Toamna 2008: Pantone Fashion Color Trends

Stiu ca abia am scris in decembrie despre tendintele cromatice ale acestei primaveri, dar Institutul Pantone a publicat deja raportul pentru toamna acestui an.

Conform raportului, paleta de culori pentru toamna lui 2008 poate fi descrisa ca un sezon al schimbarii, efinit de nuante bogate, elegante, pline de viata.  Designerii care au prezentat in cadrul Saptamanii Modei de la New York au folosit cu predilectie nuante reci de albastru, verde si purpuriu, urmate de variatii de rosu cald, oranj si galben.

Tendintele cromatice pentru toamna 2008, Institutul Pantone

„Toamna este in mod traditional o perioada pentru culori mai blande, mai estompate, dar in acest sezon vedem o directie catre nuante reci cu tonuri aprinse, interesante”, spune Leatrice Eiseman, directoarea Pantone Color Institute. „Nuantele conventionale, calde, de toamna cum sunt marourile ciocolatii si griurile cenusii raman in paleta stilistica. Tonurile de albastru si violet au devenit esentiale, asa cum ilustreaza nuanta Blue Iris – una dintre cele 10 culori alese de designeri si culoarea aleasa de Pantone pentru anul 2008.”

Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008

Blue Iris, un albastru frumos echilibrat cu subtonuri de violet, este una din culorile preferate ale designerilor pentru ca combina aspectul calm al albastrului cu calitatile mistice si spirituale ale violetului. Dramaticul Royal Lilac continua sa tina violetul intre culorile trendy si genereaza interest datorita tonurilor subtile de rosu. Sofisticatul Carribean Blue este o alta nuanta populara in toamna care urmeaza, in special pentru accesorii si bijuterii, dar poate adauga o pata intensa de culoare oriunde este folosit in garderoba. Twilight Blue, o varianta a traditionalului bleumarin, arata cum o nuanta de primavara face tranzitia catre paleta de toamna.

Putand fi folosita ca o splendida culoare de baza, Shady Glade aduce eleganta gamei cromatice. Este o nuanta care pastreaza caracteristicile verdelui pur, dar este o directie complet opusa fata de nuantele autumnale traditionale , care de obicei au tonuri evidente de galben (vezi verde masliniu). Nuantele de rosu continua sa fie purtate si in aceasta toamna, iar Aurora Red nu face exceptie.  Versatila, se potriveste mai tuturora, aceasta nuanta de rosu pur este o pata de energie pentru lunile intunecate. Withered Rose, mai estompat si pudrat, este un maro trandafiriu versatil, care poate fi purtat cu multe alte nuante.

Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008 Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008

Ochre, un frumos galben cald apropiat galbenului mustar, este aerisit si imprumuta din exotismul condimentelor orientale.  Portocaliul a fost dintotdeauna o culoare tipica pentu toamna iar acum, mai mult ca niciodata, cumparatoarele vor fi atrase de nuantele lui intense cum este Burnt Orange.  Complexul dar modestul Shiitake este o nuanta misterioasa, in special cand sta in apropierea unora mai robuste din paleta pentru toamna lui 2008.

Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008 Raportul Pantone Color Institute pentru toamna 2008

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.