Elie Saab Haute Couture S/S 08

Iata un bun exemplu de „how not to”.  Pentru mine, moda inseamna creativitate – prin siluete, prin cromatica, prin detalii. Nu toata lumea este Galliano – surprinzator si fantastic de fiecare data.  Dar nici ca Saab, caruia parca i-a fost lene sa schiteze mai mult de 5-6 modele de rochii.

Desi rochiile in sine pot parea spectaculoase datorita tesaturilor (satin, matase, sifon) si opulentei de cristale (aruncate cu pumnul pe bustiere si insiruite pe rochii), mie colectia mi s-a parut de un gust indoielnic. Paradoxal, rochii unicat, la un pret exorbitant, care par ieftine. Daca n-as fi stiut ca e vorba de Elie Saab si haute couture, as fi spus ca vad fotografii de la un Bucharest Fashion Week – o altfel de Laura Olteanu de Dambovita sau variante de rochii de nasa (ok, exagerez putin, dar ati inteles ideea…) Paleta cromatica destul de restransa (evident, pasteluri: alb, galben foarte deschis, bleu, roz, liliachiu) si croieli mult prea clasice.  O colectie prea „populara”, care lasa impresia unui designer disperat sa cucereasca clientela formata din femei bogate de varsta mijlocie.  Asa cum comenteaza si Sarah Mower pe style.com, multe dintre rochii par facute pentru dansuri de societate.

Si pentru ca am spus ceva despre lipsa de creativitate… Aceeasi rochie, in nuante diferite. In cazul colectiei lui Saab, repetitia nu e mama perfectiunii ci a plictiselii. Bores me to tears.

PS: pot paria ca in scurt timp o sa vedem o fotografie cu Liz Hurley purtand rochia roz de pe randul 2. So typically her: fara bretele, lunga, stralucitoare, cu obligatoria despicatura pe pulpa.

Elie Saab Haute Couture S/S 08

Elie Saab Haute Couture S/S 08

Elie Saab Haute Couture S/S 08

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.