Ghid ironic de mers la cumparaturi

GHID IRONIC DE MERS LA CUMPARATURI

Mersul la cumparaturi poate fi comparat cu ajunsul in Rai, dar fara obositoarea parte spirituala. De fapt, pentru multe femei mersul la cumparaturi este cea mai apropiata experienta de una religioasa. Intr-un magazin, ai timp de gandire in fata unei oglinzi, pentru ca apoi sa obtii mantuirea sub forma unor haine purtatoare de etichete care-ti vor impresiona prietenele. Magazinele sunt singurele locuri din intreaga societate in care esti intrebata daca ai nevoie de ajutor. Apoi esti tratata asa cum ar face-o cu persoana interesanta si atragatoare care ai putea deveni, in cazul in care te desparti de bani in schimbul unor articole din acel magazin.

Mersul la cumparaturi nu este acelasi lucru cu a face cumparaturi. Femeile fac cumparaturi si merg la cumparaturi, barbatii doar cumpara. Femeile se pot bucura de cumparaturi fara sa cumpere, propriu-zis, ceva palpabil. De fapt, femeile pot face cumparaturi, pot proba lucruri, ca apoi sa le returneze si numesc asta „distractie”. Barbatii fac cumparaturi cand au nevoie de ceva. Gasesc o haina si o cumpara. Daca nu li se potriveste, nu o returneaza pentru ca asta ar insemna ca undeva a aparut o eroare de calcul. Pentru un barbat, a returna haine este o forma de infrangere.

Femeilor le place sa mearga la cumparaturi insotite de o prietena. Asta inseamna ca ai intotdeauna pe cineva care tine in brate un umeras cu o rochie masura 48, in timp ce tu te chinui sa intri intr-un 42. (So not going to happen…) Barbatii se duc la cumparaturi insotiti de prieteni numai cand vor sa-si exploreze limitele indepartate ale propriei sexualitati.

Legea de aur a shoppingului spune ca cu cat mai eleganta este punga cu care ai iesit din magazin, cu atat mai bine te vei simti. O punga cu doua mici sforicele in loc de manere de plastic mai ca merita sa fie cumparata pentru valoarea ei intrinseca. O data ce ai ajuns sa cari vreo 5 astfel de pungi (de preferat din carton subtire, vizibil branduit), trebuie neaparat sa transferi cateva din pungi in celelalte. Tine minte, in loc sa pui pungi mici in pungi mari, se recomanda transferul din pungi ieftine in pungi scumpe. Cand nu stii ce sa faci, alege punga cea mai reprezentativa.

Se recomanda ca barbatii si femeile sa nu faca niciodata cumparaturi impreuna. Daca printr-un accident, acestia se gasesc intr-o situatie care necesita cumparaturi, pozitionarea corecta a barbatului este exact in afara magazinului, in dreptul intrarii, astfel incat sa poata supraveghea restul femeilor din magazin. Femeia, la randul sau, trebuie sa ocupe o pozitia cat mai catre capatul din spate al magazinului, pentru ca barbatul sa strabata intregul magazin pentru a vedea o haina pe care ea oricum nu intentioneaza sa o cumpere. Aceasta situatie se recomanda in absolut fiecare magazin din mall, cu exceptia celor in care pot exista articole de interes pentru barbati.

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.