Reducerile din ianuarie 2017: manual de utilizare

Dam iama printre umerase si maldare de haine soldate? Sau ramanem rationale, ne pastram sangele rece, alegem doar ce rezoneaza cu restul garderobei noastre si are potential stilistic in urmatoarele sezoane? Eu optez pentru cea de-a doua varianta.

La fel ca in fiecare an, va recomand ca in capul listei de shopping sa va treceti – in cazul in care nu le aveti deja in garderoba sau daca este nevoie sa le inlocuiti/ actualizati – cateva piese-cheie de calitate: cele pe care se construieste stilul vostru si fac parte din ADN-ul vostru, cele pe care le veti purta des si pe baza carora stiti ca veti face nenumarate tinute. Abia dupa ce acestea sunt bifate, inspirati-va din tendintele primaverii si purcedeti la cumpararea catorva lucruri (haine, accesorii, incaltaminte samd) care va fac inima sa palpite, garderoba sa se „umfle” de un suflu nou, iar tinutele sa capete acel je-ne-sais-quoi.

Lista de shopping din acest ianuarie cuprinde…

O rochie sau o fusta cu buline

Daca in vara trecute eram toate lesinate dupa carourile Vichy, a venit randul bulinelor albe pe fond negru sa iasa din tiparul clasic si sa flirteze cu notiunea de must have. De la cele microscopice la cele de dimensiunea unei pastile, simpaticele bulinele sunt presarate pe rochii, pe fuste din tulle, deseori chiar pe bluze si pulovere. Ne vor evoca o idila in stil italian sau o romanta in ritmuri rock. Asadar da, vor fi la moda in primavara lui 2017, cautati-le in preumblarile voastre prin magazine pentru a fi cu un pas inaintea colectiilor de primavara.

buline
Din punct de vedere al stylingului, vom purta piesele cu buline asortate cu pantofi escarpin stralucitori (fie metalizati, fie cu aspect bijoux-glitter), cu bascheti albi sau cu sandale cu tocuri fine.

O geaca in stil athleisure

Este dovada suprema a ascensiunii irezistibile, a tornadei de neoprit a notiunii de „athleisure” in sanul modei. In sfarsit, piesele sportswear ale sezonului urmator vor frapa prin disparitia elementelor sexy, carnale. Trendul este perfect ilustrat prin mutatia gecilor parka, transformate din simple piese casual in elemente viu colorate, fluide, uneori cu imprimeuri grafice. Pe ele le vom purta cu acelasi aplomb cu care am imbraca un blazer elegant, un kimono exotic sau o rochie-trench.

parka

In practica, vom opta pentru o geaca midi din fas, cu croiala sport sau pentru o parka lunga, intr-o culoare puternica, pe care le vom asorta unor piese din afara universului sportswear. Scopul este de a evita look-ul „am uitat sa ma schimb dupa ora de spinning”…
O rochie cu imprimeu floral dens

Debarasat de conotatia ultra-girly, imprimeul floral – ieri inspirat de anii ’90, astazi din decada seventies – este mai prezent ca oricand in colectii, magazine, gardeorbe. Dens – aproape de punctul indigestiei vizuale -, floralul se declina acum pe rochii involburate si involanate din voal sau chiar in deux-pieces-uri(pantalon+tunica), asumandu-si dimensiunea aspectului tip tapiterie.

flori

In practica, este foarte probabil ca aceasta avalansa de motive florale sa nu fie imbratisata in tinute total loo, din cap pana in picioare, ci sa fie preluata sub forma unui „tratament” stilistic moderat: o rochie puternic inflorata, imblanzita de contactul cu piese monocrome, simple.
O salopeta combinezon

Devenit cvasi-clasic datorita tendintelor din ultimii doi ani, salopeta va fi in continuare o piesa ravnita. Chiar daca modelele elegante vor putea inlocui, fara probleme, o rochie de cocktail sau un taior ireprosabil croit, variantele de zi (sport sau smart casual) care amintesc de combinezoanele purtate de pilotii Formula 1 vor fi cele pe care ar trebui sa le cautati.

salopeta

In magazine cautam o salopeta a carui pantaloni au o amploare relativ generoasa (poate cu o croiala carrot sau peg leg?) si pe care o vom purta cu o curea in talie si cu tivul rulat.
Un halat pentru strada

Deseori rafinate, intotdeauna comode, halatele din matase sau satin – da, cele pe care bunicile noastre frantuzite le numeau robes de chambres sau peignoirs – au hotarat sa mai vada o data lumina reflectoarelor… si a zilei. Sa nu va mirati daca la primavara va veti incrucisa pe strada cu femei purtand astfel de halate matasoase. Este un dress code care, contrar aparentelor, nu semnalizeaza o profunda lipsa de somn, ci o decizie stilistica inspirata de colectiile Lanvin, Haider Ackerman sau Burberry.

halat

Bun, sigur ca imbracand un halat pentru strada nu vizam o aparitie seducatoare in lenjerie de budoar, ci cautam un echilibru, o tinuta masculinizata si lejera de zi. Putem cauta un adevarat halat din matase, cu conditia sa fie croit dintr-un material fluid, de calitate, cu un imprimeu care sa ii ofere acea dimensiune pret-a-porter. Il purtam deschis sau incins in talie cu o curea fina.

Daca aceste recomandari de shopping nu va inspira, alte posibilitati pentru cautarile voastre in perioada reducerilor sunt:

– un trench intr-o culoare de sezon
– o piesa galbena, roz sau verde
– o rochie retro
– o pereche de pantofi simpli, cu toc inalt, si cu finis glitter
– o camasa barbateasca XXL sau o rochie cu volum extrem
– un pulover cu decolteu la baza gatului si fara maneci, foarte seventies

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    Lilian says:

    Bune sfaturile! Deja am dat iama in reduceri! E plin Mall-ul!

  2. 2

    Articolele prezentate sunt incredibil de frumoase, dar din pacate necesita un anumit stil care la noi cel putin nu este privit deloc bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.