Style Diary si Peroni Collaborazioni L’Inverno

In urma cu vreo 2 saptamani am primit un telefon. „Ne-ar facea mare placere sa lucram cu tine pe un proiect. stii de Peroni Collaborazioni? Ce zici, are you in?”

Banuiesc la ce va ganditi. „Un brand de bere? Ce legatura poti sa faci intre un fashion blogger/ consultant de stil si o bere?”

In primul rand, pentru acelea dintre voi pasionate de comunicarea prin imagine sau de advertising, probabil ati observat ca toate campaniile Peroni au avut drept punct de referinta stilul italian si moda:  la dolce vita, paparazzi, gustul pentru frumos, reinterpretarea cinematografiei si fotografiei…  In al doilea rand, daca sunteti familiare cu evenimentele de moda din peisajul nostru, deja stiti ca Peroni este pentru un fashion crowd serios ceea ce tocurile stiletto sunt pentru o fashionista frivola: inseparabile.  In al treilea rand, Peroni Collaborazioni este un proiect international, care promoveaza estetica si stilul de viata clasic italian prin intermediul designului contemporan, ceea ce face ca propunerea ce mi-a fost facuta sa nu mai fie deloc surprinzatoare!

Now, evident ca raspunsul meu a fost afirmativ, iar reactia mea… zgomotoasa! Adevarul este ca in vara am urmarit prima editia de la noi, Peroni Alfresco, in care facusera echipa trei artisti, trei creatori de frumos si de bun (Ana Wagner, Adrian Oianu si Roberto dal Seno) cu trei bloggeri (Cristina Bazavan, Alex Moise si Cristina Mazilu), iar apoi am citit si rascitit despre proiectul din UK (la care participasera Susie Bubble si DisneyRollerGirl, Jessica de Lotz si Maarten van der Horst), despre expozitiile curate anul trecut la Somerset House, despre discutiile cu Angela Missoni, Antonio Berardi, Fabio Novembre…

E greu sa va descriu cat de bucuroasa m-am simtit, iar cand am aflat ce va trebui sa fac, cu cine voi face echipa si care este conceptul m-am mega-entuziasmat! (da, stiu ca nu exista un astfel de superlativ!)

Haideti sa va spun intai 2-3 cuvinte despre conceptul proiectului Peroni L’Inverno.

Peroni Nastro Azzuro Inverno

Italienii se bucura altfel de iarna decat noi. In loc sa se deprime din cauza zilelor cu mai putina lumina, spiritul lor plin de vitalitate si pasiune ii indeamna sa se bucure de sporturile de iarna, de luxul statiunilor de ski, dar si de intimitatea serilor mai lungi, de prilejurile de socializare. Petrecerile „apres ski” in stil italian sunt sofisticate, scanteietoare, luxoase. Aparitiile la o astfel de petrecere trebuie sa fie la fel de surprinzatoare, elegante si trendy, pe cat de spectaculoase sunt peisajele.

Tema primita este crearea unei piese – vestimentatie si/ sau accesoriu – care sa frapeze, sa surprinda prin versatilitate si creativitate (sa poata fi purtat in cat mai multe feluri, pe partie sau in afara ei), pastrand in acelasi timp un aer casual-elegant, apropiat de stilul clasic italian.

In zilele urmatoare voi avea si prima intalnire cu cea cu care voi face echipa: Nadia Popescu, designerul din spatele creatiilor Portobello. Talentata, frumoasa, ordonata si discreta, Nadia iubeste frumosul sub orice forma, iar prima ei dragoste a fost designul grafic. De aici la moda a fost un singur pas. De cativa ani pasiunea ei pentru eleganta, lux si simplitate este imprimata in designul hainelor din atelierul ei, aflat pe o straduta de langa Ateneu, acolo unde am cunoscut-o si eu in urma cu un an.

Cum nu am mai luat niciodata parte la procesul creativ al unui designer, sunt foarte curioasa cum vor decurge lucrurile.

Deocamdata nu vreau sa va spun mai multe despre proiectul Peroni, dar in perioada urmatoare veti mai citi cateva posturi pe blog.  Ele vor fi insotite de fotografii si de mici filmulete video, pentru ca eu si Nadia vom avea alaturi un cameraman si un fotograf. Ei vor documenta fiecare etapa, intreaga perioada de lucru, drumul prin care o idee se transforma in obiect.

Abia astept sa va arat produsul final!

PS: daca vreti sa fiti la curent cu evolutia pas cu pas a proiectului, va recomand sa urmariti fie pagina Facebook a Peroni, fie cea Tumblr, fie pe Mauvert,blogul lui Claudiu Enescu, fie pe High Street Cardigan, cel al Anei Morodan, care sunt ceilalti doi bloggeri invitati in proiect.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Mihaela says:

    Felicitari, Irina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.