Moda, pasiune si un milion de alte chestii

Isaac MizrahiCoincidenta  – sau poate nu e o coincidenta 😉 – a facut ca, in 2 zile consecutive, sa scriu un articol-profil al lui Isaac Mizrahi si sa vad, online, un speech public de-al lui, despre creativitate, inspiratie samd.

Personal, nu il consider un geniu stilistic, nu am aflat sa fii revolutionat in vreun fel istoria sau industria, iar biografia lui urmeaza scenariul tipic al visului american: mama indragostita de moda, nascut intr-un mediu nu foarte propice flerului artistic, primeste o masina de cusut cand implineste 10 ani, dupa cursuri de fashion design la seral face un stagiu la Perry Ellis, trece si pe la CK, isi lanseaza propria casa, overnight success, cativa ani de glorie si apoi bang, caderea. Dar pentru ca orice film american are un happy ending, exista un comeback, are spectacole de cabaret si emisiuni TV, acum lanseaza o carte, e director de creatie la Liz Claiborne etc.

In schimb, m-am inamorat de personalitatea lui: auto-ironic (se refera la propria persoana cu „darling”), cu o energie si buna-dispozitie contagioasa, umor tipic new-yorkez (a se citi evreiesc 😉 ) si foarte curajos. Nu ii e teama de penibil si nu e deloc genul cookie-cutter (adica sablon, pardon de englezism). I-a pipait sanii lui Scarlett Johansson.  Anyway, ma indepartez de la subiect.

Urmariti clipul de mai jos, you’ll find out what makes him tick.

Isaac Mizrahi on „Fashion, passion and a million other things”

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare
Yves Saint Laurent: filmul

5 comentarii la acest post

 1. 1
  laposh says:

  merci mult de linkul la mizrahi!
  tocmai am avut o revelatie. i had no idea ca e asa de haios.

  you made 15 min. of my day, at least! 🙂

 2. 2
  Irina says:

  Da, e extraordinar tipul! Daca as intra intr-un joc din acela gen „Care celebritati ai invita la cina?”, el ar fi unul dintre ei. Definitely. Ma bucur ca ti-a placut.

 3. 3
  laposh says:

  oh, absolutely! si eu. si as deschide si cel mai bun chateauneuf du pape. 🙂

  A propos, daca tot ai deschis subiectul, pe cine ai mai invita? 🙂

 4. 4
  Irina says:

  Laposh, as avea o lista interminabila. Uite cativa: Clive Owen, Jamie Oliver, Emma Thompson, Eddie Izzard, Jim Morrison, Bridget Jones, Carrie Bradshaw, Marc Jacobs, Oprah, Jesus, Dr. Ruth, Ben Stiller, Jerry Seinfeld, Philip Pullman, Stephanie Klein, Buddha, Jan van Eyck, Edward Hopper, Karl Lagerfeld (the original and the fake one), cele 4 editoare de Vogue, Vladimir Putin, Imelda Marcos, Rudy Giuliani, Lance Armstrong, Larry Brilliant, Randy Pausch, whoever invented the internet… Tu pe cine ai invita?

 5. 5
  laposh says:

  Clar pe Clive O, the sexiest on Earth! (dar numai pentru o cina tete-a-tete :))

  si inca un tete-a-tete cu woody allen

  din lista ta: c. bradshaw, j. seinfeld + larry david, editoarele vogue minus a. wintour, v. putin.

  + madonna, gilbert&george, spiritul lui oscar peterson, hugh laurie aka dr. house, m. baryshnikov, balanchine, frank lloyd wright, andree putman, st. banica jr (kiiiiidding!!!! :)), si multi altii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.