Cinci idei pentru septembrie

Suntem la mijlocul lui septembrie, lucru care, din punct de vedere stilistic, inseamna ca incepem sa facem tranzitia catre garderoba de toamna. Meteorologic ne simtim la sfarsit de vara, mental stim ca suntem in alt sezon – parca nu mai putem imbraca rochii cu bretele, maieuri si flip-flops, dar nici tricotaje, culori sumbre si cizme… Ce e de facut, ce e de facut?

1. Purtam alb, dar nu in stil estival
Jeansi albi, pantaloni albi, rochii albe pana la genunchi (nu maxi, sunt prea de litoral!), fuste din dantela alba, un sacou alb… Singura cerinta este sa adaugam accesoriile potrivite, cele care vor face haina alba sa lase impresia uneia de tranzitie, nu a uneia de vara. Cateva idei: o pereche de botine negre, cizme din piele intoarsa subtire maro cognac, un pulover subtire de culoarea whiskey-ului, o geanta visinie sau verde inchis, o geaca din piele, poate chiar o palarie din fetru cu boruri mari…

2.  Purtam verde smarald
Este culoarea desemnata de Pantone drept definitorie pentru 2013, dar traiesc cu senzatia ca nu am vazut-o purtata suficient pana acum. Poate la mare, alaturi de turcoazuri, oranj, nuante fluorescente sau alb. Cu toate acestea, e o culoare generoasa, iar inceputul de toamna ofera variante interesante de styling pentru weekend sau pentru saptamana: un blazer, o pereche de pantaloni matasosi, o esarfa, o pereche de pantofi sau o rochie pentru birou.

3. Purtam piele, dar nu neaparat neagra
Nu mai putem spune despre piele ca este „in tendinte”. Revine in fiecare toamna, cu ajustarile de rigoare: isi schimba culoarea, tipul de stantare, este decupata cu laser sau cusuta de maneci, revere, volane. Pentru moment, gecile si pantalonii de piele pot ramane in dulap, dar septembrie este luna in care puteti purta o fusta din piele bej cu o bluza vaporoasa, un tricou verde cu maneci din piele bej si cu jeansi subtiri, niste pantaloni scurti din piele cu o camasa din denim chambray.

4. 50 de nuante de gri stilistic
Griul este una dintre cele mai frumoase nuante pentru perioada de tranzitie. Nu este atat de intens ca paleta cromatica a verii, este departe de stralucirea albului estival si nici nu se compara cu sobrietatea maroului, bleumarinului sau negrului. Permiteti-va cateva momente de gri – cenusiu de culoarea cerului inainte de furtuna, argintiu, nisipiu, gri porumbel, gri mineral, gri vert, gri ciment -, purtand un pulover subtire din casmir, o pereche de jeansi, o rochie din tricot. Eu sunt tentata de oja gri mata.

5. Incercati detaliile tuxedo
Jaboul masculin, pliseurile verticale cusute cu precizie, combinatiile de piept alb-maneci negre (sau vice-versa) sunt variante de luat in seama. Puteti incepe cu un blazer tuxedo sau adaugand o panglica neagra unei bluze albe cu guler jos, imitand un papion desfacut. Joc de masculin-feminin. In schimb, o rochie tuxedo este de nota 10 – ca tot a inceput anul scolar!

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

11 comentarii la acest post

  1. 1
    Daiana says:

    Irina, unde gasesc o rochie tuxedo..? M-am indragostit ! Iar prin magazine nu am vazut sau nu mi-a sarit mie in ochi. Merci !

  2. 2
    Simona says:

    Frumoase articole:) am descoperit site-ul anul acesta si am citit zeci din postarile trecute. Pozele imi incanta retina, iar tonul, uneori visator, uneori ironic, ma binedispune. Ca sa nu mai spun ca imi dai idei 🙂
    La mai multe articole!!!

  3. 3
    Scarlett says:

    Multumesc mult pentru idei Irina, chiar ma gandeam in timp ce citeam articolul la faptul ca eu chiar saptamana aceasta imi spuneam ce greu imi este sa fac tranzitia catre garderoba de toamna… parca nimic din ce am nu se mai potriveste, nimic nu mai merge cu nimic… dar acum dupa articol chiar am primit idei interesante de aplicat cu ce am prin dulap…

  4. 4
    Magda says:

    Buna Irina! sunt un alt fan al blogului tau..si imi place mult mult 🙂 doresc sa imi cumpar o geanta pt sezonul toamna iarna dar nu mai stiu ce se mai poarta…poti sa ne ajuti pe noi iubitoarele de genti? 🙂 multumesccc!!! o seara faina

  5. 5
    negrea mihaela says:

    Irina,sint doar 5 idei in acest articol minunat! Abia astept completarea plus articolul despre genti :*

    • 5.1
      Irina says:

      :))) Mihaela, sunt o zapacita! Multumesc enorm ca mi-ai atras atentia, cred ca ai fost singura care a observat! Voi scrie despre genti si, surpriza, despre palarii 🙂

  6. 6
    Magda says:

    Multumim Irinaaa :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.