To the manor born

Nu imi dau seama care este motivul, dar de cativa ani incoace stilul rustic britanic – de viata, interioare, vestimentar, gastronomic – a devenit aspirational si popularizat la extreme. Poate ca nu visam inca la shephard’s pies, fish&chips sau la bangers and mash. In mod cert, insa, ne imaginam seri in fata unui semineu, imbracate in tricotaje voluptoase, facand plimbari lungi dimineata, pe coasta Cornwall-ului, infasurate in saluri groase, cu sosete inalte si cizme de cauciuc, batand dealurile incetosate ale Scotiei si Tarii Galilor imbracate cu un pulover Fair Isle sau, cele mai boeme si artistice dintre noi, intr-o gradina inundata de trandafiri roz, purtand rochii retro, a la Virgina Woolf si cercul literar Bloomsbury.

Kenzo, Missoni, Wunderkind A/W 2010

alexander McQueen, Salvatore Ferragamo, Philip Lim A/W 2010

 Topshop, Carolina Herrera, Etro A/W 2010

Lacoste, Elie Tahari, Ralph Lauren A/W 2010

 Peter Som, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton A/W 2010

Fie ca vorbim despre pantaloni ecvestri, imprimeuri scotiene, cape din tweed, tricotaje din lana groasa, in aceasta toamna glamour-ul britanic e acolo, fermecator, cu o nota de romantism si de joie de vivre.

 Adam, Michael Kors, Cushnie et Ochs A/W 2010

Prada, Etro, Rodarte A/W 2010

Missoni, Rodarte, Chanel A/W 2010

D&G, Adam, Loewe A/W 2010

Diane von Furstenberg. Marc Jacobs, Anna Sui A/W 2010

Frank Tell, Sonia Rykiel, Oscar de la Renta A/W 2010

D&G, Marc Jacobs, Rag&Bone A/W 2010

Dries van Noten, Christian Dior, Ralph Lauren A/W 2010

Prin british country-style introduc imprimeul in carouri, desi este scotian la origine. Spui imprimeuri cadrilate, spui Wellies, tricotaje masive (mai ales pulovere din lana Shetland), mosteniri aristocratice, plimbari pe dealuri, in zile cu vant si nori coborati jos, pleduri de picnic, interioare rustice ale unui cottage de pe malul unui loch

In toamna asta, designerii au folosit carourile atat pentru viziuni retro, clasice, aproape stereotipizate, dar si in abordari moderne, surprinzatoare. Rodarte incorporeaza imprimeul intr-o structura mai complexa, concentrandu-si atentia pe jocurile cromatice si pe cusaturile patchwork.  Marc Jacobs si Anna Sui prefera stilurile alternative, punk, mod, subliniate de o selectie de culori stralucitoare si alaturarea altor imprimeuri bogate, dar in game tonale. Colectia lui Adam Lippes a dus carourile la un alt nivel in momentul in care creat o fabuloasa rochie maxi, asortata cu ghete inalte si o esarfa voluminoasa. La Christian Dior si in colectia DKNY au aparut tinute care merg de la „scolaresti-de-moda-veche” la „ecvestre-si-nobiliare”. Clasicele fuste plisate au devenit micro-fuste, iar redingotele isi pierd cozile si se transforma in sacouri cu peplum, veste cambrate si impermeabile retro.

 Akris, Chris Benz, DKNY A/W 2010

Loewe, Jaeger London, Adam A/W 2010

Carolina Herrera, Sportmax, Aquilano Romano A/W 2010

Salvatore Ferragamo, Marc by Marc Jacobs, Peter Jensen A/W 2010

Comme des Garcons, Vivienne Westwood Red Label, Rag&Bone A/W 2010

Viktor&Rolf,Christian Dior, Nicole Farhi A/W 2010

Missoni, Iceberg, Antonio Marras A/W 2010

Fotografii: style.com, nymag.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Ralu says:

    Felicitari pentru lectiile de stil si o briosa (virtuala) pe blogul meu- am primit o leapsa si nu am prea multe bloguri preferate, asa ca am ales sa ti-o acord 🙂

    Ralu
    proprietar Casa cu cadouri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.