Cele doua masuri ale stilului

Iata o intrebare pe care nu o veti citi in nici o revista de moda:

„Ce senzatii vrei sa iti trezeasca tinuta purtata, in momentul cand... te uiti dimineata in oglinda/ esti la birou/ bei o cafea in oras/ te urci pe o scena/ iti cumperi flori/ te intalnesti cu gasca de prietene?” (puteti inlocui sugestiile mele cu orice activitate zilnica, obisnuita, sau cu una absolut insufletitoare, plina de emotie si adrenalina)

stripes

Iata si un adevar pe care nici o revista nu vi-l va impartasi:

„Nici una dintre piesele must-have de pe lista noastra de sezon nu va raspunde la intrebarea de mai sus (in locul vostru)…”

Asa ca puteti renunta la listele cu must-have-uri impuse – sezoniere sau universale si mai ales la asa-zisele modelele stilistice artificial create, pe care le descoperiti online.

Incercati intai sa va raspundeti la intrebarea din deschidere.  Va fi un raspuns care tine de „inima”, de emotii, de senzorial, de imaginatie si de curaj.  Sper ca va veti dori sa va simtiti frumoase, gratioase, intelepte, incantatoare, vii!

However… raspunsul inimii ar trebui completat de cel al ratiunii.

A te simti „eleganta” – si folosesc acest cuvant in sensul lui larg, care permite ca fiecare femeie sa ii asocieze propria interpretare – vine si din siguranta pe care o aveti, atunci cand sunteti inzestrate cu informatii despre ce functioneaza stilistic si ce nu. „A te simti eleganta” este echivalentul educatiei voastre stilistice, iar acesta este scopul meu.

Mi-am propus sa va invat, ca la carte, toate regulile de stil pe care le cunosc si eu: cum intelegeti daca vi se potriveste o fusta creion sau daca merita sa probati o fusta origami, cum observati daca va infrumuseteaza griurile rafinate sau imprimeurile multicolore tribale, cum sa transformati o tinuta de zi intr-una de cocktail, care este detaliul care face o tinuta clasica sa devina moderna, cum sa asortati oranj cu roz fucsia si o rochie vintage cu o incaltaminte moderna, cum sa va faceti „curatenia de primavara” in garderoba, ce fel de materiale textile puteti alatura si pe care ar trebui sa le pastrati separate, cate piese basic ar trebui sa aveti in garderoba si cate in tendinte, si mai ales cum va formati noi obiceiuri stilistice.

V-as putea oferi si explica sute de tips & tricks, astfel incat sa imbracati ce vreti, cand vreti si cum vreti, fara riscul de arata ridicole, banale sau deplasate.

Daca sunteti in cautarea unui „ghid stilistic” pentru femei educate, inteligente, curioase si curajoase, ati venit la locul potrivit. Si in momentul potrivit – pentru ca la final de luna tin inca un Style Masterclass, iar inscrierile sunt deschise!

Suntem la inceput de sezon, aerul e proaspat si miroase a verde, zilele sunt pline de lumina, soare, promisiuni si posibilitati… iar eu cred ca, daca cititi aceste randuri, sunteti pe punctul de a va ridica stilul la urmatorul nivel and to say hello to your loveliness

Abia astept sa va ajut sa faceti acest pas, cel in care faceti mici mari schimbari (adica acele mici schimbari, care vor avea un mega-impact, de durata)! 🙂

Fotografii: pinterest.com

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

3 comentarii la acest post

  1. 1
    miha says:

    Irina, citind acest post mi-a venit in minte o idee: te-ai gandit vreodata sa scrii o carte despre stil? Mie personal mi-ar face mare placere sa aflu ca voi putea achizitiona o asemenea carte scrisa de tine, aceasta e concluzia la care am ajuns citindu-ti blogul.

    • 1.1
      Irina says:

      Mihaela, ma gandesc de foarte mult timp la a scrie o carte despre stil, din toate unghiurile 🙂 Ce ma opreste este (ne)descoperirea unei abordari noi, n-as putea „reinventa roata” dar mi s-ar parea normal sa gasesc o varianta noua de prezentare a informatiilor deja vehiculate, sa nu folosesc doar clisee… Mihaela, insa multumesc din suflet pentru apreciere si pentru ca revii pe StyleDiary, e cel mai frumos compliment! 🙂

  2. 2
    sasha says:

    Buna Irina,

    Eu as citi o placere o carte scrisa de tine, cu aceeasi placere cu care iti citesc articolele de atat timp.

    Cred ca exigenta autorului nu egaleaza deseori entuziasmul cititorului, insa as vrea sa iti confirm ca, cel putin din coltul meu de univers, notele socio-psihologice, cochetariile simple, increderea feminina, precum si simtul estetic se regasesc in fiecare articol in parte.
    Nu le simt cliseistice, ci editoriale, practice, smart.

    O primavara interesanta,
    sasha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.