Stilul tau: de la moodboard la garderoba

Ce spun despre mine tinutele mele preferate? De ce ma atrag stiluri atat de diferite? Cum ajung la tinutele care imi plac cu adevarat si ma reprezinta? Cum trec de la inspiratie si fotografii salvate in Pinterest, la realitatea garderobei mele?”

Te-ai intrebat vreodata de ce stilul propriu – descoperirea, identificarea, rafinarea acestuia – pare o „misiune imposibila”?

Pentru ca ne confruntam cu o fantastica diversitate stilistica, iar asta ne oboseste sau deruteaza.
Pentru ca ne imaginam ca cele care sunt recunoscute pentru eleganta sau feminitatea lor s-au nascut cu „stilul” in sange.
Pentru ca nu avem rabdare sa curatam si facem ordine in garderoba, chiar daca suntem familiare cu un ABC stilistic.
Pentru ca am vrea tot (sau aproape tot!) si nu ne putem multumi cu o garderoba minimala (stii sindromul FOMO?).
Pentru ca uneori credem ca este suficient sa raspundem unui test, ca sa ni-l identificam si acceptam.
Pentru ca nu ne dam timp si liniste pentru a intelege ce viziune (sau imagine) avem despre stilul nostru si nu stim cum am transforma-o in realitate.
Pentru ca…

Personal, cred ca toate cele de mai sus sunt partial adevarate: obstacole de care ne impiedicam sau mici lupte zilnice care ne agaseaza, facandu-ne sa credem ca gasirea si cultivarea stilului propriu nu ne sunt accesibile.

In realitate, stilul nu este o misiune imposibila, ci un demers care cere putin timp, un strop de liniste si rabdare, o minima creativitate si practica, practica, practica… La urma urmei, faci zilnic exercitiul imbracatului, dar cand a fost ultima oara ca ti-ai dat timp pentru a intelege de ce te imbraci intr-un anume fel (sau mereu la fel) sau de ce alegi anumite haine si nu altele?

Timp si raspunsuri.

Asa definesc eu miza acestui curs:

timp pentru tine si stilul tau; raspunsuri pentru tine si garderoba ta.

Esti pregatita sa iti descoperi stilul, intr-o zi de weekend?
Vrei sa te reindragostesti de garderoba ta si de ceea ce vezi in oglinda?
Simti ca a venit momentul sa intelegi ce iti place, sa iti oferi timp si sa evoluezi stilistic?
Nu ai vrea sa iti incepi noul an cu claritate si calm, avand viziunea stilului si garderobei tale?

Cum se desfasoara cursul

Incepem prin a face un Vision Board – un colaj de imagini care explica si povesteste, vizual, cum arata stilul tau acum – si alegem cuvintele-cheie care ti-l descriu. Aceasta este partea de creativitate, de introspectie si de timp acordat TIE.

Echilibram apoi creativitatea si emotiile cu un proces analitic: cuvintele si imaginile alese de tine le „traducem” din limbaj vizual in cel vestimentar si identificam impreuna elementele stilistice esentiale (culori, piese vestimentare definitorii, tinute preferate, texturi).

In sfarsit, pentru ca lucrurile sa fie cu adevarate personalizate, analizam fiecare moodboard in parte si, prin cateva activitati practice individuale (foarte serioase!), compunem o lista a ceea ce iti va contine „stilul” si garderoba. Pentru ca din ianuarie sa stii exact ce ai de facut, de ales, de imbracat, (eventual) de cumparat.

Ce vei invata la acest curs

– sa iti clarifici preferintele estetice si sa iti intelegi sursele de inspiratie prin intermediul unui moodboard, ca apoi sa iti definesti stilul
– sa identifici care sunt tinutele, piesele si paleta cromatica care te reprezinta in acest moment
– sa gasesti armonia intre ceea ce iti place, ceea ce ti se potriveste si ceea ce ai dori sau putea imbraca
– sa pui bazele unui stil coerent si sa cultivi o garderoba bine editata
– sa cumperi atent, cu discernamant si usurinta, avand un „plan de actiune”
– sa capeti incredere in gusturile si deciziile tale vestimentare, si sa vezi nenumarate posibilitati in garderoba in loc de a te multumi cu tinute repetitive

Pentru cine este acest curs

– pentru femeile care isi doresc sa inteleaga ce stil au si sunt dispuse sa faca un minim efort (de timp, energie si creativitate) pentru a-l obtine
– pentru femeile care simt ca stiu, relativ, ce le atrage stilistic, dar au nevoie de o mana de ajutor pentru a se clarifica si a pune lucrurile in practica
– pentru femeile care se simt dezorientate stilistic si sunt constiente ca au nevoie de o garderoba mai coerenta
– pentru femeile care au observat ca le plac anumite tinute, au ajuns in punctul in care acestea au devenit uniforme repetitive si nu au curajul de a se explora stilistic
– pentru femeile ale caror garderobe poseda personalitati multiple si nu se pot hotari ce le place

Cat costa: 350 lei/ persoana
Cand: sambata, 15 februarie
Cat dureaza: intre orele 10.30 – 15:00
Unde: Grey Matter Hub, Bd. Carol I nr. 64, Bucuresti
Rezervarea locului si alte informatii despre curs: inscrieri@imagematters.ro
Locuri disponibile: 10 persoane