Ink blue: noul negru

Am sarit in sus de bucurie cand am vazut culoarea asta in magazine anul trecut – mai ales ca nu devenise atat de mainstream cum va fi in vara lui 2008.  Albastrul cerneala este mai inchis decat bleumarinul dar mai putin traditional decat acesta; nu este chiar negru, ci pare mai „cald”; este mai putin plictisitor decat maroul si mai intresant decat griul. Este o „noua” culoare neutra care poate fi asortata cu aproape orice alta nuanta (inchisa sau deschisa, intensa sau stearsa, calda sau rece). Imi place foarte mult in combinatii cu galben solar sau verde citric, cu crem si cu albastru cobalt, dar iubesc – pur si simplu – albastrul-cerneala langa verde smarald, verde Kelly, alb, roz fuchsia sau rosu.

Ink Blue

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

3 comentarii la acest post

  1. 1
    Miruna says:

    Irina,

    felicitari pentru acest site, nu numai pentru acest articol. A fost primul citit dar am sfarsit prin a citi tot ceea ce ai scris.

    Nu ai scris nimic insa despre negru (am gasit foarte putin) si maro (nu am gasit nimic:(). Eu sunt obligata la tine office, foarte office, care exclud costumele colorate. Imi permit insa camasi si bluze colorate. Problema este ce culori pot asorta cu succes cu negru, maro si…eventual beige??

  2. 2
    Irina says:

    Miruna, multumesc tare mult 🙂 Nu am scris despre negru si maro deocamdata, pentru ca nu le consider neaparat CULORI, ci mai curand fundaluri neutre, ca sa zic asa. Referitor la intrebarea ta: la negru se potrivesc foarte putine alte culori – cele intense isi pierd din energie, cele pastel devin si mai sterse. Ideal ar fi sa te joci cu trei culori -de exemplu, la un costum negru si camasa alba, sa porti accesorii galben intens sau turcoaz. Maroul e o culoare ceva mai flexibila – ii poti asorta rozuri, galben mustar sau galben pai, mov deschis, turcoaz, verde jad. Dar depinde si ce fel de maro e – e ciocolatiu, caffe late sau acaju? Bejurile se preteaza si ele la foarte multe combinatii, dar si aici conteaza „temperatura” bejului (e mai curand rece, spre nisipiu? sau cald spre camel?) Complicat, nu? De fapt, toate variantele de combinatii cromatice depinde foarte mult de felul in care arati tu – daca esti blonda ti se potrivesc anumite combinatii, daca esti bruneta, cu totul alt gen de contrast de culori. Mai revino pe site sau, daca crezi ca te-ar ajuta, te invit la o sesiune de analiza cromatica.

  3. 3
    Miruna says:

    Irina, multumesc mult pentru sfaturi. Poti sa imi dai mai multe detalii despre analiza cromatica. Sunt foarte interesata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.