Easy like a Sunday morning #23

In dimineata asta mi-am facut o cacao cu aroma de portocale, am imbracat un pulover rosu (da, acel pulover rosu!) si m-am apucat sa scriu ce imi doresc sa fac in anul urmator. Lista e lunga – spre deosebire de planurile mele pentru vacanta de iarna. In ultimele saptamani, prin mai toate conversatiile pe care le-am avut s-a strecurat si intrebarea „pleci pe undeva?”, iar eu le-am raspuns cu un zambet instantaneu ca „nu, nu plec nicaieri!” . Ma voi bucura de o staycation: nimic mai placut decat leneveala de dimineata pana seara, in spatiul meu preferat, depanand orele dupa bunul meu plac: fara obligatii, fara agitatie, fara program. Un mic vis, care urmeaza sa se indeplineasca.

Easy like a Sunday Morning #23

Lista despre care scriam mai sus are legatura cu visele, indeplinirea lor si noi inceputuri. Si, va spun sincer, abia astept luna ianuarie pentru ca e si ea un inceput. Daaar… ianuarie inca nu e aici, hai sa nu grabim felul in care traim perioada asta frumoasa din an, hai sa o savuram, hai sa ne propunem ca ultimele doua saptamani de decembrie sa fie un finish memorabil al unui an care sper ca a fost si pentru voi absolut magnific!

Carte
~Povesti de dragoste la prima vedere, de la Humanitas

O mica colectie de povesti, pentru care veti face pe loc un coup de foudre. Cinci autori romani – Ioana Parvulescu, Adriana Bittel, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu si Ana Blandiana – semneaza tot atatea scurte fantezii despre iubire si iubiri. Coperta a patra ne invita sa o citim in tihna, pentru ca „face parte dintre acele lucruri rare care daca n-ar exista, ar trebui inventate.” O gasiti aici.

„Era loc destul si galagie in micul pat in care abia incapeam noi doi. E adevarat ca trupurile isi vorbesc, si-si vorbesc tot mai bine, pana intr-o zi cand nu mai au ce sa isi spuna. Trupurile noastre stiau sa vorbeasca unul cu celalalt, sa cante sau sa palavrageasca numai, sa-si spuna adevaruri grave si spaime, si trivialitati, stiau sa isi spuna nimic si totul, sa delireze ca betivanii, sa aiba halucinatii ca opiomanii si sa urle, si-apoi, cu o ultima tresarire, sa-si ia cu brusca sfiala ramas-bun. Lucruri pe care, cand reveneam la limbajul obisnuit, cu voce obisnuita, eu le uitam imediat. Nu erau lucruri de spus. Spuneam cuvinte. Ea nu. Tacerea ei prelungea vocea trupurilor.” – Ioana Parvulescu, „Un pariu la Paris”

Povesti de dragoste la prima vedere, Humanitas

Shopping

~Farfuriile de la Chicineta

„Chocolate made me look this good”, „International Baking princess”, „F*%#king Disaster” sau „I make love better than I cook” sunt cateva dintre mesajele funny, cochete si cool scrise pe farfuriile Chicinetei. Cum sa nu iti placa la nebunie ideea de a descoperi, treptat, sub mancare, care e sloganul ascuns? Le gasiti de cumparat aici. Eu le ador, pur si simplu.

chicineta
~Obiecte de design de la Woodish, Kaptura de Aer si Atelier Lemnia

Zilele trecute am descoperit o lista incantatoare, cu 50 de posibile propuneri de cadou, create de diversi designeri/ artisti romani. Cateva dintre ele mi-au atras atentia in mod special
– de la Maria Burachiu, care semneaza brandul Woodish: un set de suporturi din lemmn pentru pahare (un fel de „felii” groase din lemn de brad, foarte fain desenate) si caietul cu coperti din placaj.
– de la Veronica Olariu sau Kaptura de Aer: vaza Foret Etrange si lampa Vis Scris (o aplica cu un satuc somnoros, cu casute, catei si o semiluna, luminata frumos; functioneaza si ca tabla de scris)
– de la Razvan Chelu, aka Atelier Lemnia: gentile lui dragute, din lemn de stejar sau fag, cu clapete din piele maro sau roz, numai bune pentru fashioniste tocilare.

Obiecte de design romanesc: Atelier Lemnia, Woodish, Kaptura de Aer

Un film
~Mistress America

Cu un scenariu semnat de Gerwig si Noah Baumbach (cei care au facut si Frances Ha, Margot at the wedding, Noah and the Squid si While we’re young), filmul este un fel de comedie despre ce inseamna sa fii tanar adult in New York, cum te hotarasti sa iti traiesti viata si ce inseamna sa iti asumi responsabilitati. Departe de a fi o capodopera, este un film perfect pentru o duminica dupa-amiaza, cand aveti 2 ore razlete de umplut cu ceva placut. Il puteti vedea aici:

O reteta
~Single-lady, salted vegan chocolate chip cookie

Un titlu lung pentru o reteta simpla si de-li-cioa-sa! Anyway, stiti momentele alea, cand ai chef sa mananci ceva dulce, esti la dieta dar toate prajiturile sunt in portii mari/ nefeliate/ingrozitor de dulci/ insiropate.

Ingredientele sunt pentru o singura portie (Ciocolata amaruie, faina integrala, ulei de cocos, extras de vanilie, putin zahar brun, sare, sirop de artar-poate fi inlocuit cu miere sau sirop de agave) si ai nevoie de 15 minute libere. That’s it. Aici gasiti reteta (mie imi place la nebunie blogul lui Izy).

Single-Lady-Cookie-105

Evenimente
~Style Masterclass

Am inceput cu o lista, inchei cu o altfel de lista. Daca pe lista voastra de „to be & to do” pentru 2016 ati inclus si creativitatea, stilul si frumusetea proprie, aruncati un ochi pe descrierea cursului Style Masterclass, editiile de la inceput de 2016. Este pentru cele dintre voi care isi doresc sa devina arhitectele propriului stil, stapanele propriilor garderobe, maestrele shoppingului si reginele diminetilor cu stil. Aici aveti toate detaliile, inclusiv totul despre inscrierile „early bird”.

Fotografii: pinterest.com, topwithcinammon.com, humanitas.ro, okian.ro

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Teodora says:

    Ador farfuriile Oanei! Deja am facut una cadou si acum vreau sa cumpar si pentru mine. Sunt atat de funny incat le-as lua pe toate :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.