Top 10 colectii la NY Fashion Week (I)

(nu sunt in ordinea preferintelor, ar fi mult prea dificil.)

1. Marc by Marc Jacobs
O colectie usor extravaganta, plina de exuberanta si amuzament.  Una dintre recenzii a reusit sa sumarizeze foarte bine aerul acesteia: „Marc Jacobs parca ar fi ascultat muzica new wave brit-pop a anilor ’80 cand gandea colectia”.  Multe rochii mini, cu fuste bufante si taliile bine marcate, dar si rochii drepte cu decolteu barcuta, tricouri in dungi impodobite cu paiete, jachete tricotate largi, imprimeuri careiate mari, fermoare argintii, genti portocalii, verzi si roz ciclam, funde supradimensionate, suprapuneri, blazere masculine incinse cu centuri. Foarte multe culori, multa prospetime, o colectie cu un aer foarte londonez.

Marc by Marc Jacobs, F/W 2008

Marc by Marc Jacobs F/W 2008

 Marc by Marc Jacobs F/W 2008

Marc by Marc Jacobs F/W 2008

Marc by Marc Jacobs F/W 2008

2.Proenza Schouler
Pentru toamna, baietii de la Proenza Schouler s-au concentrat pe pliseuri si cusaturi complicate, cu ajutorul carora au construit o colectie cu adevarat cool. Inspiratia colectiei se pare ca a fost, pe de o parte, o excursie a celor doi designeri la Marfa, in Texas, dar si lucrarile exceptionale ale lui Donald Judd. Ce s-au evidentiat: o rochie aurie, pantalonii largi si sacouri cu croieli splendide.  In plus: rochii galbene si violete din matase, despicate pe mijloc; mantouri gri antracit; sacouri de stofa cu paneluri de paiete stralucitoare, pantaloni cu pense croite ca un origami.  Paleta cromatica a fost minimalista – in special bejuri si negru – dar au exista si jocuri de culoare (vezi rochia galbena asortata cu pantofi rosii si dres violet, din deschiderea colectiei, urmata de o alta rochie liliachie purtata cu ciorapi galben mustar si pantofi verde smarald).  De altfel, colectia de toamna a lui Jack McCollough si a lui Lazaro Hernandez a reusit sa comprime tendintele cele mai importante ale toamnei 2008: rochii mini, mantouri cu o patina metalica, melanjuri neobisnuite de tesaturi si o gama cromatica de galben mustar, violet, verde si albastru pe langa obligatoriile alb, negru si gri.

Proenza Schouler F/W 2008Proenza Schouler F/W 2008

Proenza Schouler F/W 2008

Proenza Schouler F/W 2008

3.Yigal Azrouel
Iubesc tot ce face Yigal, iar colectia pentru toamna 2008 nu m-a dezamagit.  „Maestrul drapajelor” se pare ca a facut o colectie in care fiecare gaseste cate ceva care sa ii placa – de la pantaloni din piele stransi pe glezne pentru rockerite, pana la rochii de seara vaporoase, lejer drapate.  Doua dintre creatiile care mi-au atras privirea sunt rochia lunga, de culoarea levanticii si cu decolteul foarte adanc, si rochia alba de zi, cu gulerele suprapuse. Nu mai vorbesc de pantalonii din piele…

Yigal Azrouel F/W 2008

Yigal Azrouel F/W 2008

Yigal Azrouel F/W 2008

Yigal Azrouel F/W 2008

4. Philosophy di Alberta Ferretti
Colectia pentru toamna a Albertei Ferretti poate fi descrisa ca melanjul perfect intre masculin (pantalonii scurtati din stofa, cu manseta, mantourile drepte din tweed, sacourile simple) si feminitatea romantica a unor piese care par a-si avea locul intr-un budoar (fuste mini din dantela, o rochie din piele intoarsa neagra cu paiete si cu un fel de sort, multa catifea, funde). Superba, frumoasa, splendida, absolut delicioasa. Desi nu sunt stilul meu si nu se potrivesc siluetei mele, mi-ar placea cateva dintre rochii. Le-as purta cu ocazia unui bal mascat pe tema anilor ’20.

Alberta Ferretti F/W 2008

Alberta Ferretti F/W 2008

Alberta Ferretti F/W 2008

Alberta Ferretti F/W 2008

5. Lela Rose
Celebritati, jetsetters si socialites se aduna in fiecare sezon la prezentarile Lelei Rose, iar de aceasta data in colectia pentru toamna a existat ceva care a satisfacut pe fiecare.  Croielile mai haioase si detaliile stralucitoare de pe rochii, bluze si maieuri se potrivesc debutantelor elegante, in timp ce creatiile mai sport – in special pantalonii negri largi, hanoracele, gecile parka, trainigurile si tunicile rosii cu snur – vor fi purtate de tipe cool, dinamice si atletice.  Creatoarea a folosit materiale opulente (tafta, organza, matase, dar si tweed) si nuante bogate de verde, rosu cardinal, albastru paun si galben canar. Hainele sunt feminine si elegante, fara a fi exagerat de aranjate; colectia sta sub semnul unei estetism de lux, elegant-atletic. A reusit sa le combine in mod fericit, fie ca este vorba de un hanorac galben dn tafta sau un tricou clasic acoperit de paiete suprapus peste o rochie roz ciclam.

Lela Rose F/W 2008

Lela Rose F/W 2008

Lela Rose F/W 2008

Lela Rose F/W 2008

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.