Fashionary – sa il pun pe lista mea de Craciun?

Caietul-agenda Moleskin este legendar – nu stiu cati pot discuta despre Hemingway sau despre Picasso, dar sigur foarte multi iti vor putea spune ca cei doi si-a trecut gandurile intr-un Moleskin, duh…  (Sta cineva sa verifice?) De curand, Moleskin-ul s-a bucurat de succes in randul celor in industria modei pentru ca acestia, la fel ca Hemingway, isi notau in paginile lui remarcile din timpul saptamanilor modei. Versiunea prescurtata si corectata de Penter Yip, care raspunde la dulcele nume de Fashionary, a fost conceputa special pentru designeri, stilisti si jurnalisti de moda – ceea ce suna destul de tentant, nu-i asa?

img-585.jpg

iPhone-ul mi-a devenit indispensabil. Cu toate astea, aplicatia sa „Notes” este mult prea rudimentara pentru toate lucrurile pe care simt nevoia sa mi le notez – adrese de magazine, liste de cumparaturi pentru diverse cliente, idei de proiecte pe care vreau sa le dezvolt, retete de stil, comentarii pe marginea vreunei colectii, recenzii de carti…

img-586.jpg

Pentru cele dintre noi care cocheteaza cu ideea lansarii unei colectii sau pentru cine se viseaza designer sau ilustrator de moda, Fashionary ii ofera pagini dupa pagini acoperite de siluete deja desenate. Mai exista si un lexicon textil ilustrat, care se presupune ca ofera explicatii si descrieri despre moda, croieli, designeri, raspunzand si unor intrebari-capcana. In sfarsit, versiunea pentru 2011 include calendarul saptamanilor modei, tabele de masuratori, un index cu peste 1300 de branduri, o bibliografie extinsa cu titluri de specialitate, desene de tipare, precum si adresele celor mai cunoscute magazine online de moda.

img-587.jpg

Official site: http://fashionary.org/store/

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    denisa says:

    i would say it’s a must, fara suparare pentru Iphone! 🙂

  2. 2
    Irina says:

    Denisa, uaaa 😀 m-a distrat comentariul tau!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.