Stilism si tendinte la DallesGO

Cursurile de Stilism & Tendinte Incepatori sunt destinate oricarui pasionat de moda care isi doreste sa inceapa o cariera ca stilist de fashion, celor care doresc sa aprofundeze notiuni legate de stilurile vestimentare, celor care iau moda in serios si o folosesc zilnic ca limbaj de exprimare.

Garderoba ta ascunde un intreg vocabular stilistic prin care iti poti exprima personalitatea. Printre altele, structura cursului contine un ghid practic de imagine si stil, precum si diverse metode de a aplica tendintele in contextul codurilor sociale, legi si anti-legi ale conduitei vestimentare, notiuni despre cromatica, siluete etc.

Modulul INCEPATORI are 18 saptamani si incepe in perioada noiembrie/ decembrie 2013.
Informatii complete si inscrieri la info(at)dallesgo.ro

Industria modei (6 sedinte)

Cursul 1
Industria si lumea modei. Cele 5 capitale ale modei: stiluri caracteristici, designeri importanti. Saptamanile modei. Meseriile modei: design, retail, stilism, jurnalism, blogging. Nivelurile modei: Haute Couture, Pret a Porter, Mass Fashion.

Cursul 2
Perioade si puncte de reper importante din moda secolului XX. Prima jumătate a secolului XX: anii 1900 – 1950.

Cursul 3
Perioade si puncte de reper importante din moda secolului XX. A doua jumătate a secolului XX: anii 1960 – 2010.

Cursul 4 (practic)
Proiect practic (echipa de 2 persoane): realizarea unei tinute care reinterpreteaza stilul/ moda unei din perioadele 1900 – 2000.

Cursul 5
Tipuri de tendinte. Identificarea unui trend: elemente, detalii, caracteristici. Inspiratie pentru trenduri. Ciclicitatea si ritmurile modei. Tendintele sezonului in curs.

Cursul 6 (practic)
Proiect practic (echipa de 2 persoane): realizarea unei tinute in tendintele sezonului in curs.

Stil si comunicare (2 sedinte)

Cursul 7
Componente si instrumente pentru crearea unui look. Crearea unei „povesti”: moodboard si conceptboard. Echilibrul vizual: simetrie si asimetrie, puncte focale, proportii, atmosferă, detalii.

Cursul 8
Proiect practic: exercitiu de creativitate. Crearea unui moodboard sau conceptboard pe o tema data.

Elemente de stil personal (10 sedinte)

Cursul 9
Identificarea conformatiilor feminine. Tipuri de siluete si propor?ii corporale. Folosirea detaliilor vestimentare pentru reconturarea/ echilibrarea siluetei. Influenta proportiilor în alegerea imprimeurilor, bijuteriilor, accesoriilor.

Cursul 10
Identificarea tipologiilor cromatice. Caracteristicile culorilor: temperatură, luminozitate, intensitate, contrast. Alegerea culorilor în functie de carnatie (pigmentatie). Combinatii cromatice: ton sur ton, monocromatic, multicolor, color blocking.

Cursul 11
Proiect practic individual: realizarea unei tinute multicolore (color blocking, print on print, monocromatic)

Cursul 12
Stiluri vestimentare personale: arhetipuri (clasic, romantic, sport, contemporan, creativ) si hibrizi stilistici. Legătura dintre personalitate si alegerea vestimentatiei. Identificarea si dezvoltarea stilului vestimentar propriu.

Cursul 13
Proiect practic individual: crearea unor tinute care reinterpreteaza un stil sau hibrid stilistic, la alegere.

Cursul 14
Accesoriile. Stiluri si preferinte personale. Reguli de purtare si alegere. Creare de iluzii optice. „Necesarul” de accesorii.

Cursul 15
Tema practica: creare si styling pentru o tinuta proprie, tinand cont de stil, silueta, cromatica, accesorii.

Cursul 16
Tema practica: reinterpretare si styling pentru o piesa basic din garderoba. Camasa alba. Tinuta de zi & de seara, saptamana & weekend, accesorizare.

Curs 15
Tema practica: reinterpretare si styling pentru o piesa basic din garderoba. Rochia neagra. Tinuta de zi & de seara, saptamana & weekend, accesorizare.

Curs 18
Tema practica creare si styling pentru un look complet, conform unui brief (profil fictiv de clienta)

Comentarii despre acest page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.