De la film la realitate

Ispasire. Apa pentru elefanti. Gosford Park. Mildred Pierce. Le-am revazut pe toate in acest weekend. Mi se facuse dor de eleganta sofisticata a acelor timpuri, de gesturile languroase ale femeilor si de cavalerismul barbatilor, dar mai ales de rochiile de seara: fluide, satinate, luminoase, cu linii sinuoase, modelate parca din metal topit.

In ultimii ani industria modei si a cinematografiei s-au inspirat din perioada interbelica, iar unele propuneri ale designerilor din acest sezon au adaugat o astfel de dimensiune colectiilor lor (Temperley London, Alberta Ferretti, Ferragamo, Lanvin). Iar eu, visand cu ochii deschisi la cum ar fi un cocktail hour la care dress code-ul sa ceara „vintage 30s” si trecand prin siteuri ale muzeelor de istorie a modei, colectii de fotografii ale costumelor din filme si selectii ale prezentarilor de moda, am descoperit aceasta rochie.

Rochie Cristallini in stilul anilor '30

Nu are nevoie de strasuri si cristale, nu are nevoie de un plus de culoare. Caderea spectaculoasa si luciul materialului sunt suficiente. Tot ce as mai avea nevoie ar fi un ruj rosu, un parfum al acelei perioade (poate Vol de Nuit? nu ma pricep…) si cateva replici acide a la Katherine Hepburn in Poveste din Philadelphia.

Sursa foto: www.imdb.com, www.cristallini.ro

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.