Fashion Makers, Fashion Shapers: concurs Style Diary si Books Express

Spre deosebire de alte carti despre moda – biografii romantate, manuale academice, albume cu imagini ultra-glamorous -, „Fashion Makers, Fashion Shapers” iti lasa impresia unor discutii tete-a-tete, la un ceai englezesc, cu neasteptate personalitati din industria modei.

Fashion Makers Fashion Shapers coperta

Este o varianta mai putin obisnuita – intima, sincera, autentica, sub forma de Q&A – de a afla informatii „la prima mana” despre cat de importanta este meticulozitatea si munca artizanala pentru Dries Van Noten, despre cum au fost primii ani in industrie ai lui Paul Smith si de ce prefera sa nu isi deschida sute de boutique-uri sau despre motivele lui Jean Touitou de la A.P.C. de a nu face „bags for bitches”.

Interviurile nu se opresc doar la designeri de ready-to-wear sau branduri contemporane (Luella Bartley, Angela Missoni, Dries Van Noten, Jonny Johansson de la Acne), ci invita la discutie si pe cativa din zona de retail, next gen si sportswear (Margareta Van den Bosch de la H&M, Tory Lowitz de la American Apparel, Christophe Lemaire de la Lacoste, surorile Mulleavy de la Rodarte).

Iar pentru ca creativitatea si viziunea designerilor trebuie tradusa pentru consumatorii de moda, cel de-al doilea capitol al cartii face o reverenta catre cei care stau de multe ori in backstage-ul prezentarilor de moda sau care pun in miscare rotitele comerciale si de comunicare ale industriei: editori de moda, stilisti, buyeri, trendforecasteri, specialisti in PR, fashion icons, modele… Cum decide Alexandra Schulman de la Vogue UK designerii ale caror creatii vor aparea in urmatorul pictorial? Ce sfaturi ii ofera Jane Rapley, directoarea Central St.Martins, unui student la design? Cum hotaraste Catrion Macnab, directoarea departamentului de tendinte de la WGSN, care vor fi accesoriile si culorile unui sezon? In ce consta, de fapt, munca unui stilist ca Katy England de la Dazed and Confused? Cum alege Armand Hadida brandurile prezente in L’Eclaireur, magazinul parizian care ofera cea mai cea experienta de shopping?

Daca aveti nevoie de un imbold pentru a afla mai multe despre meseriile modei, daca deja iubiti moda si vrei sa ii stiti dedesubturile (acelea serioase, nu cele mondene!) sau daca, pur si simplu, va doriti o lectura fantastic de placuta si deloc frivola despre moda, minunatele fete de la Books Express, Bogdana si Oana, va ofera prin concurs un exemplar al cartii „Fashion Makers, Fashion Shapers”.

Ce aveti de facut pentru a participa la concursul lunii ianuarie:

1. Intrati pe siteul Books Express, in oricare dintre sectiuni (de preferat in Lifestyle/ Stil personal/ Moda, dar nu obligatoriu).
2. Alegeti o carte care va place, dati-i un “like” si apoi partajati linkul pe pagina voastra de facebook.
3. Daca nu aveti cont de facebook, copiati linkul, reveniti pe StyleDiary.ro, in sectiunea de comentarii a acestui concurs si treceti-l aici.
4. Dupa “like” si “share”, reveniti pe StyleDiary.ro, in sectiunea de comentarii a acestui concurs si lasati-mi numele cartii care v-a placut, impreuna cu numele, prenumele si o adresa de email functionala.
5. Daca va simtiti generoase, share-uiti concursul cu prietenele si colegele voastre (prin email, pe un blog, pe facebook, twitter etc).

Concursul se desfasoara in perioada 21 – 26 ianuarie inclusiv, iar castigatoarea cartii va fi aleasa prin random.org si anuntata duminica, 27 ianuarie (prin email, individual, si oficial pe blog). Pentru ca imi doresc sa fie un concurs corect pentru toata lumea, voi considera drept o singura intrare comentariile/ linkurile venite de pe acelasi IP si cu aceeasi adresa de email, chiar daca trimise sub identitati diferite.

Later edit: am lasat random.org sa aleaga si de data asta castigatoarea concursului lunii ianuarie. Thirty three is a lucky number  Adriana H pregateste un loc in biblioteca pentru „Fashion Makers, Fashion Shapers”! Congrats, sa te bucuri de ea!!! 🙂

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Surse foto: thamesandhudson.com.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare