Easy like a Sunday morning #11

Inca un weekend dupa pofta inimii: doua zile in care nu am facut mai nimic (fara regrete!), nu am avut nici o tinta in preumblarile mele prin oras, nu m-am uitat la ceas, nu am simtit nevoia sa bifez ceva anume in program sau pe vreo lista. In ciuda caldurii toropitoare, seara m-am bucurat de racoare, fructe de mare, pepene rece si prosecco la fel de rece, iar diminetile m-am simtit ca o pisica, lenesa si rasfatata. Pana si dupa-amiezile de august sunt altfel. Din cand in cand, fur o ora din miezul zilei si ma strecor in dormitor, unde penumbra bleu ma indeamna la somn.

Una peste alta, a doua saptamana de august este delicioasa, nu vi se pare? Nu stiu ce va propuneti voi sa faceti azi…. Eu vreau doar sa ma bucur de timpul liber, atat. Duminicile pot parea nesfarsite…

Easy like a Sunday morning #11

Un site
~The Every Girl

Siteul se descrie drept „the ultimate online resource helping shape the creative, career-driven woman to experience her life better lived.” Adevarul e ca fiecare dintre categoriile principale ale siteului (cariera si finante, moda si frumusete, cultura, living, calatorii, wellness) sunt declinate in mini-siteuri pentru 26 de orase americane, 3 canadiene, plus (nou-lansatele) Londra si Paris.  Cateva dintre articolele care mi-au atras atentia sunt legate de autenticitatea in social media, de un exercitiu de 30 de zile pentru a te bucura de restul verii, de cum poti folosi cartile si albumele in rol de decoratiuni de interior si, in sfarsit, idei despre cum poti economisi peste vara.

Easy like a Sunday morning #11

 Arta
~ Cristina Goia

„Beautiful things don’t ask for attention” este un motto in care cred din tot sufletul. La asta ma fac sa ma gandesc tablourile in ulei ale Cristinei Goia: o tanara si extraordinar de talentata pictorita canadiana, de origine romana. Pe panzele ei stau linistite, singure si parca in asteptare rodii, lamai, clementine, cirese, trandafiri, bujori, margarete sau doar frunze. Simplitatea compozitiilor, frumusetea lor minimalista si lumina din ele au ceva din estetica pictorilor flamanzi, preferatii mei. Am descoperit-o aici si, de peste ocean, as vrea sa o imbratisez pentru cat de simplu exprima frumosul lucrurilor marunte din jurul nostru si sa ii spun cat o admir.

Easy like a Sunday morning #11

Un documentar
~Girl Rising

Documentarul are drept subiect povestile reale a 9 tinere din tari subdezvoltate (Nepal, India, Cambodgia, Haiti, Egip, Etiopia, Peru, Afganistan si Sierra Leone), lupta lor pentru acces la educatie si, pe fundal, mentalitatile si comportamentele din aceste tari, in care fetele si femeile sunt tratate drept fiinte inferioare, proprietati sau simpla mana de lucru. Par povesti simple, nu-i asa? Sunt insa sfasietoare, emotionante, puternice… Dincolo de formatul traditional al unui film documentar, fiecare dintre povesti este adusa pe ecran prin intermediul cate unui scriitor national foarte cunoscut si narata de vocile unor actrite de renume (Meryl Streep, Anne Hathaway, Cate Blanchett, Salma Hayek, Freida Pinto). Este un documentar cu un mesaj de impact, pe mine m-a facut sa ma gandesc cat de putin apreciem ceea ce noua ni se ofera gratuit si cat de putin facem pentru altii. Aici il puteti vedea online, iar aici puteti afla mai multe despre fundatia cu acelasi nume.

Easy like a Sunday morning #11

Shopping
~Bookletta

Am intalnit-o pe Rusanda, cea care semneaza gentile Bookletta, la clubul meu de carte. Auzisem de gentile ei originale cu ceva timp in urma si mi s-au parut una dintre cele mai puternice, mai frumoase si mai autentice declaratii de design de produs: intr-o lume in care „poseta de fitze” conteaza mai mult decat calitatea umana, aleg sa nu fac parada de logo aurit si brand ultra-faimos; in schimb, arat lumii cum imi cultiv interiorul. In cazul Bookletta, aratand tuturor (sper eu, fara snobism!) ce carte citesc azi. Preferatele mele: Mini Dune si Sunny (pentru zilele la plaja).

