Easy like a Sunday morning #10

The first week of August hangs at the very top of summer, the top of the live-long year, like the highest seat of a Ferris wheel when it pauses in its turning. The weeks that come before are only a climb from balmy spring, and those that follow a drop to the chill of autumn, but the first week of August is motionless, and hot. It is curiously silent, too, with blank white dawns and glaring noons, and sunsets smeared with too much color. Often at night there is lightning, but it quivers all alone. 

~Natalie Babbitt, Tuck Everlasting

Easy like a Sunday morning #10

Un site
~The Happiness Planner

Mult mai des decat ar trebui uit ce viata frumoasa, plina, (aproape) echilibrata am. Trec cu vederea micile bucurii ale fiecarei zile, uit sa ma felicit pentru reusite si pentru perseverenta, neglijez sa apreciez cat de mult mi s-a transformat viata in ultimii ani si cat de mult m-am schimbat eu, dau mai multa importanta sarcinilor zilnice decat motivarii, trairii prezentului, savurarii sentimentului de fericire – indiferent de ce e data aceasta sau cat dureaza… Not anymore.

Saptamana trecuta am descoperit The Happiness Planner: o linie de papetarie cu adevarat eleganta, al carei produs principal este un carnet in care iti e mai mare dragul sa scrii. In el iti poti nota diferite obiective personale, ganduri pozitive, liste de to-dos samd. Partea frumoasa a celor 100 pagini este, pe langa citatele inspirationale, includerea a doua sectiun: prima intitulata „Good things about today” si o a doua, „What I hope for tomorrow”. Bonus: va puteti abona gratuit la seria lor zilnica de emailuri motivationala. Va veti incepe diminetile altfel, veti vedea. Aici gasiti siteul, aici puteti citi blogul si aici va puteti abona.

The Happiness Planner

O carte
~Jumatate de soare galben, de Chimamanda Ngozi Adiche

Am citit acest tulburator roman pentru clubul de lectura la care particip in fiecare luna. Am descoperit nu doar una dintre cele mai talentate scriitoare contemporane (faptul ca e nigeriana doar ii sporeste exotismul), dar si una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit in ultimii ani. Daca as face un top 10 al cartilor cu impact, s-ar numara printre ele. Este o carte exceptionala, care vorbeste, asa cum spune descrierea de pe coperta, „despre Africa, responsabilitate morala, apartenenta etnica, despre clase si rase, despre felul in care in dragostea poate complica aceste lucruri.” Eu adaug: este o carte despre lucrurile importante in viata, despre relatia dintre 2 surori, despre tradari si impacari, despre cum facem fata unui razboi, despre idealism fata in fata cu realitatea brutala, despre cum ne descoperim principiile si puterea interioara in situatii extreme. Aici si aici puteti (inca) cumpara cartea.

Jumatate de soare galben, Chimamanda Ngozi Adiche

Un film
~Caravana TIFF, la cinematograful de la Muzeul Taranului Roman

Serile de vara sunt facute pentru cine al fresco, plimbari romantice, dansat pe plaja in Vama dar si, de ce nu?, pentru vazut filme bune la un cinematograf in aer liber. De cateva saptamani, gradina de la MTR gazduieste o selectie bogata de filme care au fost prezentate la TIFF: frantuzesti, englezesti, daneze, belgiene, turcesti, romanesti. Toate sunt atat de bune, incat imi este dificil sa va recomand doar unul. Cele pe care le voi bifa eu sunt „Trash” al lui Stephen Daldry, „The Cut” (o co-productie Germania/Franţa/Polonia/Turcia/Canada/Rusia/Italia, despre un supravietuitor al genocidului armean din 1915), documentarul „Sarea pamantului” si voi revedea, intr-una din seri, „La Grande Bellezza”. Aici gasiti programul de azi si cel al saptamanii urmatoare.

O aplicatie
~Dmail

Daca folositi Google Chrome si aveti un cont de gmail, acum puteti descarca Dmail. Nu stiti ce este Dmail??? E un „ceva” la care toti am visat la un moment dat, atunci cand am trimis un email idiot, scris/ formulat aiurea, sau trimis din greseala unui alt destinatar. Este un plugin sau extensie „atasata” contului de gmail. O data activat, are o optiune de auto-distrugere (auto-stergere) a mesajului respectiv dupa o anumita perioada, impiedica retransmiterea (forward) catre alti destinatari si chiar incripteaza mesajul (il codifica) dupa un numar dat de minute. Il puteti descarca de aici.

