Imprumuti haine de la o prietena, sora, verisoara…?

Mi-aduc aminte perioada liceului, cand eu scotoceam in dulapul surorii mele, iar ea cotrobaia pe furis in al meu. Imprumutam de la ea o rochie albastra, iar ea lua de la mine tricoul in nuante fluorescente si jeansii rupti. Faceam acelasi lucru si cu prietenele de-o seama, cele cu care apoi susoteam despre baieti, ce citisem in „Bravo” si mici alte drame inerente varstei. Cum, voi nu faceati la fel?

Astazi, cand se intampla sa merg la shopping cu 2 prietene – sau 2 surori -, ma amuz ascultandu-le. La cabina de proba, chicotesc si schimba intre ele hainele alese.

„Hai, probeaz-o si pe asta, sa vedem cum iti vine si tie!” sau…
„Ce zici, ne luam amandoua rochia asta? In aceeasi culoare sau diferite?”

Chiar si atunci cand cele doua femei sunt de talii similare, rezultatele sunt de fiecare data diferite. Unele sunt surprinse de ceea ce vad in oglinda, side by side. Altele sunt incantate…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deceptiile, comparatiile negative si alte auto-flagelari pot fi evitate daca pleci de la o premisa simpla: marimi identice si conformatii similare rareori inseamna „garderobe-gemene”. Morfologia – incadrarea in siluete de tip Clepsidra, Para, Diamant – este mai nuantata decat o simpla masuratoare in jurul taliei sau de jur-imprejurul bazinului. E nevoie sa se tina cont de intregul corp: proportii, circumferinte, osatura, ca sa nu mai spun de culoarea parului si pigmentatia tenului… Un detaliu poate modifica rezultatul asteptat: un umar cu linie descendenta fata de unul osos, un torace lung fata de un bazin cu talia inalta, un gat de balerina, coapse de amazoana sau solduri de adolescenta, un bust mai putin ferm sau sani generosi. Lista e lunga, iar diferentele acestea sunt cele care ne fac unice, minunate, splendide, irepetabile.

Pentru ca nu suntem clone. Nu putem fi reduse la incadrarea intr-o forma geometrica sau la conturul unui fruct, obiect sau litera de alfabet.

Asadar, daca te regasesti in situatia de a imprumuta haine din garderoba surorii, prietenei, verisoarei si inainte de a te repezi sa tragi concluzii in defavoarea ta, constientizeaza ca totul e o chestiune de proportii si de diferente.

Belle-Bunty-for-London-streetstyle-floral-lookbook-chelsea-flower-show-SS17-20170504_75

De aceea e posibil ca jeansii care tie iti transforma posteriorul intr-unul demn de JLo pe sora ta sa arate nepotrivit, rochia neagra care pe prietena ta cea mai buna o transforma in seducatoare pe tine sa arate vulgar, iar griul care o incadreaza cu eleganta si rafinament pe colega ta, tie doar sa iti sublinieze cearcanele. Nu e vina ta, dar nici a ei.

In sfarsit, cu toata lista asta de ingrediente, nu vreau sa uit de personalitate, de stil! Fiecare dintre noi are alta energie, alt tonus, alta alura, alta prezenta fizica. Aceeasi haina sau acelasi accesoriu nu vor spune aceeasi poveste, cand sunt imbracate de persoane diferite. Cand un sacou smoking elegant pe ea o metamorfozeaza in Angelina Jolie, iar pe tine in vaduva sobra, nu-i purta pica. Sunteti diferite, asta e tot.

IMG_3293

Asta inseamna ca nu mai puteti face schimb de haine?

Din contra, sunteti libere sa o faceti! Dar sa va lasati surprinse de rezultat, indiferent care ar fi el. Cu cat te cramponezi de o asteptare, cu atat vei fi dezamagita. Pana la urma, tine de fiecare dintre voi interpretarea in cheie proprie a purtarii hainei alese.

WAT-Denim-158-of-407

Ea poarta rochia maxi, boema si inflorata cu sandale gladiator? Minunat, tu poart-o cu o centura in lata si cu saboti.

Ea a rezervat fusta creion pentru ziua pe tocuri foarte inalte si camasi albe apretate? Excelent, tu declin-o cu un tshirt hazliu, o geaca din piele si sandale cu toc mediu.

Ea imbraca topul gri perfect doar cu jeansi si bascheti albi? Foarte bine, tu ii vei da o nota preppy si il vei asocia cu un pantalon chino, o camasa inflorata lasata deschisa si mocasini colorati.

Belle-Bunty-for-London-streetstyle-tea-dress-shacket-SS17-20170504_71

Ea asorteaza sandalelor cu toc inalt doar rochii feminine? BUn, asta inseamna ca tu le poti combina cu un pantalon masculin si o camasa din denim.

In concluzie, vrei sa mai imprumuti haine, cum faceai in liceu? Te incurajez, iti vei pune creativitatea la munca!

Fotografii: belleandbunty.com, wearetwinset.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.