Easy like a Sunday morning #11

O carte
~The Rules of Life, de Richard Templar

Am citit aceasta carte cu ani in urma, am scos-o din biblioteca si am rasfoit-o din nou zilele trecute, cu mult drag. „The Rules of Life”, asa cum am simtit-o eu, nu este o revelatie: este un reminder. Aduce aminte cititorilor ca regulile vietii sunt universale, simple, evidente. Richard Templar, in prefata cartii, scrie: „Urmati-le, chiar functioneaza. Veti descoperi in aceste pagini doar sfaturi de bun simt. Nimic din ce e scris aici nu e o noutate…” Cu toate astea, este o carte care pe mine ma emotioneaza prin simplitatea ei, dar mai ales pentru ca ma face sa cred ca a fi bun – cu adevarat „om bun” – ne e atat de la indemana. cartea este impartita in 5 mari capitole, gandite ca cercuri concentrice ale vietii noastre: Rules for you; Partnership rules; Family & friends rules; Social rules si World rules.

Patru dintre reguli imi sunt aproape de suflet. Here they are.
1. Accept what is done is done and you need to just get on with things. 2. Be the last to raise your voice. 3. „I wish I’d done that, and I will”; the world is divided into those who look at others enviously and those who look at others as a motivational tool. 4. Have dignity; it’s about showing self-respect and having quiet self-esteem.

Easy like a Sunday morning #11

Aici puteti cumpara cartea. Daca semanati cu mine, va veti reintoarce frecvent la paginile ei 🙂

O reteta
~Salata de rucola, cu branza burrata si piersici la gratar

„Piersici la gratar??”, veti intreba… Sunt absolut delicioase: pulpa devine mai carnoasa, mai moale, mai zemoasa, iar gustul piersicilor se imbina minunat cu asprimea delicata a rucolei si cu moliciunea branzei. Eu testat-o aseara si o voi repeta cat de curand, este o salata usoara, rapida, gustoasa si, indraznesc sa spun, decadenta si excentrica. Singura modificare: am folosit mozzarella in locul branzei burratta, nu e acelasi lucru dar nu am gasit burrata nicaieri in Bucuresti (daca ati vazut undeva, let me know, va rog!). Am pentru voi doua variante de retete: simpla, pe tablefortwoblog.com, si putin mai complicata, pe tworedbowls.com

Easy like a Sunday morning #11

Pe final, o intrebare catre voi, o usa intredeschisa, o manusa aruncata in ring, o invitatie la dialog: voi ce sugestii aveti pentru rubrica de duminica? Ce locuri frumoase cunoasteti in Bucuresti si sunteti dispuse sa le impartasiti? Ce carti, ce bloguri, ce muzici, ce magazine? Ce imi propuneti, ce imi recomandati? Voi folositi sau va bucurati de vreuna din recomandarile facute in ultimele saptamani?

Sa aveti o duminica de poveste!

Fotografii: pinterest.com, theverygirl.com; cristinagoia.com; bookletta.com; books-express.ro; tablefortwoblog.com; tworedbowls.com.

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

4 comentarii la acest post

  1. 1
    Nicole says:

    Burratta gasiti la Bacania Veche

  2. 2
    andreea says:

    o dupa amiaza in Parcul Circului, unde poti vedea pe micul lac o multimede nuferi roz, o seara cu prietenele la Casa Oamaneilor de Stiinta sau la Casa Universitarilor (ambele au gradini si nu sunt atat de main stream). iti recomand sa mergi la terasa Monteoru – mai mult pt a studia Casa Monteoru si curtea – nu neaparat pt lenevit acolo (intersectia Cal. Victoriei cu Bd. Dacia). Aduce un pic cu curtile palazzo-urilor italiene. enjoy!

  3. 3
    andreea says:

    + un apus si eventual un concert la Deschis Gastrobar 🙂

  4. 4
    Teodora says:

    I love your Sunday morning series! Imi plac recomandarile tale si din cele pe care mi le amintesc acum, pot sa enumar ca unul din blogurile recomandate il vizitez zilnic, am vazut Woman in Gold, am prestat o omleta si am citit toate articolele.
    Postarea de duminica dimineata este ca o surpriza, pentru ca nu stiu niciodata ce va contine. In a twisted kind of way, ma face sa ma simt ca un copil in dimineata de Craciun 😀
    Iti recomand cele doua carti ale lui Khaled Hosseini – Splendida cetate a celor o mie de sori si Vanatorii de zmeie. O a treia la care rontai acum este Viata care ne traieste de Anatol Basarab, dar pentru aceea iti trebuie o anumtia dispozitie de a citi si intelege ceva greoi, dar cu efecte pozitive (ma lupt cu ea de ceva timp).
    In plus, reteta executata aseara – simpla, gustoasa si inclin sa cred ca destul de low on calories pentru un desert http://chicineta.ro/2015/08/11/budinca-de-ciocolata/ (am adaugat si afine si frisca pe deasupra). Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.