Dmail for Chrome

Un loc
~Deschis Gastrobar

Vazut de la inaltime, Bucurestiul arata altfel. Adica bine 🙂 Deschis Gastrobar e un loc nou, decorat in alb ultra-minimalist si amplasat intr-o zona putin „mondena” a Bucurestiului (ce fericire!). Il gasiti pe acoperisul Atelierului de Productie, in zona Timpuri Noi, pe malul Dambovitei. Apusurile metropolei se vad altfel de aici, vantul se transforma intr-o briza placuta, iar muzica este o placere. Aici puteti citi recenzia de pe Metropotam, iar aceasta e pagina de facebook.

Deschis gastrobar la asfintit

Deschis-Gastrobar-Atelierul-de-Productie-Bucuresti-11

Shopping
~Cosul de picnic, pe iLUX.ro

Daca serile de vara sunt facute pentru ce scrisesem mai sus, atunci zilele lungi si aurii sunt in mod evident facute pentru trandavit la plaja, inotat la nesfarsit, citit la umbra, dar mai ales pentru picnicuri – la plaja, pe o pajiste, intr-un parc… De vreo 2 ani de zile caut ingredientul principal al unui picnic al fresco reusit: un cos de picnic frumos impletit, trainic, incapator.

Picnic and hamper beside tree in meadow

Rabdarea mi-a fost rasplatita, pentru ca am dat peste cosurile de picnic de pe iLUX.ro. Exista variante romantice (sac!) pentru 2 persoane, dar si de familie, pentru 4 persoane. Toate au incluse farfurii (din portelan, ceramica sau plastic), pahare sau cani, tacamuri (din otel inoxidabil), servetele din panza, iar cateva au si tirbusoane, compartimente separate pentru sticla de vin sau sampanie, chiar mini-compartimente frigorifice. Pe mine m-au incantat Fragola (copilaros si feminin), Folk (atat de retro si colorat!) si Derby (foarte British, elegant si practic). Nu ma pot hotari pe care sa il cumpar. Voi pe care l-ati alege?

Cosuri de picnic de la ilux.ro

~Bluza Playing Mood, de la Aer Wear

Iubesc liniile non-conformiste, lejere, ale creatiilor semnate Dana Paun. Imi lasa senzatia ca fiecare piesa iubeste neconditionat corpul feminin. Bluza Playing Mood este facuta pentru cele dintre voi care cauta sa adauge in garderoba o piesa spectaculoasa si simpla, feminina si surprinzatoare, eleganta si care totusi va intoarce privirile tuturor. Partea frontala pare o rochie aproape romantica, dar ce surpriza este spatele… O puteti cumpara aici, va fi o investitie pe care nu o veti regreta.

Bluza Playing Mood, Aer Wear

O reteta 
~Patru retete pentru picnic

Cautarea cosului perfect de picnic mi-a deschis apetitul si curiozitatea: ce bunataturi si delicii as putea pregati pentru urmatorul picnic? Sigur, respect „traditia” si aleg cateva sortimente de branzeturi frantuzesti, cumpar o bagheta rustica, doi ciorchini de struguri si un pumn de nuci. Apoi adaug o salata super-simpla si racoroasa de castraveti cu avocado, pregatesc niste frigarui cu salami, mozzarela, rosii cherry, masline negre si tortellini (surpriza, in locul mai multor antreuri!), pun rapid la cuptor niste copane de pui exotice si crocante si tin la gheata niste limonada roz. Mai ramane sa imi iau ochelarii de soare, revistele si lotiunea de plaja …:)

Retete picnic Easy like a Sunday morning #10

Un eveniment
~Style Masterclass

Daca va ganditi sa incepeti toamna cu stil (ati aflat ca septembrie este noul ianuarie, da?), acum va puteti inscrie la urmatoarea editia a cursului meu de educatie vestimentara, Style Masterclass. Cursul se organizeaza in 26 septembrie, in acest moment mai sunt doar 5 locuri disponibile iar inscriindu-va in urmatoarele 2 saptamani puteti beneficia de pretul „early bird” de doar 100 euro pentru intreaga zi de curs. Aici gasiti toate detaliile.

Style Masterclass

 

Fotografii: pinterest.com, ilux.ro, bbcgoodfood.com, livelovepasta.com, smittenkitchen.com, aerwear.com, Deschis Gastrobar, happinessplanner.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1

    Si mie imi place tot cosul de picnic Folk, cel verde cu roz 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.