Zece idei pentru august

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi vine greu sa cred ca prima saptamana a lui august deja e incheiata! Mi-am propus sa imi exploatez la maximum garderoba, sa profit de zilele fierbinti (la naiba, si ce daca transpiram? Vara nu e interminabila!), sa ma bucur de fiecare zi in care soarele rimeaza cu degajarea stilistica… Mi-am promis sa port cat mai multe bluze care sa imi lase umerii dezgoliti, sa imi tocesc espadrilele si tocurile in plimbari si dansuri, sa asortez inghetatele la culorile cerceilor. Si, pentru ca vara sa se incheie intr-o nota sic, va propun zece idei practice, simpatice, feminine. Care va deveni preferata voastra?

1. Mini-pampoane multicolore

In afara fac ravagii; la noi au un mic decalaj temporar. Le vreau pe sandale, pe manerele gentilor (mai ales ale celor din rafie), pe capete de cordoane si esarfe, pe umerii rochiilor de plaja. Daca inca nu ati identificat vreun accesoriu sau piesa vestimentara care le arboreaza, va sugerez sa cumparati o punga plina cu astfel de mini-pampoane si un tub de superglue, iar in weekendul ce urmeaza sa va faceti timp pentru un mic proiect de DIY stilistic. Va incumetati?

pompomshoes1 pompomshoes10

2. Palarii de soare in oras

Mie imi e greu sa port palarii: ma incalzesc rapid, am impresia ca imi turtesc si incalcesc parul. Insa o palarie de paie – mai ales o canotiera, cu borurile scurte – poate fi elementul magic tinutelor voastre de vara. E mai mult decat un simplu accesoriu. Palariile de paie sunt romantice, adorabile, nostalgice. Cum sa nu ne placa?

club-monaco-romper-and-bow-hat-16-of-1

3. Un albastru infinit

Poate are de-a face cu marea, poate are legatura cu azuriul cerului pe care nu vad urma de nor… Asociez vara cu albastrul, declinat in tonalitatile lui luminoase: bleu clasic, turcoaz, albastru safir, albastru denim, albastru Tiffany, albastru cornflower, albastru Brandeis, bleu de France, azuriu samd. Purtati-l nemasurat de mult in vara asta, permiteti-va o supradoza de albastru, in curand il veti inlocui cu nuante intunecate.

StyleSouffle

4. Negru, dar nu basic

Am scris la un moment dat despre posibilitatea de a purta negru in lunile verii. Ne gandim la transparente si decupaje, alegem cele mai fine si vaporoase materiale, ne orientam catre croieli asimetrice si volumetrii. Nu in ultimul rand, nu uitam sa adaugam accesorii si sa lasam loc pielii bronzat-aurii.

N-Nicholas-Off-Shoulder-Dress-Calvin-Klein-Heels_1-681x1024

tumblr_mscxtbXAMS1r0ldx9o1_500

5. Lungimi maxi

Daca as putea, din iunie pana in septembrie m-as imbraca doar in fuste si rochii maxi. Vara inseamna o rochie maxi care flutura, fosneste, se unduieste, respira o data cu corpul. Tot ce mai are nevoie sunt sandale comode si un soundtrack pe masura.

c13dc2c0eafd28b31bf23353209c2192

6. Nopti fierbinti

Cum ar fi ca, pentru noptile fierbinti pe care le petreceti in oras sau la mare, sa adaugati o pata neasteptata de culoare, la fel de incandescenta ca soarele de peste zi? Albastru cobalt, galben solar, oranj fierbinte, verde chartreuse, rosu foc, roz fucsia… Bronzul e accentuat, pielea pare mai luminoasa, iar prezenta noastra e subliniata si altfel conturata.

tumblr_mqcyfb4b1M1qbya53o1_1280

7. Carouri Vichy (sau gingham, cum preferati)

A devenit imprimeul meu favorit. Ma face sa visez picnicuri si bistrouri italienesti, imi aduce aminte de jucatul sotronului si de vata de zahar din copilarie. Este cel mai jucaus imprimeu.

byhilaryrose3

8. Espadrile, cat cuprinde

Nu doar din panza, ci si din piele. De ce? Pentru ca le veti putea purta si la inceputul toamnei, cu jeansi boyfriend, o rochie tricotata sau culottes intr-o culoare neutra.

off_shoulder_top_soludos_15

9. O rochie larga, larga, larga

Zilele calde de vara cer rochii largi, lejere, pe care sa nu le simtiti. Nimic mai cumplit decat o rochie care iti zgarie pielea sau te impiedica sa respiri. Less is more, ca intotdeauna.

tumblr_mqpwjg0f1P1qbya53o1_1280

10. Cafeniu, pentru tranzitie

Toamna adevarata e departe, insa finalul de august poate fi un moment in care incepem sa facem tranzitia, putin cate putin, catre urmatorul sezon. Cafeniul, la fel bejul camel, este o culoare rafinata – mai ales in combinatii cu alb, roz pudrat, verde masliniu, bronz. Adaugati-i accesorii albe sau aurii.

BlakeVonD_Furla_MetropolisMini_21

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii la acest post

  1. 1
    Lilian says:

    Bune! Bune ideile de sfarsit de sezon! Sandalutele cu pampoane le-am vazut si eu. Nu as purta asa ceva in Romania, nu in Bucuresti. Inchipuieti ca se vor umple de praf de la primii pasi. E un praf in Bucuresti ceva de speriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.