Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

Am in biblioteca o delicioasa carte, denumita „I want those shoes!”

Mi-am promis ca, intr-o buna zi, imi voi imprima un tricou cu cel mai celebru citat al Imeldei Marcos (vedeti voi, impartim aceleasi initiale!): „Fals, nu am avut niciodata 3.000 de perechi de pantofi! Am avut doar 1.060!”

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

In sfarsit, un semi-secret pe care il stiu prietenele mele apropiate este ca traiesc o adevarata telenovela cu pantofii mei. Nu am indraznit niciodata sa numar toate perechile pe care le detin, lucru complicat de faptul ca tin mai multe perechi in aceeasi cutie (economie de spatiu).

Dar pe masura ce trece timpul devin tot mai selectiva: acum conteaza calitatea si confortul, mai putin a avea incaltari in toate culorile curcubeului si in toate formele posibile, in nici un caz nu ii aleg in functie de brand. Prefer sa fiu Cinderella – sa port acei pantofi care imi vin ca turnati -, in loc sa joc rolul micutei sirene din basmul lui Andersen – torturata, in agonia durerii cauzate de pantofi ingrozitori.

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

Insa ceva s-a intamplat cu pantofii in ultima vreme. In magazine imi este aproape imposibil sa gasesc o pereche care sa fie si frumoasa, si comoda, si moderna. Ce s-a intamplat cu ei? Care e scopul lor? Credeam ca functia lor este de de a ne infrumuseta mersul, nu doar de a completa o tinuta! Cineva mi-a sugerat, in gluma, ca lucrurile s-au schimbat: pantofii sunt creati pentru a implini dorinte, au devenit obiecte ale unor obsesii (de statut). Pantofii frumosi sunt sinonimi cu insasi frumusetea (care dupa cum stim, de multe ori inseamna sacrificiu). O anume pereche poate transforma o femeie banala intr-una dezirabila si, ca sa le fie subliniat si mai mult statutul de artifact/ obiect de tortura, au primit un nume: „the car-to-bar shoes”.

Lasand glumele la o parte, de curand mi-a fost redata speranta intr-o lume populata de femei frumoase incaltate in pantofi superbi SI comozi. Intr-un atelier, in care am descoperit pantofi, sandale si botine pentru toate gusturile si toate tipurile de femei: de la fashionista care vrea sa se amuze pe timpul unui sezon, pana la precauta clasica aflata in cautarea unui escarpen basic, indemodabil.

The 5th Element este numele acestui loc. La prima vizita in atelier si pe site, m-au atras trei perechi de pantofi verzi: „Ii vreau pe astia! Ba nu, pe ceilalti! Nu, nu nu, sa fiu rationala, raman la a treia pereche dar le schimb tocul!”

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

La a doua vizita, in iarna, nu m-am putut abtine si mi-am comandat doua perechi de cizme. A fost cea mai buna decizie de shopping din ultimul an: de la priviri admirative si complimente nenumarate, la zeci de tinute create si nenumarate ore petrecute in picioare.

Intru saptamanal pe site si pe pagina lor de facebook si imi e teribil de greu sa spun „STOP”, pentru ca frumusetea si varietatea pantofilor facuti de Wilhelmina este extazianta. Am gasit sandale excentrice, escarpeni decorativi construiti in color-blocking, pantofi de working girl cu tocuri rezonabile si sandale pentru dive cu tocuri periculoase, botine de amazoana si balerini amuzanti, ghete minimaliste pentru iubitoarele de norm-core si d’orsay cu perle, cristale si funde din satin pentru mirese romantice, modele si culori pentru orice garderoba, orice stil, orice moment al vietii, orice varsta, orice dorinta…

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

V-ati dat probabil seama ca la 5th element va puteti personaliza incaltamintea. Va alegeti tipul de piele, culoarea, inaltimea tocului; puteti alege ca tocul, staiful si bombeul sa fie in alte culori decat corpul pantofului; puteti opta fie nuante metalizate sau culori-vedeta in functie de sezon (visiniu, portocaliu, bleu, verde, galben, albastru electric, kaki, roz fucsia), fie animal print sau nuante clasice (negru, roz nud, bej, marouri care merg de la caramel la whiskey), piele exotica (sarpe, piton), piele texturata, lacuita sau piele intoarsa, puteti face cele mai nastrusnice combinatii de culori si tipuri de piele…

Cine vrea cadou o pereche de pantofi superbi?

Si nu v-am povestit inca de calapoade – de aici pleaca fericita si o femeie care poarta 34 la picior, si cea care se incalta in marimea 41! -, nici despre ce inseamna consiliere individualizata si atentie oferita clientelor: vi se va recomanda perechea cea mai potrivita in functie de rochia pe care o veti purta la un eveniment, vi se explica ce fel de combinatii de materiale pot fi facute si ce asocieri nu sunt recomandate, vi se masoara piciorul pentru a fi sigure ca marimea comandata coincide cu cea reala…

5th3

Multe dintre modelele standard le gasiti pe site, iar cu un simplu telefon puteti cere o alta culoare. Nu in ultimul rand, pentru ca tot scriam mai sus de client service formidabil, puteti returna produsul comandat daca nu vi se potriveste si este inlocuit cu altul, iar pentru cele mai ocupate dintre voi, showroom-ul este deschis in timpul saptamanii pana tarziu (ora 20.00) iar sambata pana spre seara (17.30-18.00)

5th2

Cireasa pe tort: preturile sunt foarte bune, tinand cont de calitatea produselor si de productia customizata. Cele care se plangeau ca moda este prea scumpa se vor bucura. (este adevarat, moda este uneori aberant de scumpa; nu si de data asta!)

5th4

In sfarsit, frisca de pe cireasa si de pe tort: va invit la un concurs, impreuna cu The 5th Element. Premiul este un gift card in valoare de 350 lei, cu care castigatoarea isi va putea comanda orice pereche de sandale sau de pantofi doreste – sau poate o geanta sau un rucsac din piele, pentru ca sunt in tendinte?

Pentru a participa la concurs sunt necesare 3 clickuri, astfel:

Click #1: Dati like paginii de facebook The 5th element.
Click #2: Intrati pe site si cautati perechea de pantofi, sandale sau ghete care va place cel mai mult. Dati-i un share pe pagina voastra de facebook.
Click #3: Reveniti pe Style Diary si lasati-mi un comentariu, descriind tinuta la care v-ar placea sa purtati pantofii + linkul catre perechea aleasa. Nu uitati sa imi lasati prenumele, ID-ul de facebook si o adresa de email.

Concursul se deruleaza timp de o saptamana, incepand de azi, luni 20 aprilie pana duminica 26 aprilie inclusiv. Castigatoarea va fi aleasa prin random.org si anuntata luni, 27 aprilie, pe blog, facebook si prin email.

Hai sa vedem, cine vrea cadou o pereche minunata de pantofi? Pana una-alta, eu imi pun in cos o pereche de sandale, vara nu e departe…:)

10155079_820310548041208_4189274619672165828_n

Va tin pumnii, succes!

Fotografii: The 5th Element Romania

Later edit: Un numar record de inscrieri – peste 150!-, lucru pentru care va multumesc! Cu un mic zambet strengar in coltul gurii, ma gandesc ca este si o dovada dragalasa a pasiunii pe care femeile o au pentru pantofi, nu credeti? 🙂 Am lasat random.org sa aleaga numarul norocos, iar de data asta e vorba de… 91, felicitari Antonia Teaha!

random shoes

Maine va astept din nou pe blog, cu un nou concurs – de data asta, cu carti de moda 🙂 Sa aveti o saptamana luminoasa!

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare