Zece idei pentru final de primavara

A venit momentul sa strangi puloverele si ciorapii grosi, sa pui deoparte cizmele de ploaie si trenchul, sa impachetezi hainele in culori inchise. O data cu luna mai, zilele insorite inseamna dantela, imprimeuri florale, culori vii sau luminoase, tivuri scurtate, croieli relaxate. Eu, cel putin, stiu ca o data ce trece jumatatea lui aprilie, ma gandesc doar la tinute all-white, sandale, umeri dezveliti seducator, fuste cochete, pantaloni culottes fluizi, ochelari de soare si primii pistrui…

Asa ca, desi mai sunt cateva saptamani pana incepe vara, te incurajez sa incepi scotoceala prin garderoba estivala (sau de tranzitie), inspirate din ideile de mai jos.

1. Imprieteneste-te cu o rochie-camasa
Daca ai investit intr-o rochie-camasa de calitate, probabil vei fi de acord cu mine ca devine cu usurinta una dintre cele mai purtate piese din garderoba ta. Din ce moment ce e construita, literalmente, ca o camasa combinata cu o fusta, este genul de silueta pe care o poti purta la birou, la un brunch, in vacanta, la o plimbare, poate chiar la un cocktail party intre prieteni. Pentru birou asorteaz-o cu un sacou scurt, o geanta frumoasa si cu balerini sau pantofi cu tocuri joase.

blue_waist_tie_shirtdress_1

2. Da o sansa jeansilor relaxati
Lasa jeansii slim pentru la iarna, cand ii vei putea purta cu cizme inalte. Pana atunci, probeaza o pereche de jeansi cu croiala lejera – distressed, decolorati, cu talie inalta sau cu tiv nefinisat. Combina-i fie cu un top ajustat in talie, care sa aiba un volan sau decupaje (pentru ca tinuta sa aiba o nota cocheta), fieu cu o camasa masculinizata (pentru un look casual).

relaxed

3. Dungi cat cuprinde
Ai bifat camasile cu dungi alb-bleu, ai bifat si tricoul cu dungi marinaresti… Dungile acestei primaveri sunt multicolore, vizibile, late si directionate pe orizontala si/ sau diagonala. Sfatul meu? Cauta o rochie in dungi diferit colorate sau combina o camasa si o fusta in doua tipuri de dungi.

striped_kate_spade_dress

4. Galben de gutuie, dulce-amaruie
La vara vei putea imbraca nuante de galben narcisa si galben neon; pentru moment, ofera-ti un moment solar imbracand o nuanta de galben mai profund, mai bland, de inspiratie retro. Este mai luminos decat galbenul mustar (ocru) si mai elegant decat galbenul fluorescent. Adauga-i accesorii verde masliniu, cafeniu tabac, rosu caramiziu sau albastru aqua.

View More: http://brandonhillstories.pass.us/hilary-5

5. Incearca altfel de imprimeuri florale
Daca esti obisnuita sa porti printurile florale delicate, romantice, iti recomand sa incerci si variantele noi: flori de dimensiuni mai mari, in culori mai puternice, eventual combinate cu dungi sau fructe tropicale. Ca sa nu faci direct trecerea la rochiile si bluzele de vara, cu umeri goi sau din materiale vaporoase, cauta o piesa numa’ buna pentru suprapuneri: un sacou lung sau o redingota subtire, pe care sa le porti dimineata peste un tricou si cu jeansi.

floral coat

6. Reintoarce-te la geaca din denim
Sigur ai una in dulap, cumparata in urma cu cativa ani. Vremea de mai – diminetile si serile racoroase – este perfecta pentru ea; asorteaz-o cu cateva piese ultra-feminine, cum ar fi o rochie din dantela, un pantalon din matase, o fusta plisata metalizata.

denim lace

7. Lasa-te trasa de maneca
Sezonul acesta apartine manecilor „statement”: in forma de clopot, cu volane, incretite, prinse in trei puncte… Nu-mi pot imagina o varianta mai frumoasa de detaliu, care schimba subit cea mai simplissima tinuta. Ideea de pornire e simpla: lasa manecile sa fie punctul focal al outfitului; renunta la briz-briz-uri, culori sau alte complicatii stilistice.

sleeves

8. Totul despre dantela
Ce-ar putea fi mai primavaratic si mai feminin decat o rochie alba din dantela? Fie, una roz deschis… Daca ai apucat sa iti cumperi o fusta din dantela, asorteaz-o cu o bluza din dantela. More is more, de data asta.

L1017070

9. Coloreaza-te in nuante neutre
Fiecare anotimp are propria paleta neutra. Toamna si iarna si-au rezervat tonurile intunecate (negru, gri, maroniu, bleumarin, visiniu, verde masliniu), in timp ce nuantele luminoase (alb, bej nud, nisipiu, bleu denim, roz blush) sunt potrivite sezoanelor calde. Fa-ti mana alaturand mai multe nuante neutre deschise; vei crea o tinuta armonioasa si coerenta cromatica.

spring neutrals

10. Gingham style
Imprimeurile cadrilate scotiene ale iernii fac loc in fiecare primavara carourilor de dimensiuni mici: alb cu negru, alb cu bleu, alb cu roz, alb cu rosu. Alege o astfel de piesa si completeaza tinuta cu balerini si inca o piesa simpatica, inflorata.

PeonyLim-CheckedPantsDenim6-mnopiidf2qsziyc6v250dptz0brh5ogynm260cv6ri

Dupa ce re-creezi aceste 10 tinute, opreste-te un moment si citeste despre „60 days of styling”.

Urmatoarea editie a programului incepe in 15 mai, ai timp sa te inscrii aici!

 

Fotografii: themillenialmiss.com; luellajune.com, mlovesm.com; styledbynoir.com; pinterest.com

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    Silvia says:

    Nu iti pot spune cat ador rochia aceea galbena! Nu indragesc galbenul in mod deosebit, dar o nuanta asa profunda e minunata.

  2. 2
    Cosmina says:

    Foarte bune pozele pentru inspiratie. Multumim 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.