Easy like a Sunday morning #20
In timpul saptamanii, dar mai ales in weekenduri, nu simt nevoia de a ma inghesui la evenimente stralucitoare, de a tine ritmul petrecerilor mondene, de a lua parte la tot felul de cocktail parties glam.
Dati-mi un o cafenea intima cu lumina blanda, o carte buna in care sa ma pierd cateva ore, o plimbare frumoasa ca sa simt aerul deja racoros, dati-mi mult timp linistit si liber in care sa visez cu ochii deschisi. Adaugati, eventual, un croissant si o cafea dimineata, poate o delicioasa supa frantuzeasca de ceapa la orele dupa-amiezii, si neaparat un sarut la miez de noapte. Mici rasfaturi posibile, they make me a very happy girl.
Mai avem o zi de weekend inaintea noastra si, sincer, va doresc sa apreciati din plin finalul lui noiembrie si sa aveti o duminica splendida…
O carte
~Taramul Lamailor, de Helena Attlee
Am citit cartea anul trecut in vara si a devenit rapid una din preferatele mele, as reciti-o cu drag oricand. De fapt, isi reia locul pe noptiera mea (pentru scurta vreme), pana ma vindec de nostalgia vacantei mele in Italia. „Taramul lamailor” despre asta vorbeste: despre cum poti cunoaste Italia si altfel decat prin pizza, genti Gucci si selfie-uri facute in piata San Marco. In carte puteti citi despre orangeriile si gradinile renascentiste, despre cum se facea serbetul de lamai verzi de Amalfi, despre lamai bergamote si citrice bizzaro, despre limoncello si Palermo, despre livezile din Sicilia si din Toscana… Veti trai cu vara si cu auriu in suflet la fiecare pagina. Puteti cumpara Taramul Lamailor de aici.
Un loc
~Cafeneaua T-Zero
Incepe sa imi placa din ce in ce mai mult treaba asta cu cafenele de cartier – unele elegante, altele moderne – si ma simt norocoasa ca in zona mea (well, relativ…) se deschid pe rand locuri faine. T-Zero e genul acela de cafenea mica si simpatica, cu un stil urban-industrial, desprinsa parca din paginile Kinfolk. Am trecut pe langa ea intamplator, diminetile trecute, si inauntru m-a invitat aroma cafelei. Am descoperit nu doar un excelent flat white, dar si niste barista amuzanti (plus mascota locului, bonsaiul Costel). Daca nu aveti timp sa savurati cafeaua de la T-Zero, o puteti lua la pachet. Gasiti cafeneaua T-Zero pe strada Dianei nr. 1, iar online aici
Shopping
~ Choices
Choices este un brand deosebit, creat de o femeie care straluceste de frumusete, feminitate si pofta de viata. Stefania a lansat brandul in urma cu cativa ani si colectiile ei au evoluat frumos, de la un an la altul – iar „femeia” careia i se adreseaza a ramas aceeasi: cea eleganta, cu stil clasic-modern, care cauta piese bine croite, tailored, cu alura business dar fara sa fie scortoase, neutre sau usor demodabile.
Cateva dintre piesele colectiei pentru toamna 2015 mi s-a lipit de suflet: o rochie perfecta din stofa, cu paneluri discret metalizate inserate orizontal, o pereche de cullotes dintr-o foarte fina stofa italieneasca gri cu dungi delicate roz, o fusta conica cu drapaje in cea mai minunata nuanta de galben ocru). Insa partea cea mai frumoasa a colectiei este schimbarea de abordare a Stefaniei: fiecare piesa in parte poate fi personalizata, putand alege materialul si culoarea (dintr-o varietate de peste 20 de feluri de tesaturi si culori). Va invit sa vizitati siteul Choices si, cand aveti vreme, si noul showroom din strada Viitorului nr.14.
~Ingerii si clopotei din ceramica, de la Ceramic Sparrow
Ceramic Sparrow sunt Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila, doi tineri creatori de frumos si designeri de obiect. Ce ii diferentiaza de altii? Iubirea pentru ceramica. Au inceput cu brose din portelan, pictate cu motive vegetale si animale, iar acum creativitatea lor capata alte forme: mai pretioase, mai elegante, dar la fel de delicate.
Am descoperit, datorita talentului lor, cele trei colectii pentru iarna, decoorate cu tuse din aur si vopseluri in culori vii: Ingeri (Ingerii oraselor din povesti si Ingeri de iarna pictati cu aur), Clopoteii (Clopoteii din povesti, Clopoteii Orientali si Clopoteii Art Nouveau de primavara) si minimalistele seturi de ceai, inspirate de arta japoneza. Obiectele de mai jos sunt preferatele mele si mi le-am trecut pe wish listul de Craciun – poate si pentru ca un rand din descrierea Ceramic Sparrow mi s-a lipit de suflet („cei doi artisti creaza obiecte […] a caror prezenta devine un fragment de liniste si frumos, in orice interior”).
Gasiti Ceramic Sparrow pe facebook aici.
Un eveniment
~Targul de carte Gaudeamus
Azi e ultima zi a targului Gaudeamus, pana la ora 20. Ieri, cand am trecut pe acolo, Cartarescu oferea autografe pe banda rulanta, iar pavilionul de la Romexpo era la fel de aglomerat ca un mall inainte de Craciun. Daca sunteti genul care sufera de tsundoku (ca mine), daca va place sa faceti carti cadou de sarbatori, daca simtiti ca industria publishingului romanesc merita incurajata sau daca nu aveti nevoie de un motiv special sa va cumparati inca o carte (sau 15!), rupeti-va maine 2 ore din timpul pretios al duminicii si mergeti la Gaudeamus. De fiecare data eu plec cu o stare de bine si cu (prea multe) carti noi.
Niste muzica
~2Cellos
Prima data am fost miscata de sunetul unui violoncel ascultand-o pe Jacqueline du Pre cantand Elgar. Cel mai recent, m-au impresionat cei doi croati talentati si frumosi de la 2Cellos. Luka Sulic si Stjepan Hauser urmeaza sa concerteze si in Bucuresti pe 6 decembrie, merita sa ii ascultati. Abordarea lor este moderna, nu veti fi publicul unui concert de muzica clasica, ci din contra. Sunt comerciali si accesibili ca sound, dar 2Cellos interpreteaza frumos cover-uri ale unor foarte cunoscute hit-uri rock si pop, merg bine cu o seara de duminica. Ascultati versiunea lor a cantecului celor de la U2, „With or without you.” De aici puteti rezerva si cumpara online bilete la concert
O reteta
~Ribollita
M-am intors recent din Italia si, pe langa lumina aurie si imaginile splendide ale Florentei care mi-au ramas intiparite in minte si suflet, m-am intors acasa poftind la o farfurie plina cu Ribollita. Este supa traditionala din Toscana, de fapt o supa-tocana, a carei gust innebuneste papilele gustative ale oricui, gurmand sau nu. N-aveti nevoie de prea multe ingrediente (ceapa, morcovi, 1 dovlecel, 1-2 rosii, usturoi, fasole alba cannellini, frunze de spanac sau kale), plus sare, piper, praf de chilli si cateva frunze de salvie. La final se adauga parmezan si, oh neaparat neaparat, bucati de ciabatta proaspata. Va veti linge pe degete, va promit! Aici aveti reteta.
Fotografii: pinterest.com, choicesandchoices.com, A Couple Cooks, Ceramic Sparrow, Baroque Books, Metropotam.
Comentarii despre acest post