ro, mai sunt cateva locuri disponibile!

style conversations RSVP

Fotografii: pinterest.com

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Mihai says:

    Articolul asta m-a dus cu gandul la vacanta! Foarte interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.