Studiu in bej

In aceasta toamna, elitele modei au integrat bejul camel in garderobe si l-au sartorializat. Vina o poarta in principal Hannah MacGibbon, directoarea de creatie a casei Chloé, a carei colectie A/W 2010 este un studiu in bej, camel si caramel, secondata de colectiile Michael Kors si Aquascutum.

 Chloe A/W 2010

Camelul, o extensie a directiei cromatice nud-neutre din vara, tranziteaza toamna intr-o delicioasa gama de tonuri gourmet, de la crem si cappuccino, pana la caramel, whiskey, tabac, castaniu – aluna, bej-miere sau mai exoticele chamoisée, jachère, faon si ocru-brun.

Majoritatea colectiilor pret-a-porter au inclus fie un mantou bej-camel, fie tinute all beige. MacGibbon propune o varianta masculinizata, cu silueta dreapta, asociata unor tinute din pantaloni cu talie inalta, bluze cu guler-funda sau pulovere cu guler inalt, cizme cowboy si coafuri in stilul „ingerilor lui Charlie”. La Stella McCartney, mantoul bej are o alura sport, similara unui hanorac, iar redingota de la Hermes are o linie apropiata de corp si guler din piele neagra. Haina de la Lanvin se evidentiaza prin umerii sculptati, Hussein Chalayan o transforma intr-un poncho, Alexander Wang o intepreteaza sub forma unei cape minimaliste, in timp ce Martin Margiela, Gucci si Aquascutum prefera formula cromatica – primul asortand camelul cu rosu sangeriu, celelalte doua case de moda optand pentru tinute monocromatice.

 Tommy Hilfiger, Hussein Chalayan, Hermes A/W 2010

Jaeger London, Aquascutum, Salvatore Ferragamo A/W 2010

Les Copains, No.21, Matthew Ames A/W 2010

Constructiile minimaliste, epurate ale creatiilor nu au facut decat sa sublinieze clasicismul si simplitatea nuantei. Marni, Gianfranco Ferre si N.21 s-au intrecut in a crea rochii austere, aproape conservatoare – daca nu ar fi fost accesoriile in tendinte si texturile luxoase.

No.21, Marni, Veronique Leroy A/W 2010

 Paul Smith, Michael Kors, Louis Vuitton A/W 2010

Gianfranco Ferre, Charlotte Ronson, Julien Macdonald A?W 2010

Cativa dintre designerii americani – Michael Kors, Donna Karan, Carolina Herrera – au mizat pe reinterpretari sportswear, piese vestimentare de zi si texturi, asociind bejul cu un gri mediu tricotajele cu blana.

Costumul cu pantalon, modernizat in chip dramatic la Yves Saint Laurent, Aquascutum, Etro si Elie Tahari, isi ocupa locul in garderobe, alaturi de piese de utilizare zilnica, care doar au punctat colectiile cu o tusa de camel: sacoul masculin de la Dries van Noten, tricotajele de la Derek Lam si Michael Kors, pantalonii cu pense de la Chloe, fustele lui Giles Deacon, Nicole Farhi si Ferragamo.

 Dries van Noten, Juan Carlos Obando, No.21 A/W 2010

Fotografii: nymag.com

Citeste si:

{Culorile toamnei 2010: Pantone Fashion Color Report}

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.