Totul straluceste in decembrie

Inspirata de fotografiile de ieri, am inceput sa ma gandesc la cum purtam paietele si stralucirile, si la cum Craciunul nu mai este colorat doar in rosu si verde.

3086908623_322da07fce_o.jpg

Din cauza modei sau poate din cauza timpurilor, iarna straluceste de auriu, argintiu, alb stralucitor, albastru inghetat sau, really, orice culoare – atata timp cat straluceste!  Ma gandesc la toate topurile si esarfele cu paiete stralucitoare, care impodobeau gaturile si umerasele iernii trecute, paiete care devenisera anul trecut un motiv la fel de recognoscibil al sezonului de festivitati precum crengutele de vasc, fundele de cadouri si cozonacii cu nuca.

4789027466_24681e2d77_b.jpg

 2972809923_c79e3e1fdb_o.jpg

Nu am nimic impotriva paietelor si materialelor stralucitoare, atata timp cat sunt folosite cu moderatie. Ca regula generala, nu recomand alaturarea culorilor puternice (violet, rosu, verde, turcoaz) cu paiete. Stralucirile, de orice fel, indeplinesc aceeasi functie: adauga o tusa de personalitate si condimenteaza o tinuta, iar daca in reteta pui ambele ingrediente… ei bine, tinuta va iesi prea picanta, si nu in sensul bun al cuvantului!

4961071401_92de6d21e5_z.jpg

Un pulover negru sau bleumarin, acoperit de paiete de aceeasi culoare, are un look glam, eventual smart & chic. Un pulover negru sau bleumarin acoperit de paiete rosii arata penibil si demodat. Daca ramai in gama de negru, alb/ ecru, gri deschis/ inchis/ argintiu, poti purta cata stralucire vrei, de ii orbesti pe cei din jur – dar tinuta va ramane eleganta, sic, in tendinte, ba chiar mi te imaginez fiind comparata cu o fotografie alb-negru, in care jocurile de lumina si umbra te subliniaza. Fa greseala de a adauga alte nuante la gama de alb-negru-gri si te poti duce la circ.

 jcrew1.JPG

 jcrew2.JPG

Aplicata acolo unde nu ar trebui sau in volume necorespunzatoare, stralucirea poate fi la fel de chinuitoare ca o durere de dinti sau, pentru privitori, ca o tinuta tipica de nasa. Paietele semi-mate si lurexul sunt doua dintre cele mai placute modalitati de a purta o textura stralucitoare. Felul in care se misca materialele, lucirile discrete sunt mult mai iertatoare cu corpul nostru decat o tesatura stramta si foarte lucioasa (pielea lacuita sau satinul elastic, de pilda), care pare sa aseze o lupa peste suprafata pe care o acopera. Daca va place pielea lacuita – desi nu se mai poarta de mult timp – rezervati-o accesoriilor, dar tot cu moderatie.

5054408193_5ea1d976fe.jpg

 4327420206_d5a8a949c9_o.jpg

Cat despre machiajul stralucitor: fardul de ochi cu glitter este pasaport catre tara anilor ’80, iar rujurile sidefate si lucioase te fac sa arati de parca tocmai te-ai indopat cu gogosi glazurate. Nu e chiar imaginea sofisticata catre care tinteai, nu?

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    D. says:

    Hei, de unde ai luat poza cu tipa bloda cu cardiganul gri si fusta din paiete? Mi se pare senzationala..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.