„Silueta mea e a mea, doar a mea…”

De cate ori nu vi s-a intamplat sa renuntati, cu regrete, la niste pantaloni superbi dintr-un magazin, de teama ca nuanta sau materialul va fac posteriorul sa para „mai mare”?

Cat de des ati lasat la cabina de proba o fusta simpatica, pe motiv ca croiala pare sa va lateasca soldurile?

Sa va aduc aminte cat de multe rochii seducatoare, vesele sau interesante nu ati cumparat, doar pentru ca vreun fashion guru sau fashionista cu aplomb au declarat ca femeile cu silueta de tip Para, Capsuna, Mar sau cine mai stie ce fruct nu ar trebui sa aiba genul acela de haina in garderoba?

De cand ii lasati pe altii sa dicteze in ce fel de haine va simtiti voi bine?

Sunt aici ca sa va aduc aminte, sa va spun sus si tare ca e timpul sa nu mai luati aminte la acel zgomot de fond. Sunteti femei in toata firea si puteti lua singure hotarari, va puteti asuma propriile decizii. E momentul sa incetati sa traiti limitandu-va vestimentar.

Imbracatul (si shoppingul) ar trebui sa fie activitati placute, nu obsesive si in nici un caz bazate pe temeri! Crearea de tinute si jocurile stilistice ar trebui sa va aduca un zambet pe buze si o privire admirativa, cand va uitati in oglinda. Imbracarea unei haine ar trebui sa fie un gest de apreciere, de bucurie, de „centrare” de sine.

Adevarul e ca, in fiecare dimineata, v-ati putea repeta o mantra: silueta voastra e voastra, doar a voastra, doar a voastra – si nu e treaba nimanui altcuiva. Nici o pereche de pantaloni negri, oricat de bine ar fi croiti, nu o sa va ascunda soldurile – si ce daca astazi ele sunt putin mai pline decat v-ati dori? Nici o rochie, oricat de bine ar fi croita, nu va va face sa pareti ca sunteti de marimea 36, daca voi sunteti un 44 – dar chiar e nevoie sa va stricati ziua, saptamana, vara, anul din cauza unor kilograme? Come on, viata adevarata vine cu probleme serioase…

"Silueta mea e a mea, doar a mea..."

In plus, in viata reala fiecare femeie are propria ei frumusete, propriile masuratori si standarde, propriile forme, calitati si defecte. In viata reala, fiecare avem o alta silueta, alte proportii, alte gusturi, alt nivel de confort, alt nivel de creativitate. Asta e si motivul pentru care, la cursurile mele, le invat pe femei un principiu de aur: croiala conteaza mai putin; ce e important e masura corecta si crearea unei imagini de ansamblu (adica a unei tinute) armonioase, echilibrate, flatante pentru femeia respectiva.

Asa ca, o data in viata, indrazniti sa va cumparati acei pantaloni tigareta turcoaz. Riscati cu rochia aceea portocalie cu imprimeu exotic. Alegeti jupa creion ultra-mulata, in nuanta aceea nebuna de violet. For crying out loud, macar probati o fusta scurta!

Sau veniti, la un moment dat, la un curs de-al meu: va arat cum ajungeti sa stapaniti arta imbracatului, cat e de usor sa construiti zilnic tinute frumoase, cum va educati ochiul ca sa faceti shopping cu lejeritate si inca vreo 2-3 chestii…:)

Inscrie-te la newsletterul nostru!
Primesti saptamanal mini-lectii de stil, tips& tricks pentru garderoba ta, idei de outfituri, direct in inbox!

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    Teodora says:

    Imi place atat de mult postarea de azi!!! Stiu sigur ca atunci cand eram mai plinuta si mult mai nesigura aveam obiceiul pacatos de a-mi strica zilele frustrandu-ma pe tema hainelor. Noroc ca m-am trezit la realitate si nu am mai lasat imperfectiunile siluetei sa imi afecteze distractia cu hainele.

  2. 2
    Catalina M says:

    Super postarea. intr-adevar.. fiecare femeia are frumusetea ei si tilul ei in viata de zi cu zi… indifrnt ce stil ar aborda fiecare este in felul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.