Vis de designer

Visul oricarui designer este sa creeze ceva atat de elegant, atat de universal incat sa transceada tendintele, moda, timpul. Sa devina un clasic.  Asa s-a intamplat cu mocasinul Gucci, cu trench-ul Burrberry, cu gentile Hermes… Crearea unei piese atat de definitorii este doar prima parte a luptei si visului unui designer. Etapa urmatoare este cea care conteaza cu adevarat: ajustarile, reinterpretarile, actualizarile care fac piesa respectiva sa fie frumoasa, cool, eleganta si la 130 de ani dupa ce a fost creata.

In 1971, cand a murit mademoiselle Chanel, clasicul ei costum din tweed putea sa dispara o data cu ea. Ea l-a tinut in viata timp de cinci decenii, iar Kaiser Karl continua sa il reinventeze de peste 30 de ani.

Longevitatea unui deux-pieces Chanel, puterea lui de atractie, dar mai ales pozitia lui ca referinta clasica pentru garderoba femeii moderne este motivul pentru care Alexandru Ciucu s-a hotarat sa lanseze peste cateva zile o colectie-omagiu, de costume si taioare pentru femei denumita „Lady vs. Gentleman”.

Va fi o colectie gandita pentru femeia de cariera, cea care „stie ca prestanta, intr-o lume a barbatilor – cum este cea de business – este de cele mai multe ori decisiva”, spune Alexandru. La fel ca si costumele masculine facute la comanda in atelierul lui, cele pentru doamne vor fi gandite in cele mai mici detalii, croite din aceleasi stofe fine (lana australiana in amestec cu mohair, casmir, matase, mohair si lana in amestec cu matase) si in culori elegante (gri perlat, bleumarin inchis, albastru, negru, visiniu, maro ciocolatiu).

Dar nu detaliile tehnice sunt cele interesante, nu-i asa? Atragatoare este concretetea siluetei unui taior denumit Gabrielle, a unei rochii Marylin, super-ajustate pe corp, a unui smoking Katherine… Atragatoare este si invitatia dubla oferita, pentru una dintre voi, prin concurs, la prezentarea de moda a colectiei Lady vs. Gentleman, right?
Concursul este simplu si rapid, in 2 pasi:

Pasul 1: vizitati pagina de Facebook Alexandru Ciucu si dati-i un Like
Pasul 2: va intoarceti pe Style Diary si, in josul acestei pagini, raspundeti la urmatoarele 2 intrebari: „Care doua trasaturi de caracter sunt definitorii pentru a fi o femeie puternica? Care va imaginati ca sunt 3 tinute din garderoba unei astfel de femei?”

Alegerea castigatoarei se va face prin random. org. Concursul se incheie luni, 25 februarie, iar invitatia dubla (pentru 2 persoane) este pentru seara de marti, 26 februarie, ora 19.00, la hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomat.

Va tin pumnii!

www.alexandruciucu.ro; facebook: Alexandru Ciucu

Later edit:

Am avut 11 participante la concursul sprijinit de atelierul Alexandru Ciucu (multumesc, Carmen, pentru gandul frumos si generos – te-am numarat totusi printre participante!). Am apelat la random.org pentru o extragere obiectiva, iar invitatia dubla pentru seara aceasta merge la Ruxandra, felicitari!

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare